Εδώ είναι το ταξίδι: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα ανατρεπτικό πορτρέτο του αγαπημένου τραγουδοποιού μέσα από τον συμφωνικό ήχο της μουσικής του έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εδώ είναι το ταξίδι: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για την πρώτη συναυλία (30.03, ώρα: 21.00) με τίτλο «Εδώ είναι το ταξίδι» του Νίκου Πορτοκάλογλου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσθέτει και δεύτερη συναυλία, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στον ίδιο χώρο, με την ίδια ώρα έναρξης.

Εξασφαλίστε εγκαίρως τις θέσεις σας!  

Σε αυτές τις ανατρεπτικές μουσικές βραδιές, σκιαγραφείται το καλλιτεχνικό πορτρέτο του Νίκου Πορτοκάλογλου «αλλιώς», ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η συμφωνική διάσταση των τραγουδιών του και αναδεικνύεται η αρμονική συνύπαρξη δύο ξεχωριστών μουσικών κόσμων: η τραγουδοποιία του Ν. Πορτοκάλογλου, η οποία συνδυάζει στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι ‒αλλά και από το ροκ και τα μπλουζ‒, με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας που εκπροσωπεί τη δυτική κλασική παράδοση.

Κεντρικός πυλώνας της μουσικής παράστασης «Εδώ είναι το ταξίδι» είναι η συνάντηση μουσικών από διαφορετικές γενιές: από τη γενιά του 1980 στην οποία ανήκει ο ίδιος μέχρι τις γενιές του σήμερα που εκπροσωπούνται από τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης και το συμφωνικό σύνολο Underground Youth Orchestra. Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου τραγουδούν η νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, ο πολυτάλαντος συνεργάτης του Βύρων Τσουράπης και, ως εκλεκτός καλεσμένος, ο Γιώργος Περρής.

Η συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2022, με τίτλο «Επίσημο ένδυμα», και βασίζεται σε πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Άννας Μυκωνίου και του Aθανάσιου Κολαλά.

Η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στο Μέγαρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελούν συμπαραγωγή της 360ο Entertainment και του ΜΜΑ.

Mentoring Workshop | Πέμπτη 27 Μαρτίου

με τον Νίκο Πορτοκάλογλου για εφήβους 12+ ετών

Με αφορμή την συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου με την Underground Youth Orchestra, το εργαστήριο αυτό προσφέρει μια συναρπαστική ευκαιρία πρακτικής εξερεύνησης και πειραματισμού σε εφήβους που σπουδάζουν μουσική ή τραγούδι και θα ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον αγαπητό τραγουδοποιό, να γνωρίσουν από κοντά τους μουσικούς της ορχήστρας και να παρακολουθήσουν πρόβα τους, βιώνοντας τον παλμό και τις προκλήσεις μιας επαγγελματικής εκτέλεσης σε πραγματικό χρόνο.

Η ώρα θα ανακοινωθεί προσεχώς

Κόστος συμμετοχής στο Mentoring Workshop | 6 €

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται με τηλεφωνική κράτηση στο 210 72 82 348 & 363

Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Μαρτίου | 21:00 | Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Τιμές εισιτηρίων

12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 18 € ● 28 € ● 38 € ● 48 € ● 58 € ● 65 €

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v