Τα πιο ωραία καφεδάκια τα πίνουμε σε Ψυρρή, Πλάκα και Θησείο

Κάναμε μια υπέροχη καφεδάτη βόλτα στο πιο όμορφο τρίγωνο του αθηναϊκού κέντρου, πιάνοντας θέση στα πιο αγαπημένα καφέ του Ψυρρή, της Πλάκας και του Θησείου.

Τα πιο ωραία καφεδάκια τα πίνουμε σε Ψυρρή, Πλάκα και Θησείο

Αν ο Πάολο Κοέλιο ζούσε στην Αθήνα τότε είναι πολύ πιθανό να μας χάριζε ένα ρητό που θα έλεγε πως αν θες πολύ να πιείς τον ομορφότερο καφέ της πόλης, τότε η Πλάκα, το Θησείο και του Ψυρρή συνωμοτούν για να το πέτυχεις. Έτσι λοιπόν κι εμείς ξεκινήσαμε για άλλη μια φορά με τελικό προορισμό τις πιο όμορφες γειτονιές του αθηναϊκού κέντρου, γιατί μας έλειψαν οι ανοιξιάτικες καφεδάτες βόλτες είναι η αλήθεια. Ετοιμάσαμε και λίστα για να αποθηκευτεί στα αγαπημένα σου κι αν ο δρόμος σε βγάλει προς τα εκεί σε περιμένουμε να κεράσουμε καφεδάκι.

Sazerac

Αγίων Αναργύρων 21, Ψυρρή, τηλ.: 21 0321 8375

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sazerac (@sazerac_athens)

Από τις πολύ φρέσκιες αφίξεις στην Αγίων Αναργύρων, το Sazerac είναι ένα ντελικάτο all day bar που τιμά το όνομά του, αφού μπορεί να ικανοποιήσει κάθε σου επιθυμία από το πρωί μέχρι και το βραδάκι. Είναι βέβαιο ότι θα το ερωτευτείς με την πρώτη ματιά, και θα εκμεταλλευτείς τον ειδυλλιακό του χώρο, προκειμένου να ανανεώσεις τις ινσταγκραμικές σου φωτογραφίες. Εδώ θα πιείς specialty καφεδάκια και θα δοκιμάσεις υπέροχο μπραντς σαν τα αυγά ποσέ πάνω σε αγγλικό μάφιν με σάλτσα ολαντέζ, προσούτο και σχοινόπρασο, αλλά και τα scrambled αυγά πάνω σε lobster loaf με αβοκάντο και σολομό.

Kalimeres

Τάκη 14, Ψυρρή τηλ: 21 1412 9537

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kalimeres Bistro (@kalimeres.bistro)

Η Κalimera από το πρωί φαίνεται στην οδό Τάκη του Ψυρρή αφού το αγαπημένο αυτό μπιστρό-μπραντσάδικο έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους ξένους επισκέπτες αλλά και τους αιώνιες εραστές της πρωτεύουσας. Iδανικό μέρος για να ξεκινήσεις τα καφεδάκια της ημέρας με πολύ ωραία διακόσμηση η οποία δεν ακολουθεί ευτυχώς τα συνήθη τουριστίκ μονοπάτια της περιοχής.

πό το μενού ξεχωρίζουμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης με καπνιστό σολομό, κατίκι, σπανάκι, αυγά ποσέ και σως hollandaise, το γαλλικό τοστ «τσουρέκι» με φρούτα του δάσους, το κρουασάν βουτύρου με πραλίνα και μπισκότο, και τα αλμυρά pancakes με καπνιστή γαλοπούλα, τυρί, αυγό τηγανητό και πικάντικη μαγιονέζα.

Picky Brunch & Specialty Coffee

Χριστοκοπίδου 14 &, Ναυάρχου Αποστόλη, τηλ: 21 1411 6339

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Picky | Coffee & Brunch (@thepicky.gr)

Το όνομα είναι σαφές και ξεκαθαρίζει από την αρχή τις αγνές προθέσεις του Picky που θέλει να σου προσφέρει λαχταριστές μπραντσοεπιλογές και μονοποικιλιακά specialty καφεδάκια για να ανοίξει το μάτι. Αν βρεθείς εκεί πεινασμένος αξίζει να δοκιμάσεις το «κουλούρι του Ψυρρή», με γιαούρτι, σχοινόπρασο και πάπρικα, αυγό μάτι, φρέσκια ντομάτα, τριμμένη φέτα και ρίγανη. Ο minimal και ενίοτε σομπάτος –για να είμαστε καλυμμένοι όλες τις εποχές- εξωτερικός χώρος κλέβει τις εντυπώσεις, χαρίζοντάς σου μπόλικα καρέ γιατί έχουμε και κάποιους λογαριασμούς social media να ανανεώσουμε.

Underdog

Ηρακλειδών 8, Θησείο τηλ: 2130365393

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Underdog® (@the_underdog_project)

Από τα γνωστότερα και πιο hyped στέκια specialty coffee στο αθηναϊκό κέντρο, το Underdog μας έμαθε πώς πίνεται ο σωστός μονοποικιλιακός καφές. Οι αρωματικοί κόκκοι έρχονται από την Αιθιοπία, το Εκουαδόρ, την Κόστα Ρίκα και τη Βραζιλία, και αποτελούν βάση για ροφήματα τα οποία απολαμβάνεις στο μοντέρνο εσωτερικό ή στην καλυμμένη αυλή στην πίσω μεριά. Στη διακόσμηση θα συναντήσουμε minimal και urban πινελιές που αναδεικνύουν ένα χώρο που πρέπει να αποτελέσει απαραίτητη στάση στην καφεδάτη βόλτα σου στα πέριξ του Θησείου.

Cat Café

Νηλέως 54, Θησείο τηλ.:21 1001 5504

@in2life_gr Το Cat Cafe στο Θησείο είναι ο παράδεισος των γατόφιλων 😻 #catcafe #athens #thisio #fyp #catsoftiktok #γατες #ελληνικοτικτοκ #αθηνα #γατακια #καφε ♬ оригінальний звук - 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌𝚏𝚘𝚛𝚢𝚘𝚞

Αν είσαι γατόφιλ@ πέρα από πολύ φίλ@ μας είναι πιθανό να έχεις ήδη επισκεφθεί το Cat Café που άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Θησείο κι ήδη έχει βρει τον τρόπο να μπει στην καρδούλα μας, όπως και οι τετράποδοι θαμώνες του.

Στο μενού βρίσκουμε καφεδάκια (από 3€) και λαχταριστά γλυκά (από 3,50€) σαν την τάρτα λεμονιού, την μηλόπιτα crumble και το red velvet cake, αλλά και μπύρες και ποτήρια κρασί (από 5€). Αξίζει να γνωρίζεις ότι ποσοστό των εσόδων του café δωρίζεται κάθε μήνα σε μια επιλεγμένη οργάνωση για την προστασία των ζώων, ενώ αν θες να στηρίξεις ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο εγχείρημα μπορείς να αγοράσεις μπόλικο γατόφιλο merch (κάρτες, μπλουζάκια, κούπες, αξεσουάρ). Καλό είναι για να μην βρεθείς ούτε εσύ ούτε οι γατούλες προ εκπλήξεως να κάνεις έγκαιρα την κράτησή σου.

Κλεψύδρα

Θρασυβούλου 9 και Κλεψύδρας, Πλάκα, τηλ.: 210 3212493

Ξύλινες καρεκλίτσες, σεμεδάκια, τούρκικος καφές σερβιρισμένος σε μπρίκι κι ό,τι έχεις στο μυαλό σου στο άκουσμα της λέξης «Πλάκα» θα το βρεις στην Κλεψύδρα. Αν σου αρέσει η παλιά Αθήνα κι είσαι κατά βάθος ρομαντική ψυχή τότε η Κλεψύδρα μοιάζει η κατάλληλη επιλογή για να το ζήσεις σαν άλλοτε στα τραπεζάκια της. Εδώ το καϊμάκι όχι μόνο έχει ζήτηση αλλά επιβραβεύεται κιόλας από τους υπεύθυνους της Κλεψύδρας, που βλέπουν τα άδεια τραπεζάκια της να εξαφανίζονται όσο καλοκαιριάζει.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yiasemi (@yiasemi_bistrot)

Το Γιασέμι δύσκολα θα λείψει από τις λίστες με τα ομορφότερα καφέ της πόλης και πώς να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα κουκλίστικο μπιστρό που έχει βρει τον τρόπο να κλέβει τις καρδιές και τις εντυπώσεις ξένων κι Ελλήνων επισκεπτών του, που το τιμούν αδιαλείπτως; Χιλιοφωτογραφημένος και πολυταγκαρισμένος χώρος που θα σε κάνει να νιώσεις τουρίστας στην πόλη σου- αλήθεια λέμε.

Σε μαξιλάρες στα σκαλάκια του, σε παγκάκια ή και σε ξύλινες σε καρέκλες, θα απολαύσεις τον καφέ σου συνοδεία κάποιου γλυκού του ταψιού, κάποιας σπιτικής πίτας ή κάποιου μεζεκλικίου που ενδείκνυται για ούζο ή κρασό-κατάσταση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v