O Σχίνος βάζει το Περιστέρι στον fine dining αθηναϊκό χάρτη

Eπισκεφθήκαμε το υπέροχο μεσογειακό μπιστρό στα δυτικά προάστια και δώσαμε όρκο, πως θα γίνουμε θαμώνες του Σχίνου.

O Σχίνος βάζει το Περιστέρι στον fine dining αθηναϊκό χάρτη

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς, ενθουσιαζόμαστε όταν ανακαλύπτουμε νέα φαγητοστέκια που έχουν ξεφύγει κάπως από τα hyped ραντάρ των Αθηναίων. Ένα από αυτά είναι δίχως άλλο κι Σχίνος (Μεγ. Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι, τηλ.:21 0574 2768) ο οποίος αποτελεί έναν εξαιρετικό λόγο προκειμένου να επισκεφθείς την ολοένα και πιο ανερχόμενη γαστρο-γειτονιά του Περιστερίου. Με την αγάπη μας για τα μεσογειακά μπιστρό να είναι δεδομένη και δεδηλωμένη, δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την πρόσκληση δοκιμής των γειστικότατων πιάτων του Σχίνου.

Βρεθήκαμε λοιπόν στο ξακουστό για τη νυχτερινή του διασκέδαση Μπουρνάζι, στο οποίο τα τελευταία χρόνια αναβιώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα γαστρονομική πιάτσα, της οποίας «αγαπημένο παιδί» αποτελεί κι ο Σχίνος. Ο χώρος είναι γοητευτικός κι ερωτεύσιμος με την πρώτη ματιά, χάρη στη ντελικάτη διακόσμησή του στην οποία κυριαρχεί το ξύλο κι οι κομψές πινελιές στους τοίχους, με τους εντυπωσιακούς καθρέπτες να κλέβουν την παράσταση. Τα τραπεζάκια απλωμένα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του Σχίνου γεμίζουν καθημερινά με θαμώνες που αγαπούν το καλό κρασί και τα «πειραγμένα» μεζεδάκια της μεσογειακής κουζίνας, τα οποία αποτελούν θα σε κερδίσουν με την πρώτη μπουκιά.

Μέσα από την ενημερωμένη κάβα του Σχίνου με πολλές ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα και σε συνεννόηση με το πολύ φιλικό προσωπικό – το οποίο κατείχε την οινική τέχνη- του μπιστρό διαλέξαμε το λευκό κρασί που θα συνοδέψει το γεύμα μας. Μετρώντας αντίστροφα για τα πρώτα πιάτα, μάς σέρβιραν προζυμένιο ψωμί και χειροποίητη focaccia, ελίτσες αλλά κι ένα υπέροχο spread με βούτυρο ντομάτας και λάδι τσορίθο, το οποίο περιποιηθήκαμε ιδιαιτέρως με τις κατάλληλες βούτες.

Συνεχίσαμε ακάθεκτοι με μόνο μας σκοπό να δοκιμάσουμε όσο περισσότερα πιάτα μπορούσαμε. Βρήκαμε εξαιρετική τη μους ταραμά με λάδι σχινόπρασου, λεμόνι κονφί και πούδρα ντομάτας, όπως αντίστοιχα και τη σαλάτα που ακολούθησε με παντζάρι, ρόκα, μους κατίκι, κακάο με χαρούπι και φιλέτο πορτοκαλιού, ένα γκουρμέ υπερθέαμα που αξίζει την προσοχή και τη δοκιμή σου.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο σεβίτσε λαβράκι με αχλάδι, πίκλα κρεμμύδι και σάλτσα εσπεριδοειδών, στην πατατοσαλάτα με χταπόδι ξιδάτο, κάππαρη, λιαστή ντομάτα και μάραθο, και στη σούπα λαχανικών με μους κατίκι Δομοκού και τουίλ από χαρούπι, πριν περάσουμε στα κυρίως, με τον ουρανίσκο μας να έχει ήδη διεγερθεί.

Άσε μας λίγο τώρα να σου μιλήσουμε για την ανοιχτή πίτα στα κάρβουνα, με χειροποίητο γύρο κοτόπουλο, τζατζίκι μαύρου σκόρδου, πίκλα κόκκινο κρεμμύδι και γραβιέρα Πάρου που βάνει κάτω τις περισσότερες πίτσες –ή και πίνσες, δεν θα τα χαλάσουμε εδώ- που έχεις δοκιμάσει πρόσφατα αλλά και για το κοτοπουλάκι -που έλιωνε σε κάθε πιρουνιά- με πουρέ καλαμπόκι, σάλτσα μπαχαρικών και λάδι τσορίθο. Αν πάλι ανήκεις στους ψαροφάγους θα ενθουσιαστείς όπως κι εμείς άλλωστε με το φιλέτο λαβράκι με ριζότο παντζάρι και λάδι φουντούκι, ενώ τα σέβη μας έχει και το κριθαρότο γαρίδας με ψητά ντοματίνια, πέστο βασιλικού και λάδι γαρίδας.

Στο τέλος για να δέσει κυριολεκτικά και μεταφορικά το γλυκό, αφεθήκαμε στην κολασμένη λιχουδιά του «αποδομημένου» μπανόφι (αν μας επιτρέπει ο pastry chef τον όρο) με παγωτό μπανάνα, τουίλ φουντούκι, μπανάνα με καραμελωμένη ζάχαρη και μαρμελάδα μάνγκο.

Φεύγοντας από τον Σχίνο ορκιστήκαμε ότι στα ίδια μέρη πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε, μιας και δεν χορταίνουμε fine dining εμπειρίες σαν κι αυτή στο μεσογειακό μπιστρό του Περιστερίου.

@in2life_gr Στον Σχίνο στο Περιστέρι (Μεγ. Αλεξάνδρου 88) θα ζήσεις μια υπέροχη fine dining εμπειρία! #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #σχινος #σεβιτσε #φαγητό #bistrot #περιστέρι ♬ Together Together - Courtney Farren & BØRNS

Ο λογαριασμός στο τέλος για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί θα κυμανθεί περί τα 30-35€ το άτομο.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v