Τα πιο ωραία πάρκα για σκύλους στην Αθήνα

Τα dog parks στην Αθήνα αυξάνονται κι εμείς σημειώνουμε μερικά από τα καλύτερα σημεία για να περάσεις ανέμελες στιγμές με το κατοικίδιό σου.

Τα πιο ωραία πάρκα για σκύλους στην Αθήνα

Τα κατοικίδια, όπως ακριβώς και εμείς, έχουν ανάγκη για παιχνίδι και εκτόνωση και τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολλοί Δήμοι έχουν διαμορφώσει ειδικούς χώρους σε πάρκα που απευθύνονται σε αυτά.

Σε αυτούς τους χώρους τα κατοικίδια είναι ελεύθερα να παίξουν, να ανέβουν πάνω σε κατασκευές να τρέξουν και να κοινωνικοποιηθούν με ασφάλεια, να έχουν το δικό τους «στέκι» χαράς και αναψυχής.

Πού βρίσκουμε λοιπόν μερικά από τα καλύτερα πάρκα σκύλων στην Αθήνα; Πληροφορίες παρακάτω για μικρούς και μεγάλους τετράποδους φίλους.

Πάρκο Χωροφυλακής

Χάρτης εδώ 

Στο πάρκο έκτασης 5 στρεμμάτων, εντός του Άλσους Χωροφυλακής, επί της λεωφόρου Μεσογείων, θα βρεις πόσιμο νερό, ράμπα ανάβασης, συνεχόμενα εμπόδια με αυξανόμενο ύψος, τούνελ ευλυγισίας και άλλα… καλούδια για τον τετράποδο φίλο σου.

Άλσος Προμπονά

Χάρτης εδώ 

Πανέμορφος χώρος για σκύλους και όχι μόνο, το Άλσος του Περισσού είναι καθαρό και προσεγμένο, ενώ ο χώρος για τα κατοικίδια είναι χωρισμένος για μικρά και μεγάλα σκυλιά, με παροχή νερού και αρκετές υποδομές και παιχνίδια agility για να τρέξουν και να ξεσκάσουν.

Λόφος Λαμπράκη

Χάρτης εδώ 

Στον λόφο του Νέου Κόσμου θα βρεις ένα μεγάλο χώρο παιχνιδιού, άσκησης και εκτόνωσης για τον τετράποδο φίλο σου (μικρό ή μεγάλο), συνολικής έκτασης 1,5 στρέμματος, με όργανα επιδεξιότητας, συνεχή παροχή νερού, χώρο με σκίαση, αλλά και διάδρομο – «πασαρέλα» με ανάβαση και κατάβαση.

Πλατεία Οβρένοβιτς

Χάρτης εδώ 

Επίσης στον Νέο Κόσμο, η Πλατεία Οβρένοβιτς πέρα από σφηνάκι πρασίνου, φιλοξενεί εδώ και χρόνια ένα άνετο πάρκο σκύλων 700 τετραγωνικών, για μικρούς και μεγάλους σκύλους με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για παιχνίδι και agility (ράμπες, παροχή νερού, όργανα επιδεξιότητας κ.α.).

Πάρκο Σκύλων Περιστερίου

Χάρτης εδώ 

Πίσω από το ΚΥΒΕ στο Περιστέρι, ο Δήμος παραχώρησε την έκταση των 5 στρεμμάτων και η εθελοντική ομάδα Dog’s school Club έφτιαξε με κόπο και μεράκι ένα άνετο και όμορφο πάρκο για σκύλους, με περίφραξη, παροχή νερού και μπόλικες κατασκευές για να απασχοληθούν δημιουργικά οι τετράποδοι φίλοι μας. 

Πάρκο σκύλων Σ.Ε.Φ.

Χάρτης εδώ 

Θα το βρεις στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο για να περάσεις όμορφες στιγμές μαζί με το κατοικίδιό σου. Είναι αρκετά μεγάλο για να τρέξει και να εκτονωθεί, ενώ διαθέτει και αρκετές ξύλινες κατασκευές για δημιουργική απασχόληση των τετράποδων και παγκάκια για να πιείς το καφεδάκι σου όσο παίζει.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v