Υπηρεσίες κτηνιατρικής και grooming έρχονται στα καταστήματα Pet City

Κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες grooming θα περιλαμβάνονται σε λίγο καιρό στα καταστήματα των Pet City. κατόπιν της συνεργασίας της με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ.

Υπηρεσίες κτηνιατρικής και grooming έρχονται στα καταστήματα Pet City

Νέες ποιοτικές υπηρεσίες για τα κατοικίδια ζώα μας ετοιμάζει ο όμιλος Pet City, σχεδιάζοντας να βάλει στα καταστήματά του και την παροχή υπηρεσιών, πέρα από την λιανική πώληση προϊόντων. 

Συγκεκριμένα, ο κορυφαίος pet specialty retailer στην Ελλάδα, συνεργάζεται με την ΣΒΙΕ, την πρώτη σχολή επαγγελμάτων υγείας στην Ελλάδα προκειμένου να προσθέσει υπηρεσιες κτηνιατρικής φροντίδας και υπηρεσίες καλλωπισμού ζώων (grooming). Στόχος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της συνεργασίας, είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, μέσω ενός οικοσυστήματος που περιλαμβάνει κτηνιατρικές και καλλωπιστικές υπηρεσίες, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα του στρατηγικού πλάνου των Pet City για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος απόλυτης εμπειρίας φροντίδας και ευζωίας, τόσο για τα κατοικίδια ζώα όσο και για τους pet parents.

Έτσι, αναφέρει η ανακοίνωση, δημιουργείται ένα δίκτυο υπηρεσιών που θα καλύπτει πανελλαδικά τις ανάγκες των κατοικίδιων και των κηδεμόνων τους. «Το οικοσύστημα αυτό των υπηρεσιών, με την υπογραφή Pet City, στοχεύει στο να προσφέρει μία ολιστική λύση για την φροντίδα των ζώων συντροφιάς, διασφαλίζοντας ακόμα υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και τη μέγιστη προσοχή σε κάθε ανάγκη τους», σχολιάζεται.

Για την πρακτική εφαρμογή αυτού του εγχειρήματος, τα Pet City έχουν ήδη προχωρήσει στην δημιουργία σημείων με υπηρεσίες grooming και κτηνιατρείων. Μέχρι το τέλος του 2024 τα σημεία αυτά θα έχουν φτάσει τα 40 συνολικά. Παράλληλα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία 2 υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων Pet City, τα οποία θα υποδεχτούν από τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, και σύντομα θα λειτουργήσουν άλλα 2, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών Grooming και των Κτηνιατρείων δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας.

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς, δημιούργησε 2 εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών που έχουν επίκεντρο την φροντίδα και τον καλλωπισμό των ζώων συντροφιάς: το πιστοποιημένο, ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς" και το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pet Grooming ("Kαλλωπισμός Ζώων Συντροφιάς").

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα grooming είναι ένα 4μηνο πρόγραμμα, σχεδιασμένο σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, το οποίο αναπτύσσεται μέσα από 40 ώρες θεωρίας και 80 ώρες πρακτικής άσκησης. Οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δικτύου Pet City, υπό την επίβλεψη senior groomers.

«Η στρατηγική αυτή συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να συνδεθεί επί της ουσίας και στην πράξη η εκπαίδευση, η επιστημονική κατάρτιση με την αγορά εργασίας κάτω από μια κοινή στέγη φροντίδας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας», σχολίασε ο Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pet City Group. Από την πλευρά της ΣΒΙΕ, ο γενικός της διευθυντής, Νίκος Καστρινάκης χαρακτήρισε αυτή την πρωτοβουλία  κάτι περισσότερο από μια απλή συνεργασία. Όπως είπε, «είναι μια επιβεβαίωση της διαχρονικής μας δέσμευσης για ποιοτική εκπαίδευση και εξέλιξη των αποφοίτων μας σε περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου».

Πρόκειται για μια πολύ θετική είδηση για τα κατοικίδια ζωάκια και γενικά για τα ζωάκια που χρειάζονται φροντίδα. Η εγγύηση της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών που εξασφαλίζει η μεγαλύτερη εταιρία στον χώρο θα επιτρέψει στους pet parents να συνδυάζουν την προμήθεια προϊόντων με την κτηνιατρική και την καλλωπιστική φροντίδα του ζώου τους. Ας σκεφτούμε ότι στις πυκνές αστικές περιοχές κάτι τέτοιο θα μας γλιτώνει πολύτιμο χρόνο και θα αναβαθμίζει την κτηνιατρική παρακολούθηση του ζώου μας, ενώ στην ελληνική επαρχία η ύπαρξη τέτοιων υπηρεσιών δεν είναι καθόλου αυτονόητη. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v