Ρομαντικές κομεντί χωρίς χασμουρηματικά κλισέ στο Netflix

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Άγιο Βαλεντίνο κι εμείς ξεσκαρτάρουμε τις ρομαντικές κομεντί του Netflix διαλέγοντας τις καλύτερες.

Ρομαντικές κομεντί χωρίς χασμουρηματικά κλισέ στο Netflix

Δεν ξέρουμε αν το έχεις πάρει χαμπάρι, αλλά σε μια εβδομάδα θα μας επισκεφθεί ο Άγιος Βαλεντίνος, για αυτό, αν έχεις ταίρι, καλό θα ήταν να προετοιμαστείς κατάλληλα. Εμείς δεν θέλουμε να επέμβουμε στα όποια σχέδια έχεις, ωστόσο θα σου δώκουμε μια χείρα βοηθείας στην επιλογή κατάλληλης ταινίας για εκείνη την περίοδο. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν ξεσκαρτάραμε όλο το πρόγραμμα του Netflix διαλέγοντας καλογραμμένες ρομαντικές κομεντί που αποφεύγουν τον σκόπελο των εύκολων κλισέ και των μελιστάλαχτων βαριεστημένων love stories.

Η πρόταση της Αν Φλέτσερ (2009)

Η Μάργκαρετ, σκληρή προϊσταμένη του φιλότιμου Άντριου, κινδυνεύει να απελαθεί στον Καναδά και εκβιάζει τη βοήθειά του. Εκείνος δέχεται να προσποιηθεί τον μνηστήρα της κι έτσι οι μελλόνυμφοι βρίσκονται στην Αλάσκα για να γνωριστούν οικογενειακώς. Η σύμπραξη της Σάντρα Μπούλοκ με τον Ράιαν Ρέινολντς δεν είχε επιδοκιμαστεί από τους δύστροπους κριτικούς της εποχής, ωστόσο έχουμε να δηλώσουμε ότι τα αδικήσαν τα παιδιά όλοι τους. Ευχάριστη, καλογραμμένη και πάνω από όλα βαθιά feelgood η Πρόταση μπορεί να σκοντάφτει σε κάποια κλισέ, ωστόσο με όπλο της το αβίαστο χιούμορ σηκώνεται και ξανά προς τη δόξα τραβά.

Βούτυρο Πάπιας του Μιγκέλ Αρτέτα (2018)

Δύο νεαρές γυναίκες, που δεν πιστεύουν πια σε ειλικρινείς σχέσεις, ξεκινούν ένα 24ωρο ερωτικό πείραμα. Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν όσο ο χρόνος πλησιάζει προς το τέλος. Indie ρομαντικό διαμαντάκι που καταφέρνει να αποτυπώσει με έξυπνο και σίγουρα ενδιαφέροντα τρόπο ένα love story από εκείνα που σε αιχμαλωτίζουν γιατί δεν ακολουθούν κανένα κανόνα. Με όπλο τις πολύ καλές ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών και τη μετρημένη ρεαλιστική σκηνοθεσία το Βούτυρο Πάπιας αξίζει να μπει στη watchlist σου.

Βlue Jay του Αλεξάντρ Λίμαν (2016)

Για κάθε χασμουρημένη ερωτική κομεντί που μας έχει χαρίσει το Netflix, υπάρχει κι ένα Blue Jay που έρχεται να σου θυμίσει ότι οι πιο σπουδαίες ιστορίες αγάπης, χωράνε στην αφήγηση μιας ιστορίας για ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που κάποια στιγμή προσπάθησαν να ζήσουν τον μεγαλύτερο έρωτα του κόσμου, μα δεν τα κατάφεραν. H Σάρα Πόλσον κι ο Μαρκ Ντουπλάς γίνονται ένα υπέροχο κινηματογραφικό ζευγάρι, που δύσκολα θα ξεχάσεις.

Γλυκιά Παρηγοριά του Νταν Λέβι (2023)

Πενθώντας την απώλεια του διάσημου συγγραφέα συζύγου του, ένας συγγραφέας ταξιδεύει με δύο φίλους του στο Παρίσι, όπου ξεδιπλώνονται βρόμικα μυστικά και σκληρές αλήθειες για τη ζωή τους. Ο Ντα Λέβι πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την Γλυκιά Παρηγοριά που επιβεβαιώνει τον τίτλο της, αφού μοιάζει με ένα τρυφερό χάδι σε μια δύσκολη στιγμή. Ο Λέβι σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας σχέσης σε όλα τα στάδια που περνά και το κάνει αποφεύγοντας μελοδραματισμούς και υψηλούς τόνους. Αντίθετα προτιμά να στρέψει το ενδιαφέρον του θεατή σε όλες εκείνες τις ανομολόγητες αλήθειες που συχνά φοβόμαστε να εκστομίσουμε.

Μalcolm and Marie του Σαμ Λέβινσον (2021)

Μετά την πρεμιέρα της ταινίας του, ο σκηνοθέτης Μάλκολμ (Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον) και η κοπέλα του Μαρί (Ζεντάγια) επιστρέφουν στο σπίτι και περιμένουν τις αντιδράσεις των κριτικών. Ξαφνικά, η βραδιά παίρνει αναπάντεχη τροπή, καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια αποκαλύψεις για τη σχέση τους και η αγάπη του ζευγαριού δοκιμάζεται. Ο Σαμ Λέβινσον φωτίζει κάθε σκοτεινή πτυχή μιας σχέσης σε μια ταινία βαθιά ρομαντική, ειλικρινή και συγκινητική χάρη στις σεναριακές της ανατροπές και τις δύο εξαιρετικές πρωταγωνιστικές ερμηνείες της. Μια ταινία που δεν φοβάται στιγμή να αναμετρηθεί με όλα όσα φοβόμαστε να ομολογήσουμε συχνά στο έτερον μας ήμισυ άφιλτρα και χωρίς ωραιοποιήσεις.

 

   

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v