Φθηνά ΣΚ κοντά στην Αθήνα: Η παραλία Σαράντη

Μιάμιση ώρα από την Αθήνα, ένας γραφικός κολπίσκος σε περιμένει για να χαλαρώσεις και να βουτήξεις σε καθαρά νερά.

Φθηνά ΣΚ κοντά στην Αθήνα: Η παραλία Σαράντη

Ψάχνεις μια όμορφη επιλογή για αυθημερόν βουτιά ή ακόμα και για ένα ωραιότατο Σαββατοκύριακο.

Μείνε κοντά μας, σου έχουμε καλά νέα. Και δροσερά.

Κάτι λιγότερο από δύο ώρες από την Αθήνα, στις ακτές της Βοιωτίας, η παραλία Σαράντη είναι μια όμορφη βοτσαλωτή και αμμουδερή παραλία με κρυστάλλινα, ανοιχτογάλαζα νερά, φωλιασμένη μέσα σε έναν κλειστό κολπίσκο, πράγμα που την κάνει και απάνεμη βεβαίως βεβαίως.

Δεν έχει καμία οργάνωση, είναι λιτή και απέριττη, ενώ απόχρωση των νερών της θυμίζει κάτι από Κυκλάδες, με ψιλό βοτσαλάκι έξω και άμμο μέσα. Έλα εξοπλισμένος με ομπρέλα, αν δεν βρεις φυσικό ίσκιο σε κάποιο από τα πολλά αλμυρίκια που την πλαισιώνουν. Στα συν της, αν έχεις πιτσιρίκια, συγκαταλέγεται και το γεγονός πως είναι αρκετά ρηχή.

Τι τρώμε εδώ;

Κατά μήκος της παραλίας θα βρεις αρκετά ταβερνάκια και καφέ για να φας καλά. Το Θαλασσινό, για παράδειγμα, είναι ένα ωραιότατο ταβερνάκι για να πιάσεις τραπέζι στην κυριολεξία πάνω στο κύμα και σερβίρει νόστιμους ψαρομεζέδες αλλά και κάποια κρεατικά: θράψαλο στη σχάρα, καλαμαράκια, τηγανιτά, βλήτα, μύδια αχνιστά, σαρδέλες, χταποδάκι στη σχάρα, αλλά και πληθωρική αστακομακαρονάδα, συγκαταλέγονται στα must του καταλόγου. Λίγο πιο πέρα, στην ταβέρνα του Κεφαλά, θα φας φρέσκο ψάρι αλλά και κρεατικά, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει επιλογές όπως καλαμάρι φρέσκο στα κάρβουνα, μπαρμπουνάκι τηγανιτό, ταλαγάνι, μπακαλιάρο, αλλά και μπιφτέκια και χορταστικές μπριζόλες. Ο λογαριασμός και στα δυο δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο, με τα απαραίτητα ουζάκια.

Λίγο πιο πέρα, σε προνομιακή θέση, το Αμπάρι προσφέρει θέα σε όλη την παραλία και τον κόλπο και είναι ό,τι πρέπει για να πιείς το καφεδάκι ή την μπίρα ή το κοκτέιλ σου, αγναντεύοντας το γαλάζιο. Σερβίρει πρωινό, με χορταστικές pancakes, αλλά και βάφλες με παγωτό, καθώς και μερικές ποικιλίες κρεατικών, μπέργκερ και ζυμαρικά για να συνοδεύσεις την μπίρα ή το κρασάκι του. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο για αλκοόλ και τσιμπολόγημα.

Και πού μένουμε;

Αν δεν θες να έρθεις για μονοήμερη, καθαρές και άνετες γκαρσονιέρες θα βρεις στο Κοχύλι, για δύο ή τρία άτομα, με τις τιμές να ανέρχονται στα 45 και 60 ευρώ αντίστοιχα, ανά διανυκτέρευση. Επίσης, στο Arilena Studios, προσφέρονται όμορφα δωματιάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα, και κοστίζουν 63€ ανά διανυκτέρευση.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v