Πόσο κάνει λοιπόν ένα Σαββατοκύριακο στην Άνδρο;

Βάλαμε κάτω ακτοπλοϊκά, τιμές δωματίων, μετακινήσεις και φαγητό, και έχουμε να σου πούμε ότι η Άνδρος μπορεί να βγει και σχετικά οικονομική. Για Κυκλάδα.

Πόσο κάνει λοιπόν ένα Σαββατοκύριακο στην Άνδρο;

Μόλις δύο ώρες μακριά από τη Ραφήνα, η Άνδρος είναι μια από τις πιο προφανείς επιλογές για κυκλαδίτικο Σαββατοκύριακο. Έχει πάντα διαθέσιμα low budget δωμάτια, χάρη στο Μπατσί, που τα συγκεντρώνει όλα γύρω από τη συμπαθέστατη αμμουδιά του. Και έχει επίσης σχετικά οικονομικά ακτοπλοϊκά, τουλάχιστον σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες, που έχουν πλέον ξεφύγει. Τις βόλτες σου στην πανέμορφη, και σούπερ αρχοντική, Χώρα μπορείς να τις κάνεις ανέξοδα (τα δωμάτια εδώ ωστόσο είναι ακριβά) ενώ το φαγητό δεν είναι τόσο ακριβό όσο ενδεχομένως έχεις ακούσει. Ας τα δούμε όλα αναλυτικότερα.

Εν αρχή ην τα ακτοπλοϊκά

Το πήγαινε-έλα από τη Ραφήνα κοστίζει 50€ το άτομο. Το αυτοκίνητο προτείνουμε να το ξεχάσεις, η μεταφορά του κοστίζει άλλα 100€, και δεν είναι καιροί για τέτοια. Αν έχεις μηχανή μπορείς να την πάρεις μαζί (και να τη φέρεις πίσω) με 44€. Τα ποδήλατα ταξιδεύουν στα πλοία δωρεάν.

Τα πιο ωραία οικονομικά δωμάτια…

…Συγκεντρώνονται στο Μπατσί, που είναι ένα γλυκύτατο παραθαλάσσιο χωριουδάκι 8 χιλιόμετρα από το Γαύριο (το λιμάνι της Άνδρου) και άλλα 25 από την Χώρα. Εκεί βρήκαμε για τον Ιούνιο επιλογές όπως τα Amorani Studios στα 50€, Elpida Andros στα 41€, Διαμερίσματα Καρανάσος στα 44€, Villa Koula στα 46€ και Blue Dolphin στα 53€ (το δίκλινο πάντα). Αν δεν θέλεις να μείνεις στο Μπατσί, ωραίες επιλογές είναι το Spertos Apartments στον Όρμο Κορθίου (52€ το στούντιο με θέα θάλασσα, που φιλοξενεί μέχρι 4 άτομα) και το Nionas Cheerful House στην Πίσω Μεριά (31€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα, ή 36€ για τέσσερα).

Ναι αλλά πώς θα μετακινούμαι πάνω στο νησί;

Αν δεν πάρεις μαζί μηχανή ή ποδήλατο, όπως λέγαμε παραπάνω, μπορείς να νοικιάσεις αυτοκίνητο στο Γαύριο: Οι τιμές ξεκινούν από 35€ την ημέρα για ένα μικρό αυτοκίνητο, ας πούμε Volkswagen Up ή παρόμοιο. Μία τοπική εταιρεία με online κρατήσεις είναι η Escape Andros.

Αν το μπάτζετ είναι ακόμα χαμηλότερο, το ΚΤΕΛ Άνδρου συνδέει το Γαύριο με το Μπατσί και την Χώρα πέντε φορές τη μέρα, και το Γαύριο με το Κόρθι άλλες τρεις. Εξυπηρετεί και κάποιες παραλίες, δες αναλυτικά εδώ.

Να πούμε και για φαγητό;

Βεβαίως, όλα θα τα πούμε. Η Άνδρος έχει φανταστικές επιλογές για φαγητό, πολλές από αυτές οικονομικότατες: Σημείωσε, ας πούμε, την Ασημόλευκα λίγο έξω από την Χώρα για τέλεια μαγειρευτά που κυμαίνονται στα 6€ έως 10€ το πιάτο (με ορεκτικά και κρασί, λογαριασμός στα 15-17€ το άτομο) το Ό,τι Καλό στο Μπατσί για θαλασσινά αλλά και κρεατικά στα 20-25€ το άτομο με αλκοόλ και παρελκόμενα (φρέσκο ψάρι 65€ το κιλό, αναλυτικός κατάλογος εδώ) τον Πλάτανο στη Χώρα για πεντανόστιμα μεζεδάκια και τοπική κουζίνα (must η ανδριώτικη φουρτάλια) στα 15€ το άτομο με τα απαραίτητα κρασιά, και βέβαια την ξακουστή φάρμα του Κόσση στον Φελλό για ένα φεστιβάλ κρεατοφαγίας άνευ προηγουμένου (στα 20-25€ το άτομο, με αλκοόλ και συνοδευτικά). 

Ωραία, πάμε να κάνουμε και τη σούμα

Ας πούμε ότι φεύγεις με το αμόρε σου Παρασκευή απόγευμα και γυρνάτε Κυριακή βράδυ. Με ακτοπλοϊκά, δύο διανυκτερεύσεις, δύο γεύματα το Σάββατο και από ένα Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, και ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο για δύο 24ωρα το σύνολο θα σας βγει γύρω στα 180-200€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v