Second hand μαγαζιά για να πάρεις τέλεια ρετρό αντικείμενα για το σπίτι

Θες να ανανεώσεις τον χώρο σου με ρετρό κομμάτια; Σε αυτά τα μαγαζιά θα βρεις τον απόλυτο vintage παράδεισο.

Second hand μαγαζιά για να πάρεις τέλεια ρετρό αντικείμενα για το σπίτι

Έπιπλα από (πολύ) περασμένες δεκαετίες, φωτιστικά, πίνακες, αναπαλαιωμένα διακοσμητικά, σπάνια κομμάτια. Αν θες να δώσεις αέρα ανανέωσης στο σπίτι σου, χωρίς να πληρώσεις πάρα πολλά, τότε τα second hand μαγαζιά της πόλης προσφέρονται για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Παλιοσυνήθειες

Ύδρας 10, Μοσχάτο, τηλ: 21 0481 1600

Αγαπάς τα παλιά έπιπλα; Στο Μοσχάτο θα βρεις έναν από τους λίγους ρετρό Παραδείσους στην Αθήνα, για να επιλέξεις τι να πάρεις για το σπίτι σου. Οι άνθρωποι στις Παλιοσυνήθειες έχουν γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και θα σε κατευθύνουν καταλλήλως, ακόμα και αν είσαι αναποφάσιστος, ενώ οι τιμές απευθύνονται σε κάθε πορτοφόλι, με προσφορές για κάθε λογής vintage θησαυρούς. Από πολυθρόνες, ντουλάπες και μπουντουάρ μέχρι κεντημένες κορνίζες και… Βέσπες.

Πολυθρόνα Art Deco – 120€

Ξέρεις από Βέσπα; - 250€

Retronion

Τενέδου 61, τηλ: 21 1404 2119

Όταν η ιστορία στη διακόσμηση συνάντησε το σήμερα, γεννήθηκε αυτό το μαγαζάκι με second hand αντικείμενα στην Κυψέλη. Τι θα βρεις εδώ; Έπιπλα που κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο του μεσοπολέμου, έπιπλα κλασικά, βιομηχανικού στυλ, ρετρό και κομμάτια που δε θα ξαναβγούν ποτέ σε προσιτές τιμές. Η εξυπηρέτηση από τις ιδιοκτήτριες Ελένη και Βασιλική θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο…ρετρό σπίτι σου, ενώ στο site τους μπορείς να βρεις και προσφορές σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Επιδαπέδιο φωτιστικό (180€), συρταριέρα (160€), επιτραπέζιο ρολόι (50€) και σκαμπό για πιάνο (50€) 

Το Σπίτι της Γιαγιάς

Σερβίων 5, Βοτανικός, τηλ: 21 0522 6523

Μεταχειρισμένα μικροαντικείμενα, second hand βινύλια, vintage βαλίτσες και μπαούλα, [DG1] ρετρό έπιπλα και ό,τι άλλο «της γιαγιάς» μπορείς να φανταστείς σε περιμένει στο Granny’s House στον Βοτανικό για να του δώσεις ευκαιρία για… δεύτερη ζωή. Οι ιδιοκτήτες θα σε κατευθύνουν για να διαλέξεις τι ακριβώς θες από μια ευρύτατη γκάμα αντικειμένων και επίπλων από εξαιρετικά και ακριβά κομμάτια, μέχρι μικροαντικείμενα των λίγων ευρώ, σε πολύ καλή κατάσταση. Κατά καιρούς τρέχουν και προσφορές με 50% έκπτωση σε μια κατηγορία επίπλων, οπότε μείνε συντονισμένος στη σελίδα τους στο Facebook.

Αλεπού

Φερεκύδου 18, Μετς, τηλ: 21 0752 6737

Σε έναν όμορφο χώρο στο Μετς, αυτή η Αλεπού ψάχνει καθημερινά και βγάζει στη βιτρίνα της πανέμορφα ρετρό αντικείμενα, από έπιπλα και διακοσμητικά μέχρι τηλεφωνικές συσκευές, πίνακες, μουσικά όργανα και πικάπ. Τα έπιπλα που θα βρεις εδώ είναι σε στυλ art deco, danish ή pop art, και καλύπτουν δεκαετίες από το ’30 μέχρι το ’80, με ιδιαίτερες επιλογές και σπάνια κομμάτια.

Ξύλινη ομπρελοθήκη – 70€

Τηλέφωνο με καντράν – 60€

Οβάλ καθρέφτης – 70€

Modernon Concept Store

Αγίας Ειρήνης 3, τηλ: 2105451553

Όλες οι δεκαετίες μεταξύ του 1920 και του 2000 βρίσκουν στέγη σε έναν παράδεισο vintage αντικειμένων, διακοσμητικών ή και χρηστικών αντικειμένων στην Αγίας Ειρήνης. Γραφομηχανές, μικρά και μεγάλα έπιπλα δανέζικου design, τηλέφωνα, memorabilia, καθρέφτες και συσκευές, οι περισσότερες εκ των οποίων σε άψογη λειτουργική κατάσταση γεμίζουν τον χώρο του καταστήματος. Όλα τα κομμάτια που θα βρεις εδώ είναι διαλεγμένα ένα προς ένα, σε τιμές υψηλές μεν, αλλά αρκετά χαμηλότερες απ’ ό,τι θα τα έβρισκες σε αντίστοιχες σελίδες του εξωτερικού.

Φωτιστικό «μανιτάρι» – 85€ 

Ανακαινισμένη καρέκλα 60’s – 580€ 

Τραπεζάκια τριάδα Bauhaus – 125€ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v