Τα καλύτερα καφεδάκια σε Πλάκα και Θησείο

Βγήκαμε για το καφεδάκι το επιούσιον σε Πλάκα και Θησείο γιατί μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή στις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας.

Τα καλύτερα καφεδάκια σε Πλάκα και Θησείο

Ο Μάιος μας αποχαιρετά εντός ολίγου με το καλοκαίρι να είναι πλέον και ημερομηνιακά προ των πυλών, πολλαπλασιάζοντας τις αφορμές για να βγούμε για ένα καφεδάκι στο αθηναϊκό κέντρο. Προφανώς το Θησείο κι η Πλάκα σχηματίζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση όταν τίθεται το ερώτημα «πού να πάμε ρε παιδιά»; κι εμείς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τα αποτελέσματα. Για αυτό ετοιμάσαμε λίστα με τα πιο αγαπημένα coffee spots και στις δύο περιοχές και πάμε τρέχοντας να πιάσουμε τραπεζάκι και για πάρτη σου.

Underdog

Ηρακλειδών 8, Θησείο τηλ: 2130365393

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Underdog® (@the_underdog_project)

Αγαπημένο στέκι στο Θησείο το Underdog έφερε έναν πιο urban αέρα σε αυτή την ιδιαίτερη πλευρά της πόλης και δεν άργησε να πάρει δικαιολογημένα extra hype.Στο Underdog τα specialty coffee blends του καταλόγου συνδυάζονται με εξαιρετικά brunch τα οποία όλοι οι θαμώνες περιμένουν πώς και πώς για να τα τιμήσουν. Θα βρεις εξαιρετικές αλμυρές αλλά και γλυκές επιλογές κι αν είσαι αναποφάσιστ@ σε έχουμε καλυμμέν@ αφού εδώ θα βρεις όλο το μενού για να διαλέξεις με την ησυχία σου.

 Τριών Ιεραρχών 21, Θησείο, τηλ.: 210 3451813

Το «6» είναι ένα γλυκύτατο μπιστρουδάκι στο Θησείο, το οποίο μοιάζει ιδανική επιλογή για να ξεκινήσει κάποιος τη μέρα του, απολαμβάνοντας το καφεδάκι του ή μια σειρά από ζεστά και κρύα ροφήματα, τσάγια και δροσιστικούς χυμούς. Τα χειροποίητα γλυκά του καταλόγου με το ζεστό γαλακτομπούρεκο και το μιλφέιγ με παγωτό να κερδάνε τα υπόλοιπα στις λεπτομέρειες θα μιλήσουν στην γλυκατζίδικη καρδούλα σου, όσο χαλαρώνεις στο «6» που δεν θα αργήσει να γίνει το επόμενο στέκι σου.

Κιμωλία 

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 211 1848446

Πώς θα μπορούσε η Κιμωλία να λείπει από μια λίστα με πανέμορφα café στην Πλάκα; Το πολύ αγαπημένο μας καφέ στολίζει το κουκλίστικο εσωτερικό της με ρετρό έπιπλα, ροζ, μοβ και πράσινους τοίχους, ραφάκια φορτωμένα με βιβλία στα οποία ανοίγουν χρωματιστά παραθυρόφυλλα, παλιά γραμμόφωνα, ένα πιάνο και πολλή αρτιστίκ διάθεση. Σερβίρει εξαιρετικό καφεδάκι, παίζει ταξιδιάρικες μουσικές, βγάζει και λίγα τραπεζάκια έξω τώρα που έχει καλοκαιριάσει.

Ellyz

Αγίου Φιλίππου 11, Aθήνα, τηλ: 694 479 6626

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ellyz Athens (@ellyzcafe)

Στα νοητά σύνορα Θησείου- Μοναστηρακίου βρίσκεται το πιο ινσταγκραμικό των ινσταγκραμικών καφέ της Αθήνας το οποίο είναι μια φωτογενής όαση γεμάτη λουλούδια στους τοίχους, ροζ λεπτομέρειες, μαρμάρινα τραπεζάκια και μωβ καρέκλες. Αν καταφέρεις και βρεις ελεύθερο τραπεζάκι τότε είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσει ο ινφλουένσερ μέσα σου. Πέρα από τον επιβεβλημένο ροζ… καφέ που πρέπει να δοκιμάσεις στον κατάλογο θα βρεις ουκ ολίγα κολασμένα γλυκά που θα λαχταράς να φας.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yiasemi (@yiasemi_bistrot)

Όσα κι αν έχεις ακούσει για το Γιασεμί κι όσες φωτογραφίες κι αν έχεις δει να τρεντάρουν στα social, είναι αλλιώς να το επισκέπτεσαι για πρώτη, δεύτερη ή χιλιοστή φορά. Δύσκολα θα λείψει ποτέ από τις λίστες με τα ομορφότερα καφέ της πολύς και πώς να συμβεί αυτό, αφού πρόκειται για μια ζωγραφιά.

Σε μαξιλάρες στα σκαλάκια του, σε παγκάκια ή, αν ξύπνησες αρκετά νωρίς σε καρέκλες, θα απολαύσεις τον καφέ σου συνοδεία κάποιου γλυκού ταψιού, κάποιας σπιτικής του πίτας, κι αν σε πάρει η ώρα και πεινάσεις, το γιασεμί προσφέρει λαχταριστούς μεζέδες και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.

Κλεψύδρα

Θρασυβούλου 9 και Κλεψύδρας, Πλάκα, τηλ.: 210 3212493

Ξύλινες καρεκλίτσες, σεμεδάκια, τούρκικος καφές σερβιρισμένος σε μπρίκι κι ό,τι έχεις στο μυαλό σου στο άκουσμα της λέξης «Πλάκα» θα το βρεις στην Κλεψύδρα. Ένα καφέ από εκείνα που ξυπνούν νοσταλγικές θύμησες της Παλιάς Αθήνας, ταξιδεύοντάς σε, σε μια διαφορετική εκδοχή της πρωτεύουσας. Οι ρομαντικές ψυχές θα το αγαπήσουν ιδιαίτερα όπως κι όλοι εκείνοι που θέλουν μερακλήδικο και καϊμακάτο το καφεδάκι τους.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v