Πανεύκολα κοκτέιλ με ρούμι για να φτιάξεις στο σπίτι

Οι ανοιξιάτικες μαζώξεις σε μπαλκόνια και ταράτσες θέλουν και το σπιτικό κοκτέιλ τους. Δες πώς θα φτιάξεις φανταστικά, πανεύκολα κοκτέιλ με ρούμι.

Πανεύκολα κοκτέιλ με ρούμι για να φτιάξεις στο σπίτι

Γιο-χο-χο με ένα μπουκάλι ρούμι, λίγη καλή παρέα και πέντε φοβερές συνταγές που σου συγκεντρώσαμε, θα φτιάξεις τα καλύτερα κοκτέιλ… τύφλα να ‘χει το αγαπημένο σου μπαράκι στο Εμπορικό Τρίγωνο. Πάρε προμήθειες, μαζευτείτε στο σπίτι όποιου έχει το μεγαλύτερο μπαλκόνι, και τα υπόλοιπα άφησέ τα πάνω μας.

Caribeño

Υλικά:
60 ml ρούμι
90 ml νερό καρύδας
7,5 ml χυμό λάιμ
5 ml σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση:
Αν δεν έχουμε έτοιμο σιρόπι ζάχαρης, το φτιάχνουμε ως εξής: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι δύο μεζούρες ζάχαρη και μία μεζούρα νερό, το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συχνά. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, σταματάμε το ανακάτεμα, το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για τρία λεπτά, αποσύρουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker με πάγο, χτυπάμε και σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι γεμισμένο με πάγο.

King’s Jubilee

Υλικά:
Μία μεζούρα χυμό λεμονιού
Μιάμιση μεζούρα λικέρ μαρασκίνο
4 μεζούρες λευκό ρούμι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα shaker με πάγο, και σουρώνουμε σε ποτήρι που έχουμε βάλει από πριν στο ψυγείο. Πίνεται ιδανικά χωρίς πάγο.

Old Fashioned

Υλικά:
60 ml ρούμι
Ένας κύβος ζάχαρης
2 σταγόνες Angostura Bitters
Μία φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Σε ένα χαμηλό ποτήρι του ουίσκι, βάζουμε τον κύβο ζάχαρης, στάζουμε πάνω του δύο σταγόνες Angostura και λίγο ρούμι, και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ρούμι, ένα μεγάλο παγάκι και τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Papa Doble
(αλλιώς γνωστό και ως Hemingway Special)

Υλικά:
100 ml λευκό ρούμι
30 ml χυμός από ροζ grapefruit
20 ml λικέρ μαρασκίνο
30 ml φρεσκοστημένο lime
30 ml σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το σιρόπι ζάχαρης σύμφωνα με τις οδηγίες παραπάνω. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε shaker με πάγο και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι του martini, χωρίς πάγο. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με μία φέτα grapefruit.

Silver Pinneapple

Υλικά:
35 ml ρούμι
35 ml χυμός ανανά
25 ml Sauvignon Blanc
10 ml σιρόπι ζάχαρης
½ λάιμ
1 κλωναράκι φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την μέντα και το λάιμ σε ένα shaker με πάγο. Στίβουμε το λάιμ και προσθέτουμε τον χυμό του. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ένα ποτήρι με πάγο. Διακοσμούμε με το κλωναράκι μέντας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v