Σε αυτά τα χαλαρά μπαράκια θα αράξεις με τις ώρες

Πάρε τον κολλητό, το ταίρι ή την παρέα σου κι έλα να μας βρεις στα πιο χαλαρά μαγαζάκια της πόλης για ποτοποσίες μέχρι τελικής πτώσεως.

Σε αυτά τα χαλαρά μπαράκια θα αράξεις με τις ώρες

Οι υποχρεώσεις δεν σταματούν ποτέ. Αν μάλιστα ζεις στην πρωτεύουσα τότε είσαι αναγκασμένος/η να τις βλέπουν «στοιβάζονται» μπροστά σου την ώρα που η καθημερινότητα σε καταπίνει αφού τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Για αυτόν τον λόγο ψάχνουμε μανιωδώς αφορμές για χαλάρωση με το έτερον ήμισυ και τα φιλαράκια μας σε μαγαζάκια που έχουν όλα τα φόντα να γίνουν το επόμενο στέκι σου. Βγήκαμε τσάρκα λοιπόν, στης Αθήνας τις γειτονιές και αράξαμε με τις ώρες στα ατμοσφαιρικά μπαράκια τους.

Τσιν Τσιν

Κιάφας 6, Εξάρχεια, τηλ: 21 0384 1460

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τσίν Τσίν (@tsintsinbar)

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα θα ξαναγυρνάμε στα Εξάρχεια για να πιάνουμε θέση σε μαγαζάκια σαν το Τσιν Τσιν. Μια επίσκεψη και μόνο θα ναι αρκετή για να σύρεις την παρέα σου προς τα εκεί και να το ζήσετε χαλαρωτικά.

Θεατράλε ατμόσφαιρα, ψαγμένα ποτά, ευδιάθετο κόσμο, φιλικό προσωπικό και πού και πού υπέροχα λαϊβάκια. Τα τσιν τσιν δίνουν και παίρνουν μιας και σχεδόν καθημερινά το μπαρ είναι γεμάτο με κόσμο προμηνύοντας βραδιές που θα φτάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Cusco

Κωλέττη 8, τηλ: 211 1831432

Παραμένουμε στα Εξάρχεια γιατί αυτή η γειτονιά ξέρει να μας χαλαρώνει κι όποιος έχει αντίθετη άποψη περί αυτού, παρακαλείται να περάσει μια βόλτα από το Cusco. Aν το κάνει θα διαπιστώσει ιδίοις όμασι τους λόγους για τους οποίους αυτό το εξαρχειώτικο στέκι σφύζει από ζωή και κόσμο που γεμίζει τα τραπεζάκια του από το πρωί μέχρι πολύ αργά. Αθεράπευτα κουλ, με μια χίπικη essence που αγαπάμε το Cusco, επενδύει στα παρεάκια που μαζεύονται στα πέριξ του, τις προσιτές τιμές, τα κέφια των guest djs του και τη φιλική διάθεση του προσωπικού του. Το απλό ποτό στα 6€.

9 Plus

Μάκρης 9, τηλ.: 21 0531 6386

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 9pluscafe (@9pluscafebar)

Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς πεζόδρομους στο Αιγάλεω θα βρεις το 9 Plus να έχει απλώσει τα τραπεζάκια του και τις «μασκότ» κούνιες τους, που θα χρειαστείς μέσο για να κάτσεις. Ο χώρος μέσα φέρνει στον νου γαλλικό bistro, με φινετσάτα έπιπλα αποκαλύπτοντας μια μικρή αυλή, βγαλμένη από παραμύθι, ιδανική για χουζούρι και χαλάρωση όσο λιάζεσαι το πρωί ή απολαμβάνεις τα αστέρια το βράδυ. Εκτός από καφέδες και χυμούς θα βρεις δροσιστικά smoothies, αλλά και τίμια, χορταστικά σνακς, ενώ υπάρχουν εξαιρετικές αλκοολούχες και κοκτεϊλούχες επιλογές για όλα τα γούστα. Τα ποτά ξεκινούν από 6,5€.

Black Hole

Κυψέλης 25, Κυψέλη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Black Hole Kipseli (@blackholekipseli)

Το Τap Room που άνοιξε πρόσφατα στην Κυψέλη έχει έναν βερολινέζικο αέρα που πολύ μας αρέσει και πολλές ετικέτες από ευρωπαϊκές κι ελληνικές craft μπύρες οι οποίες αυξάνονται και πληθύνονται συνεχώς. Ο χώρος είναι φτιαγμένος για να αράξεις κρατώντας ανά χείρας τον ζύθο τον σωστό, ενώ αν είσαι μουσικόφιλος τότε θα σκάσεις από τη ζήλεια σου παρατηρώντας τη συλλογή βινυλίων του Black Hole που βάζει κάτω πολλά δισκάδικα.

Κύριος Χου

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0342 3972

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kyrios Xou (@kyrios_xou)

Κλασικό κι αγαπημένο στέκι στα Πετράλωνα ο Κύριος Χου είναι πάντοτε μια πρώτης τάξεως αφορμή για να τα πούμε και να τα πιούμε με τα φιλαράκια μας. Τώρα που καλοκαίριασε πιάνουμε θέση στην πανέμορφη αυλίτσα του, που έχει διάσπαρτα στον χώρο της μπόλικες γλάστρες γεμάτες με βότανα που συχνά πυκνά καταλήγουν στο κοκτεϊλάκι σου. Αν βρεθείς προς τα εκεί μην διστάσεις να παραγγείλεις ένα Tiki amigos με κρέμα λεμόνι, tequila Reposado, liqueur ανανά, lime και σχοινόπρασο, ένα Deep purple με μαστίχα, ρούμι λευκό, μαρμελάδα blueberry, orgeat και lime , ή το λατρεμένο Flower spritz με pisco, liqueur γιασεμί, Vermouth γλυκό, Prosecco και amargo chuncho bitters. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€.

Λιόσπορος

Μιαούλη 24, Ψυρρή, τηλ.: 21302 49151

Παρότι ο Λιόσπορος βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου του Ψυρρή, έχει μια χαλαρωτική αύρα, που έρχεται σε αντίθεση με το πολύβουο ιστορικό αθηναϊκό κέντρο. Με τζαζ αισθητική κι urban αέρα ο Λιόσπορος είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις την περατζάδα του Ψυρρή συνοδεία ψαγμένων spirits ή εξαιρετικών ζυθοεπιλογών.

Πέρα από τις προαναφερθείσες επιλογές μπορείς να δοκιμάσεις κάτι από την ενημερωμένη κοκτειλολίστα του Λιόσπορου και να πιείς στην υγεία μας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v