Τέλος στα πλαδαρά γυναικεία χέρια με αυτές τις ασκήσεις

Η τόνωση των χεριών δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση. Κάθε γυναίκα αξίζει να έχει σμιλεμένα χέρια. Και μπορεί.

Τέλος στα πλαδαρά γυναικεία χέρια με αυτές τις ασκήσεις

Είναι τα πλαδαρά χέρια το πρώτο πράγμα που παρατηρείς όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη; Δεν είσαι η μόνη. Τα πλαδαρά χέρια «ταλαιπωρούν» πολύ κόσμο, άνδρες και γυναίκες. Το καλό όμως είναι πως υπάρχει λύση, και μάλλον την γνωρίζεις.

Άσκηση και διατροφή.

Άσκηση για να «τονώσεις» τους μυς που βρίσκονται εκεί, και διατροφή για να ρίξεις το λίπος που τείνει να μαζεύεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οφείλουμε εδώ να πούμε πως τοπική απώλεια λίπους δεν υφίσταται, το κάθε σώμα έχει διαφορετικό τρόπο να συσσωρεύει λίπος και το ποσοστό λίπους που θα χάσεις από κάποια περιοχή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά σου.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να τονώσεις τα χέρια σου σε 4-6 εβδομάδες αν εστιάσεις σε αυτά με συγκεκριμένες ασκήσεις και ακολουθείς υποθερμιδική διατροφή. Αναλόγως τα γονίδιά σου και το ποσοστό σωματικού λίπους που έχεις βέβαια, μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, δες παρακάτω μερικές αποτελεσματικές απομονωτικές ασκήσεις που εστιάζουν στους μυς των χεριών, δικέφαλους, τρικέφαλους και ώμους. Επίσης, έχε κατά νου πως οι μυς των χεριών «δουλεύουν» και σε μη απομονωτικές ασκήσεις, όπως οι κωπηλατικές και τα push ups, οπότε καλό είναι να τις ενσωματώσεις και αυτές στην προπόνησή σου.

Στόχευσε σε 2-3 σετ των 8-15 επαναλήψεων για 2-3 φορές την εβδομάδα.

Εκτάσεις τρικεφάλων σε τροχαλία

Εκτάσεις τρικεφάλων σε τροχαλία πάνω από το κεφάλι

Εκτάσεις ξαπλωμένη με αλτήρες

Κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες

Κάμψεις δικεφάλων με τροχαλία

Πιέσεις ώμων με αλτήρες

Απαγωγές ώμων με αλτήρες

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v