Οι καλύτερες ταβέρνες σε Γλυφάδα, Άλιμο και Βούλα

Η λύση είναι μία, πάμε παραλία και δοκιμάζουμε τα πιο νόστιμα πιάτα σε ταβέρνες που ξέρουν τι κάνουν και το αγαπούν πολύ.

Οι καλύτερες ταβέρνες σε Γλυφάδα, Άλιμο και Βούλα

Για τις μέρες με ήλιο ή και για εκείνες που απλά θες να πάρεις το όχημα και να πας μια βόλτα παραλιακά, οι ταβέρνες του Αλίμου, τις Γλυφάδας και, πιο μακριά, της Βούλας, είναι μια καλή αφορμή για νόστιμο φαγάκι.

Πού θα φας το καλύτερο;

Πασιφάη

Λαζαράκη 63, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9944024

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Η Πασιφάη - Pasifai (@pasifai)

Σε έναν άνετο χώρο με μεγάλη σάλα, αλλά και με τραπεζάκια έξω στην υπερυψωμένη βεράντα της η Πασιφάη είναι μία από τις κορυφαίες κρητικές ταβέρνες της Αττικής. Η μύηση στις γεύσεις της Κρήτης γίνεται μέσα από πιάτα όπως καλτσούνια με χόρτα ή τυρί, μπουμπουριστοί χοχλιοί, απάκι, χοιρινό με πράσο, κατσικάκι με σταμναγκάθι, γαμοπίλαφο βελούδινο, ταϊσμένη όρνιθα ήτοι γεμιστό κοτόπουλο και ένα σωρό ακόμα κρεατικά και μεζεδάκια της ώρας (μαραθόπιτα με μέλι, κατσικάκι με στάκα, πατάτες με στάκα κ.α.). Κάθε Σάββατο και Κυριακή, έχει ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά 20€/ άτομο, με ρακή ή κρασί και κερασμένους λουκουμάδες.

Ρουμελιώτης

Χειμάρας 10, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 210 9607562

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ (@oroumeliotis)

Κρυμμένος σε ένα στενάκι μακριά από τη βαβούρα, ο αγαπητός Ρουμελώτης ψήνει καθημερινά κρεατοφαγικές σπεσιαλιτέ που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Στο μενού του θα βρεις κοντοσούβλι, ζουμερό κοκορέτσι και κρεατικά σχάρας: παϊδάκια, μπιφτέκια, μπριζόλες, αλλά και καλαμάκια. Τα τελευταία τα τυλίγει σε πίτες δημιουργώντας τυλιχτά «παλιάς κοπής» που εκτιμώνται δεόντως. Το γεμιστό μπιφτέκι είναι επίσης από τα δυνατά χαρτιά του μαζί με τα παϊδάκια προβατίνας, ενώ οι πατάτες είναι χεράτες και οι μερίδες χορταστικότατες. Με 15-20€ συνοδεία κρασιού θα χορτάσεις και με το παραπάνω.

Μαντρί

Βαρδουσίων 29, Γλυφάδα, τηλ: 210 9623071

Ατενίζει από ψηλά τον Σαρωνικό και την Γλυφάδα από τα μπροστινά του τραπέζια και προσφέρει μοντέρνα αλλά και κλασική κρεατοφαγία σε value for money τιμές. Το Μαντρί άλλαξε κάπως χαρακτήρα, έγινε πιο «κυριλέ» αλλά δεν μας χαλά καθόλου, καθώς τα κρέατά του είναι εξαιρετικά: δοκίμασε συκωταριά με λαδορίγαννη, προβατίνα κοκκινιστή με πουρέ μελιτζάνας, αρνάκι κλέφτικο με καπνιστό τυρί Βερμίου, φιλετάκια μόσχου με κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και μανιτάρια μαγειρεμένα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, παϊδάκια αρνίσια με ίδια κοπή από το 1977, χοιρινή πανσέτα και παϊδάκια προβατίνας Tomahawk. Δοκίμασε και τον ντάκο με μαριναρισμένη ντομάτα, κριθαροκούλουρα Κρήτης και γαλομυζήθρα με κρίταμο. Λογαριασμός από 25€ ανά άτομο με κρασί, αναλόγως κοπής κρέατος που θα επιλέξεις.

Μπακάλης

Λεωφ. Καλαμακίου 19, Άλιμος, τηλ: 21 0982 0040

Άνοιξε τις πόρτες του στους καλοφαγάδες του Αλίμου και των γύρω περιοχών πριν από μερικά χρόνια και κατάφερε να αποκτήσει φανατικό κοινό, χάρη στα νόστιμα και οικονομικά του πιάτα. Συνδυασμός παντοπωλείου και χωριάτικης ταβέρνας, ο Μπακάλης διαθέτει άνετο εσωτερικό χώρο, στον οποίο απολαμβάνεις πάσης φύσεως καλούδια κλασικά και μη, όπως σαλάτα με παντζάρια, κρέμα ξινομυζήθρας, πορτοκάλι και καρύδια, μπριζολάκια κοτόπουλο, μαριναρισμένα και ελαφρώς πικάντικα, χοιρινή Τόμαχωκ στη σχάρα, χοιρινή πρασοτηγανιά, συκώτι με πατάτες τηγανιτές, αλλά και κάποια ζυμαρικά, όπως σκιουφιχτά με καβουρμά βοδινό και μυζήθρα και κριθαρότο κολοκύθας με λούντζα και λάδι τρούφας. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο.

Στέλιος

Ιωνίας 198, Άλιμος, τηλ.: 210 9819014

Στο τέρμα της Ιωνίας στον Άλιμο, ο Στέλιος είναι ένας νόστιμος «θρύλος» για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων, για τα ποιοτικά και άριστα ψημένα κρέατά του, που έρχονται απευθείας από την Ήπειρο. Η ατμόσφαιρα είναι ρουστίκ, με το τζάκι να προσφέρει μπόνους ζεστασιάς. Τα παϊδάκια του είναι φοβερά, όπως και το κοντοσούβλι, ενώ πολύ καλά είναι και τα μπριζολάκια και τα ζουμερά μπιφτέκια. Έ(ν)τερο highlight η αρνίσια συκωταριά γάλακτος: ζουμερή και καλοαλατισμένη. Τα ορεκτικά παίζουν απλώς ρόλο συνοδευτικού, ως είθισται σε αυτού του τύπου τα ταβερνάκια –τζατζίκι, σαγανάκι, σπιτικές τηγανιτές πατάτες και χωριάτικη. Οι τιμές θα κυμανθούν στα 15-18€ το άτομο, με το απαραίτητο κρασάκι.

Βασίλης

Συντ. Δαβάκη 3, Άλιμος, τηλ. 210 9839250

Παλιό, κλασσικό ταβερνάκι με γεύσεις που ικανοποιούν όλους τους ουρανίσκους ο Βασίλης σερβίρει σταθερά από τα 80’s νοστιμότατα πιάτα σε καλές τιμές. Στο παλιακό εσωτερικό του, αλλά και σε τραπεζάκια έξω, θα σταθερές αξίες όπως μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και μπιφτέκι κοτόπουλο στα κάρβουνα, το οποίο πρώτος λάνσαρε στην αγορά. Οι λοιπές επιλογές είναι εξίσου δυνατές και περιλαμβάνουν ωραιότατη ρεβιθάδα για τους λάτρεις του oldschool, σούπερ κοντοσούβλι, πιτούλες με λιωμένο τυρί, σπιτικά τυροπιτάκια, αρνάκι στον φούρνο, λαχανοντολμάδες, φασόλια γίγαντες, και ιμάμ μπαϊλντί. Συνοδεία χύμα κρασιού και κερασμένων λαχταριστών λουκουμάδων, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€ ανά άτομο.

Μανταλένα

Βασιλέως Παύλου 84, Βούλα, τηλ: 21 0895 5058

Άλλος για την βάρκα της; Πάνω στην πλατεία της Βούλας, αυτή η ψαροταβέρνα προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της από το δικό της καΐκι και σερβίρει καθημερινά, από το μεσημεράκι νόστιμα θαλασσινά πιάτα σε νορμάλ τιμές. Πιάσε τραπεζάκι στο όμορφο και οικείο εσωτερικό της και παράγγειλε νοστιμιές όπως σαρδέλα στη σχάρα, γαύρο μαρινάτο, καλαμαράκια τηγανισμένα σωστά, μπακαλιάρο σκορδαλιά αν δεν φιλάς, γαρίδες σχάρας, λαβράκι συνοδεία γαρνιτούρας της επιλογής σου, χταποδάκι στη σχάρα, αλλά και γιουβέτσι θαλασσινών, γαρίδες σαγανάκι και παραδοσιακή κακκαβιά με φρέσκα λαχανικά και διαλεχτά ψάρια από το καΐκι τους. Συνοδεία ούζο, ένα ψαρο-γεύμα, θα σου κοστίσει περί τα 25-30€.

Άνεσις

Γεωρ. Παπανδρέου 5, Βούλα, τηλ: 21 0895 3012

Photo: Google - Olivér Milán Hardi

Κρυμμένο διαμαντάκι σε μια γωνιά της Παπανδρέου, αυτό το μαγειρείο/ταβέρνα, είναι ό,τι πρέπει αν σου αρέσει η σπιτική κουζίνα, η μαμαδίσια, η καλή. Το περιβάλλον είναι όμορφο, με αρκετό πράσινο, ενώ οι μερίδες γενναίες και με καλές πρώτες ύλες. Μπιφτέκια μοσχαρίσια και γαλοπούλας συγκαταλέγονται στις δυνατές προτάσεις, όπως και το ψαρονέφρι με πατάτες τηγανιτές. Για να ανοίξει η όρεξη, προτείνουμε φασόλια γίγαντες, πιπεριές τηγανιτές, σαγανάκι, μελιτζάνα φούρνου με φέτα, αλλά και ωραία τυροκαυτερή και ρώσικη σαλάτα, για να βουτήξεις ψωμάκι. Ρώτα τους και για τα πιάτα ημέρας, είναι ωραιότατα (κόκκορας με μακαρόνια, λαχανοντολμάδες, μοσχαράκι λεμονάτο κ.α.). Λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με κρασί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v