Ούζα και ταβερνότσαρκες σε Κερατσίνι, Νίκαια και Κοκκινιά

Βγήκαμε για μερακλήδικα τσιμπολογήματα και ατελείωτες ουζοποσίες σε Κερατσίνι, Νίκαια και Κοκκινιά και σύντομα θα αριβάρουμε ξανά προς τα εκεί.

Ούζα και ταβερνότσαρκες σε Κερατσίνι, Νίκαια και Κοκκινιά

Ζούμε ημερομηνιακά τις πρώτες μέρες της άνοιξης κι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία για παρεΐστικα ουζάκια και εκλεκτά μεζεδάκια να πάει χαμένη. Για αυτόν τον λόγο πήραμε την απόφαση να κινήσουμε προς Κερατσίνι, Νίκαια και Κοκκινιά για να φάμε και να πιούμε. Στις γειτονιές τους βρήκαμε παραδοσιακά ουζερί και τιμημένα ταβερνάκια που αξίζει να επισκεφθείς καθώς μια φορά εκεί θα είναι αρκετή για να γίνεις θαμώνας τους.

Ψαράκι Μεζέ

Αραχώβης 21, Καμίνια, τηλ.:21 0420 0222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ψαράκι Μεζέ (@psarakimeze)

Στη μαγκιόρικη γειτονιά των Καμινίων το Ψαράκι Μεζέ καλομαγειρεύει πολλούς θαλασσινούς γευστικούς θησαυρούς χωρίς να αφήνει παραπονεμένους και τους κρεατοφάγους. Η διακόσμηση στο Ψαράκι Μεζέ φέρνει στον νου παραδοσιακές μπακαλοταβέρνες που υπήρχαν στα πέριξ του Πειραιά τις προηγούμενες δεκαετίες, ενώ μια μεγάλη τοιχογραφία του Ζήκου κοσμεί τους τοίχους του. Αξίζει να δοκιμάσεις καβουροδαγκάνες πανέ, γαριδοπιτάκια του γλάρου, πουγκιά θαλασσινών, καλαμαράκια τηγανιτά, ξιφία στο μαντέμι με χόρτα, πένες με σολομό και ούζο, γιουβετσάκι θαλασσινών, μάγουλα σαλάχι, μυδοπίλαφο αλλά και φιλετίνια χοιρινά. O λογαριασμός μαζί με τα ουζάκια στα 17-20€ κατ’ άτομο.

Μήπως

Πλάτωνος 89, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0461 6850

Ο πεζόδρομος της Πλάτωνος μαζεύει πάντοτε όλο τον καλό τον κόσμο Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Πειραιά κι όχι μόνο, μιας και η φήμη του Μήπως ξεπερνά τα στενά τοπικά όρια. Πρόκειται για ένα μεζεδοταβερνείο με πεντανόστιμο φαγητό και με μια σειρά από εκλεκτά αποστάγματα από όλη την Ελλάδα για να συνοδέψεις όπως πρέπει τις προπόσεις σου. Το μπιφτέκι στο γκριλ γεμισμένο με σπανάκι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά, η φέτα χτυπητή, το αρνάκι με σφέλα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο με αυγολέμονο και λεμονοθύμαρο, η μακαρονάδα τσουχτή, τα πελμένια γεμιστά με κιμά, τα βαρένικα γεμιστά με πατάτα και το γιουβετσάκι κερδίζουν στις γευστικές λεπτομέρειες τα υπόλοιπα πιάτα του καταλόγου. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ ανά άτομο.

Το κουτούκι του Αντώνη,

Αργυροκάστρου 26, Κοκκινιά, τηλ.:21 0492 4338

Το κουτούκι του Αντώνη εδώ και χρόνια βρίσκεται σε ένα στενάκι της λεωφόρου Θηβών, κρατώντας αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Στο εσωτερικό του θα βρεις χειροποίητα υφαντά, ξύλινα βαρέλια με κρασί και λογής λογής αναμνηστικά που δίνουν έξτρα πόντους αυθεντικότητας στο κουτουκάκι της καρδιάς μας. Τα τραπέζια στο κουτούκι του Αντώνη είναι μόνιμα σχεδόν γεμάτα με κόσμο που δοκιμάζει καλαμαράκια τηγανιτά, γαλέο σκορδαλιά, μπακαλιάρο στο τηγάνι, χόρτα εποχής, σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα, αθερίνα και γαύρο τηγανιτό, αλλά και ζουμερά μπιφτέκια με πατατούλες τηγανιτές. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια.

Ζαρκαδούλας

Βιθυνίας 32 Νίκαια, τηλ.: 2104252770

Το φόντο στον Ζαρκαδούλα είναι γαλανόλευκο τιμώντας τη νησιώτικη παράδοση αλλά και τα θαλασσινά κι αλατισμένα νερά της χώρας που είναι υπεύθυνα για τη νοστιμιά των πιάτων που φτάνουν στο τραπέζι μας σε τούτο το γραφικό ψαροταβερνάκι. Η ατμόσφαιρα θυμίζει ψαράδικο της δεκαετίας του 1960 και πολύ καλά κάνει αφού χρωματίζει τη διάθεση των θαμώνων του. Μην φύγεις πριν δοκιμάσεις σκορδαλιά, αχινό, καβούρι, μύδια αχνιστά, γαύρο μαρινάτο και φρέσκο μπακαλιάρο ή φρέσκια κουτσομούρα. Μαζί με τα ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25-30€ το άτομο καθώς οι τιμές των φρέσκων ψαριών είναι προσιτές για κάθε πορτοφόλι.

Ιωνικός

Προύσης 17, Νίκαια, τηλ.: 21 0492 0202

O Ιωνικός ξυπνά μνήμες στους ποδοσφαιρόφιλους κυρίως χάρη στην ιστορική ομάδα της Νίκαιας. Αποτελεί όμως και ένα εκλεκτό ταβερνοστέκι της περιοχής όπου συρρέει πολύς κόσμος για να δοκιμάσει τα καλομαγειρεμένα και φρεσκοτηγανισμένα μεζέδια της κουζίνας του. Ο κατάλογος μικρός και στοχευμένος επιβεβαιώνει το ουκ εν τω πολλώ το ευ αίσθημα που σε πλημμυρίζει μόλις περάσεις τις πόρτες του μαγαζιού. Εδώ δοκιμάζουμε σαρδέλα ψητή, μπακαλιαράκια τηγανιτά, γαρίδα ψίχα, μακαρονάδα του ψαρά, ριζότο μελάνης σουπιάς και σαλάχι. Μαζί με ουζάκι ή τσιπουράκι ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ’ άτομο.

Οινομαγειρίο ο Βασίλης

Ιχθυόσκαλα Κερατσίνι, τηλ.: 21 0432 7213

Ο Βασίλης είναι για πολλά χρόνια το καλά κρυμμένο μυστικό της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου το οποίο οι locals συνηθίζουν να διαφημίζουν στόμα με στόμα, χάρη στο μερακλήδικο φαγητό του. Κάθε μεσημέρι στα τραπεζάκια του Βασίλη γίνεται ένας μικρός χαμούλης καθώς μαζεύεται κόσμος πολύς για να δοκιμάσει τις φρέσκιες θαλασσινές νοστιμιές του. Το χταποδάκι έχει συνήθως την τιμητική όπως κι οι υπόλοιπες λιχουδιές που θα βρεις στην Ιχθυόσκαλα. Τα τηγάνια παίρνουν φωτιά από το πρωί αλλά σιγάζουν νωρίς το απόγευμα, επομένως κάνε τα κουμάντα σου εγκαίρως για να προλάβεις να φας. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 15€ το άτομο.

Η γωνιά του Ρέκτη

Ελλησπόντου 8, Νίκαια τηλ.:21 1183 0981

Άλλο ένα μεζεδοπωλείο που αξίζει να επισκεφθείς κι ας μην είναι τόσο προβεβλημένο είναι η γωνιά του Ρέκτη που κρατά απαράλλακτο τον χαρακτήρα ενός παραδοσιακού ταβερνείου που επενδύει στις εξαιρετικές συνταγές αλλά και το παρεΐστικο κλίμα. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ριζότο με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας, γκιούλμπασι, γαμοπίλαφο, μπακαλιάρο πλακί, μοσχαράκι τας κεμπάπ με πουρέ μελιτζάνας και γεμιστά μανιτάρια και γουρουνοπούλα με πατάτες baby.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v