Οι καλύτεροι μεζέδες σε Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία και Ν. Ηράκλειο

Μαζεύουμε την πεινασμένη παρέα και πάμε μια μεζεδο-βόλτα σε τρεις περιοχές της Αθήνας που ξέρουν από καλό φαγί.

Οι καλύτεροι μεζέδες σε Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία και Ν. Ηράκλειο

Θες ψαρομεζέδες; Έχουν. Θες κρεατικά για τη μέση; Έχουν. Θες τσιπουροκατάσταση; Κι από αυτή έχουν. Οι δυο… νέες (Ιωνία, Φιλαδέλφεια) και το νέο (Ηράκλειο) είναι ό,τι πρέπει για μεζεδάκια πάσης φύσεως με την παρέα.

Τα απολαμβάνουμε σε μερικά από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία και κουτούκια.

Σκηνικό Γεύσεων

Τρυπιά 11, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0252 1304

Ωραίο σκηνικό έχει φτιαχτεί σε αυτό το μεζεδοπωλείο της Τρυπιά, το οποίο ετοιμάζει καθημερινά μεζέδες με μεράκι και καλές τιμές, σε μεγάλες μερίδες, τις οποίες απολαμβάνουμε στον όμορφο εξωτερικό του χώρο – σαν καλυμμένη αυλή. Ο κατάλογος ικανοποιεί πλήρως τους λάτρεις της στεριάς και της θάλασσας, με πιάτα όπως σαγανάκι, παστουρμαδόπιτα, φέτα μελένια, κολοκυθάκια τηγανιτά, καπνιστό τσίρο, μύδια με σάλτσα μουστάρδας, θράψαλο τηγανιτό, γιουβετσάκι με γαρίδες, γαύρο ξιδάτο, κεφτεδάκια, λουκάνικο σχάρας, πατάτες με λουκάνικο και φέτα και τηγανιά με μοσχαρίσιο συκώτι. Συνοδεύεις με τσίπουρο, ούζο ή κρασί, και δεν πληρώνεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

Ρακομπερδέματα

Λεωφ. Δεκελείας 148, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0252 3919

Η κρητική κουζίνα βρήκε ακόμα ένα σπίτι στην Αθήνα στον όμορφο χώρο αυτού του παρεΐστικου ταβερνείου στη Δεκελείας, στο οποίο ρακές και μεζέδες μπερδεύονται γλυκά κι ωραία. Στα τραπεζάκια του θα απολαύσεις ένα καθωσπρέπει κρητικό τσιμπούσι με νοστιμότατα καλούδια όπως: μυζηθροπιτάκια, ντάκο με ζινομυζήθρα, βραστό σταμναγκάθι με απάκι και τηγανιτά αυτά, καπνιστό λουκάνικο ξιδάτο Κρήτης, χοχλιούς μπουμπουριστούς με δενδρολίβανο και ξύδι, πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια και στάκα, απάκι στο τηγάνι, σύγκλινο με αυγά, αμανίτες με σως βαλσάμικου και συκωτάκια πουλερικών στο τηγάνι με ξύγαλο. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες μεζεδογεύμα  με ρακή στα 17-20€/ άτομο.

Ντεμέκ

Ν. Τρυπιά 1-3, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 1400 3850

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ντεμέκ (@ntemek)

Μοντέρνο μεζεδοπωλείο, καθόλου ντεμέκ, το οποίο στηρίζει την φήμη του στους ιδιαίτερους μεζέδες και τα πειραγμένα πιάτα του. Στον κατάλογο θα βρεις ωραία πραγματάκια για τη μέση όπως η ρακομελάτη χοιρινή τηγανιά με μαριναρισμένοι χοιρινό λαιμό, ντοματίνια και κρεμμύδι, τα γεμιστά μανιτάρια με κοτόπουλο, μπέικον, σχοινόπρασο και γραβιέρα, το πικάντικο τυρί, παναρισμένο με μπέικον και τυλιγμένο με φύλλο κανταΐφι, και οι τηγανιτές πατατόφλουδες με τριμμένη γραβιέρα. Ο λογαριασμός για ένα ωραιότατο μεζεδογεύμα στα 12-15€/ άτομο, με κρασί χύμα.

Byράκι

Ν. Τρύπια 39-41, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2525259

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Byraki (@byraki)

Μπράβο για το όνομα, αλλά και για μπράβο στις γευστικές επιλογές αυτού του συμπαθέστατου ρακάδικου/μεζεδοπωλείου, το οποίο έχει αγαπηθεί από «ντόπιους» και μη. Η μεζεδοκατανάλωση εδώ δεν έχει προηγούμενο, με επιλογές όπως τηγανόψωμο Κύμης με φέτα Ελασσόνας και θυμαρίσιο μέλι, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με σάλτσα βαλσάμικου, αυγά στο τηγάνι με πατάτες και κασέρι Διβάνη,  χοιρινή τηγανιά ριγανάτη με πράσινες πιπεριές και φέτα, μπουκίτσες κοτόπουλου με κάρυ και ταντούρι, και σκιουφιχτά με κοτόπουλο και ανθότυρο. Συνοδεία τσίπουρου ή ρακής, ο λογαριασμός στα 12€/ άτομο.

Καραβίδας

Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ: 2102714585

Ο ορισμός της καλής ψαροταβέρνας. Ο Καραβίδας είναι ένα συνοικιακό και αγαπημένο στέκι για ψαρικά, με καλές μερίδες και όμορφη ατμόσφαιρα, που ξεχωρίζει στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας για την ποιότητα και τις γεύσεις του. Στα τραπεζάκια που βγάζει στη φαρδιά βεράντα δίπλα στο πεζοδρόμιο, δοκιμάζουμε γαριδομακαρονάδα, αστακομακαρονάδα και καραβιδομακαρονάδα σε υπερχορταστικές μερίδες αν είμαστε φαν των ζυμαρικών, ενώ από μεζέδες ο κατάλογος περιλαμβάνει εκλεκτά πιάτα όπως καραβίδα του Βόρειου Ευβοϊκού, λιαστό χταπόδι, καλαμαράκια, καραβιδόψιχα, σουπιά (ψητή ή κρασάτη), γαρίδα σαγανάκι και τα αχνιστά μύδια. Οι λάτρεις του κρέατος θα βρουν ωραία παϊδάκια γάλακτος, ψαρονέφρι και νοστιμότατο σπιτικό μπιφτέκι, μεταξύ άλλων. Λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο, με ουζάκι ή κρασί.

Ρακογυάλι

Πάρσης 5, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 0252 5000

Για παραπάνω από μία δεκαετία, αυτό το αγαπημένο τσιπουράδικο της περιοχής του Τροχονόμου ταΐζει Ιωνιώτες και μη με πολύ καλές τιμές και καλή καρδιά. Στα κλασικά καρεκλάκια με την ψάθα που έχει στη στεγασμένη του αυλή, παρέες μαζεύονται και απολαμβάνουν μεζεδάκια και ωραίο κρασί. Στον κατάλογο θα βρεις μεταξύ άλλων τηγανιτά ψαράκια (γαύρο, αθερίνα, μαρίδα κ.α.), ψητή σαρδέλα, γαρίδες τηγανιτές, κολοκυθάκια ανάλαφρα τηγανισμένα σε στικς, ομελέτα με σουτζούκι, αλλά και πολίτικα κεμπάπ, τυροκροκέτες, σουβλάκι χοιρινό με πατάτες τηγανιτές, πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και χορταστικές γαριδομακαρονάδες. Λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με αρωματικό τσίπουρο στα 15€ το άτομο.

Ο Χοχλιός

Κανάρη 7, Νέο Ηράκλειο, τηλ.: 213 0366117

Ζεστό μαγαζάκι με όμορφη διακόσμηση, ο Χοχλιός φέρνει την Κρήτη στο Νέο Ηράκλειο και σε ταξιδεύει στη λεβεντογέννα με ρακές και μεζεδάκια που σερβίρονται σε έναν μεγάλο, φωτεινό χώρο. Στα «οπωσδήποτε» του μενού σημείωσε το τσιγαριαστό, τους εξαιρετικούς χοχλιούς μπουμπουριστούς με ξύδι και θυμάρι, σήμα κατατεθέν του μενού και σε βερσιόν στιφάδου για ποικιλία, το απάκι με μανιτάρια και ανθόγαλο, τους αμανίτες στη σχάρα με θυμάρι, τη στραπατσάδα με σύγκλινο, τους γεμιστούς κολοκυθανθούς με φέτα ή ρύζι, τους αμπελοφυλλοντολμάδες, το οφτό αρνάκι και τα μακαρόνια σύζουμα με ανθότυρο. Συνοδεύουμε με ρακή και πληρώνουμε περί τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v