Πάμε για καφεδάκι στις πιο ωραίες πλατείες της Αθήνας

Συνοικιακές, κεντρικές και μη, αυτές οι πλατείες είναι ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικα καφεδάκια με την παρέα ή και σόλο.

Πάμε για καφεδάκι στις πιο ωραίες πλατείες της Αθήνας

«Τι ώρα καφεδάκι στην πλατεία;» Κάπως έτσι κλείνονται τα ραντεβού με την παρέα για τους χειμωνιάτικους καφέδες και οι πλατείες της πόλης – κεντρικές και μη – ενδείκνυνται για χαλαρωτικές στιγμές συντροφιά με αχνιστά ροφήματα.

Από τα Ιλίσια μέχρι την Αγία Ειρήνη κι από εκεί στην πλατεία των πλατειών – της Νέας Σμύρνης ντε!- ξεπορτίζουμε με φίλους και γνωστούς για χάζι και κουβέντες.

Lot 51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, πλατεία Βραζιλίας, τηλ: 6937 337066

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lot 51 🏝 (@lot.51)

Μας «γνώρισε» την πλατεία Βραζιλίας και από τη στιγμή που άνοιξε έγινε αμέσως στέκι. Και πώς να μη γίνει αφού τα έχει όλα: «βλέπει» σε ένα όμορφο παρκάκι, είναι ντιζαϊνάτο με ιδιαίτερη αισθητική και ανοίγει από το πρωί παραμένοντας ζωντανό μέχρι το βράδυ. Εδώ θα έρθεις για single origin καφέδες από Βραζιλία, και Αιθιοπία, cold brew δικό τους σε κουτάκι αναψυκτικού, brunch με pancakes και λοιπές αυγοπροτάσεις, αλλά και ενδιαφέροντα κοκτέιλ, ελληνικές μπίρες και όμορφο κόσμο.

Tailor’s House

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, τηλ: 2103235388

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tailor's House (@tailorshouse_athens)

Στην πάντα ανεβασμένη και ζωντανή πλατεία του κέντρου, αυτό το πανέμορφο μπιστρό διακοσμεί το εσωτερικό του με όμορφες ρετρό πινελιές και εντυπωσιακούς πολυελαίους και σερβίρει μονοποικιλιακούς καφέδες, gourmet σοκολάτες, ψαγμένα τσάγια και πληθωρικό brunch για να χορτάσει μάτια και στομάχια. Όσο νυχτώνει, στο παιχνίδι μπαίνουν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, από μια λίστα που εναλλάσσεται διαρκώς.

Καφέ Βαρνάβα

Πλατεία Βαρνάβα 1, Παγκράτι, τηλ: 2107017008

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Βαρναβα Καφε (@varnavacafe)

Βρίσκεται στις επάλξεις πολύ προτού η συγκεκριμένη πλατεία γίνει «τάση», έχει χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του και σερβίρει καφέδες από νωρίς το πρωί, μαζί με pancakes, σπιτικές λεμονάδες με σοκολατένια κέικ και ομελέτες φούρνου ή μάφιν. Ωραιότατο και για ποτάκι τα βράδια, με πληθωρική κάβα από καθαρά και φτηνά ποτά.

Βραζιλιάνα

Αρκάδων 4, Πετράλωνα, τηλ:  2117108428

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by brazilianabar (@brazilianabar)

Στην πάντα ζωντανή Πλατεία Μερκούρη, η Βραζιλιάνα ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που έβαλαν την περιοχή στον χάρτη της νυχτερινής και όχι μόνο διασκέδασης. Παραμένει ένα παρεΐστικο στέκι για να πιείς καφεδάκια με τους φίλους από το πρωί, στο όμορφο και ιδιαίτερο εσωτερικό του. Συχνά διοργανώνει εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας, αλλά και πάσης φύσεως εκδηλώσεις όπως λάιβ με εγχώριες μπάντες.

Άρωμα Πλατείας

25ης Μαρτίου 19, πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ: 210 9357505

Από τα μέρη εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, το «Άρωμα» στο ωραιότερο σημείο της πλατείας της Νέας Σμύρνης ανάβει το όμορφο τζάκι στο πορφυρά διακοσμημένο εσωτερικό του και σερβίρει αχνιστό καφεδάκι, ζεστά ροφήματα και τσάγια, ενώ διαθέτει και αρκετές επιλογές επιτραπέζιων. Συχνά φιλοξενεί και μουσικά σχήματα, τζαζ βραδιές ή guest DJs όσο παίρνει και βραδιάζει. 

MyHood

Πανόρμου 16, τηλ: 2106401383

Πιστό στο πνεύμα «γειτονιάς» αυτό το καφέ στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου διαθέτει βιομηχανικό design και άνετα ξύλινα τραπέζια για να αράξεις με τις ώρες πίνοντας το καφεδάκι σου. Παίζει ευχάριστες μουσικές, έχει ένα ωραιότατο σκεπασμένο deck που βλέπει στον δρόμο για να κάνεις χάζι, και όσο βραδιάζει σερβίρει μπιρίτσες και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ για να ζεσταθεί η ψυχή σου.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v