Που παίζουν φέτος θέατρο αγαπημένοι τηλεοπτικοί πρωταγωνιστές;

Δεν είναι λίγοι οι «διπλοθεσίτες» ηθοποιοί φέτος που πρωταγωνιστούν τόσο στην τηλεόραση όσο και στις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς.

Που παίζουν φέτος θέατρο αγαπημένοι τηλεοπτικοί πρωταγωνιστές;

Η ζωή του ηθοποιού είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά αν στο πρόγραμμά του υπάρχουν εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, θέατρο αλλά και κινηματογράφο. Για αυτόν τον λόγο πολλές φορές οι Έλληνες ηθοποιοί αναγκάζονται να γίνουν διπλοθεσίτες αλλά και τριπλοθεσίτες, προκειμένου να τα προλάβουν όλα. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε σε ποιες θεατρικές σκηνές θα εμφανιστούν φέτος οι ηθοποιοί που έχουν καθηλώσει με την ερμηνεία τους το τηλεοπτικό κοινό.

Γιάννης Στάνκογλου

Ο Γιάννης Στάνκογλου πρωταγωνιστεί φέτος στο Αυτή η Νύχτα Μένει του Alpha (και κονταροχτυπιέται τηλεοπτικά με τον Βασίλη Μπισμπίκη) αλλά και στη σειρά Μια Νύχτα του Αυγούστου (βασισμένη στο βιβλίο της Βικτώρια Χίσλοπ) που προβάλλεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Παράλληλα ερμηνεύει τον εμβληματικό ρόλο του Ζορμπά στην ομώνυμη παράσταση του Γιάννη Κακλέα που φιλοξενείται στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. 

Αργύρης Πανταζάρας

Ο Αργύρης Πανταζάρας κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ντίνου στη νέα σειρά του Alpha «Παράδεισο Κυριών» ενώ υποδύεται κι έναν αξιωματικό της Χούντας στη σειρά «Φλόγα κι Άνεμος» της ΕΡΤ.  O Αργύρης εμφανίζεται στην παράσταση Βρυκόλακες του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. 

Δημήτρης Λάλος

Ο Μαθιός του Σασμού συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης. Η σειρά που παίζεται στον Alpha συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ θεαματικότητας και φέτος. Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Λάλος συμπρωταγωνιστεί με τη γυναίκα του Έλενα Μαυρίδου (η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία) στην παράσταση Άλκηστις του Ευρυπίδη που παίζεται στο Θέατρο Χώρος.  

Μαρία Καβογιάννη

Η Μαρία Καβογιάννη συμμετέχει στη πιο πολυσυζητημένη σειρά της φετινής σεζόν που δεν είναι άλλη από το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Mega. Το Twitter σχεδόν σε κάθε επεισόδιο υποκλίνεται στο ταλέντο της, ενώ η σκηνή ξυλοδαρμού της στη σειρά, ήταν από τις πλέον συγκλονιστικές που έχουν υπάρξει στην ελληνική τηλεόραση. Παράλληλα, εμφανίζεται στη σειρά Μια Νύχτα του Αυγούστου της ΕΡΤ, ενώ στο θέατρο κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Η μητέρα του σκύλου» που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες στο Θέατρο Ιλίσια.

Κλέλια Ανδριολάτου

Η συμπρωταγωνίστρια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Maestro έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα της δημοσιότητας, πάνω της τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, απολύτως δικαιολογήμενο. Οι θεατρόφιλοι μπορούν να την απολαύσουν στο ψυχολογικό θρίλερ Μοτέλ του Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Τέχνης

Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης επί 10 συνεχή χρόνια υποδύεται τον Ηλία Χαραμή σε μια από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές σειρές της χώρας, το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» που προβάλλεται στον Alpha. Όσον αφορά τα θεατρικά του, φέτος εμφανίζεται για δεύτερο συνεχή χρόνο στο Θέατρο Ζίνα και συγκεκριμένα στην παράσταση «Παγίδα» που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας. 

Μυρτώ Αλικάκη

Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί στο Μαύρο Ρόδο του Mega και μαζεύει διθυράμβους για την ερμηνεία της. Την ίδια στιγμή παίζει στη θεατρική παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» στο θέατρο Αθήνα, που ήδη φιγουράρει στη λίστα με τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της χρονιάς. 

Τάσος Ιορδανίδης

Ο Μάνος (ρόλος που υποδύεται ο ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης) είναι ένα από τα κεντρικά και πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα στη Γη της Ελιάς του Mega που συναρπάζει και φέτος το τηλεοπτικό κοινό. Ο πολύ καλός ηθοποιός εμφανίζεται και στο θέατρο Άλφα, πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» την οποία έχει γράψει ο ίδιος. 

Πάνος Βλάχος

Ο Πάνος Βλάχος πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά του Ant1, «Εκτός Υπηρεσίας» στον ρόλο ενός κάπως αλλοπρόσαλλου αστυνομικού. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια από τις κορυφαίες παραστάσεις της περσινής θεατρικής χρονιάς. Μιλάμε για τον σολνταρισμένο Τυχαίο Θάνατο ενός Αναρχικού του Γιάννη Κακλέα στο θέατρο Γκλόρια. Σίγουρα ένα από τα must της χρονιάς για τους θεατρόφιλους.

Γιώργος Παπαγεωργίου

Ο γιος της Φιλαρέτης Κομνηνού πρωταγωνιστεί στη σειρά «Γλυκάνισος» του ΣΚΑΪ κι έχει αναγκάσει κοινό και κριτικούς να υποκλιθούν στο ταλέντο του. Μπορεί φέτος να μην πρωταγωνιστεί στο θέατρο, αλλά η παρουσία του στην παράσταση «Σωτηρία με λένε» (για τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλου) στη σκηνή του Μικρού Χορν, είναι κάτι παραπάνω από σημαίνουσα, αφού υπογράφει τη διασκευή, τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v