Τσιφλίκ Μπαχτσέ: Γευστικά ταξίδια στα Πριγκιποννήσια

Τσιφλίκ Μπαχτσέ: Γευστικά ταξίδια στα Πριγκιποννήσια
Το «νεώτερο» αδερφάκι του βρίσκεται στο Γκάζι (Τριπτολέμου 26, τηλ.: 210 3462926 ), αλλά εμείς επισκεφθήκαμε το Τσιφλίκ Μπαχτσέ του Κορυδαλλού για να... στεγάσουμε την πολίτικη κρεατοφαγία μας. Και βγήκαμε κερδισμένοι. Με νοσταλγική ατμόσφαιρα και πιάτα, αλλά και μοντέρνο χαρακτήρα, το εστιατόριο στέκεται επάξια στο ύψος των πολίτικων περιστάσεων και ξεχωρίζει για τον όμορφο χώρο του, την cosy ανατολίτικη ατμόσφαιρα και τα λαχταριστά του πιάτα.

Οι εσωτερικοί του χώροι δανείζονται ονόματα από πόλεις της Μικράς Ασίας (Κωνσταντινούπολη, Προύσα, Σμύρνη, Πριγκηπονήσια), ενώ η διακόσμηση κινείται σε γήινα πλαίσια, με καναπέδες, ξύλο και πήλινα σκεύη να γεμίζουν τον χώρο. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί η πίσω αυλή, στην οποία συνήθως έχει live μουσική και χορό τις κοιλιάς. Καθίσαμε στα «Πριγκιποννήσια» και ξεκινήσαμε τις γευστικές μας περιπλανήσεις στην Πόλη.

Δοκιμάσαμε χούμους και ταμπουλέ που ήταν αρκετά δροσιστικά και γευστικά, ενώ από ορεκτικά το ατζέμ πιλάφ σε ζωμό κρέατος ήταν όσο «βαρύ» έπρεπε με τα μπαχαρικά και το άρωμα του κρέατος να κάνουν παιχνίδι. Στα κυρίως, το γιαουρτλού κεμπάπ ήταν αρκούντως ζουμερό και εύγευστο, αν και το περιμέναμε κάπως πιο όμορφα σερβιρισμένο. Επίσης ζουμερό και με ιδιαίτερη γεύση το κοτόπουλο με σως γιαουρτιού και πάπρικα. Το σέρβις ήταν ικανοποιητικό, αν και αρκετές φορές καθυστερούσε αρκετά δεδομένου ότι το μαγαζί ήταν γεμάτο.

Ο κατάλογος του εστιατορίου περιλαμβάνει μικρή ποικιλία ελληνικών κρασιών, κάποιες μπίρες, τσίπουρο και ούζο. Για επιδόρπιο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε καζάν ντιπί, πολίτικο τσουρέκι, σοκολατόπιτα σε πήλινο και καρυδόπιτα. Εμείς δοκιμάσαμε σοκολατόπιτα για να αλλάξει η γεύση και ήταν ό,τι πρέπει.

Το Τσιφλίκ Μπαχτσέ σερβίρει καθημερινά, έως τη 1.00 το βράδυ, ενώ από Παρασκευή έως Κυριακή θα το βρείτε ανοιχτό και τα μεσημέρια. Η τιμή κατ' άτομο χωρίς κρασί δεν ξεπερνά τα 25 ευρώ

Παύλου Μελά 44, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 4945080
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v