Olympus PEN: Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Olympus PEN: Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Olympus PEN: Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Στο σύγχρονο κόσμο της φωτογραφίας -και ειδικότερα στα προϊόντα που προτείνονται για καταναλωτές- υπάρχουν δύο είδη ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών: compact και SLR. Η PEN ένα μία νέα τεχνική εκλογή. Δεν πρόκειται ακριβώς για νέα τεχνολογία ή νέα μέθοδο φωτογράφησης αλλά περισσότερο για έναν καλύτερο συνδυασμό, έναν επανασχεδιασμό της δομής μίας απλής φωτογραφικής μηχανής ώστε να αποκτά κάποιες από τις αρετές της DSLR, χωρίς να απαιτείται το σύνηθες βάρος και ο όγκος της. O μεγάλος αισθητήρας 4/3" των 12.3 Μegapixels και οι εναλλάξιμοι φακοί εξασφαλίζουν ποιότητα κοντά στο DSLR ενώ η -χωρίς βασικό κάτοπτρο- δομή της επιτρέπει στη μηχανή να παραμένει μικρή σε διαστάσεις και βάρος (335gr).

Η προσπάθεια της Olympus είναι παλιά και χρονολογείται στο 1959, οπότε η εταιρεία προσπάθησε να κατασκευάσει τη μικρότερη φωτογραφική μηχανή. Για τα σημερινά δεδομένα η μηχανή είναι “τέρας” αλλά το μοντέλο πώλησε 17 εκατομμύρια κομμάτια διεθνώς, τεράστια επιτυχία για την εποχή εκείνη. Αυτά τα λίγα σας τα είπαμε για να αντιληφθείτε γιατί η κάμερα έχει την εμφάνιση αυτή. Πρόκειται για έναν “ρετρό” σχεδιασμό που επελέγη για να τονίσει τη συνέχεια και την προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα της φωτογραφίας για πολλά χρόνια, χωρίς να ξεχνά ποτέ τον πρώτο κανόνα του χρήστη τεχνολογίας: να είναι εύχρηστη.

Παρόλα αυτά το νέο μοντέλο δεν θυσιάζει τίποτα αναφορικά με την ποιότητα. Ο αισθητήρας είναι μεγαλύτερος από αυτόν των compact μηχανών επιτυγχάνοντας καλύτερη ποιότητα εικόνας και χαμηλά επίπεδα θορύβου. Εκτός των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας imaging της Olympus, η νέα, εξαιρετικά συμπαγής υβριδική συσκευή μπορεί ακόμη να εγγράψει ταινίες υψηλής ανάλυσης HD με ήχο (1280x720 στα 30fps).

Εκτός από τους φακούς του συστήματος Micro Four Thirds, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φακούς 4/3, ΟΜ και Leica M mount στο σώμα μέσω του προσαρμογέα. Επιπλέον, το ενσωματωμένο σύστημα IS (Image Stabilizer) με μέγιστη, αποτελεσματικότητα 4 EV steps, η άνεση και ποιότητα στο καδράρισμα με την αυτόματη εστίαση στη Ζωντανή Απεικόνιση (Live View) είναι μερικά χαρακτηριστικά που θα σας δώσουν απόλυτο έλεγχο αλλά και επαγγελματικό αποτέλεσμα, ακόμη κι αν δεν είστε επαγγελματίας.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη στη ελληνική αγορά προς 679 ευρώ -ενδεικτική τελική λιανική τιμή συμπεριλαμβανομένου φόρου- και συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v