Ξενοδοχεία, εστιατόρια και μέρη για να γιορτάσουμε τις νίκες

Ξενοδοχεία, εστιατόρια και μέρη για να γιορτάσουμε τις νίκες
Ως πόλη συνηθισμένη να υποδέχεται εκατομμύρια επισκεπτών, η Μαδρίτη διαθέτει πληθώρα ξενοδοχείων για κάθε γούστο και budget. Μια διοργάνωση όπως το Eurobasket, όμως, αποτελεί ειδική περίσταση, γι' αυτό οι ενδιαφερόμενοι σπεύσατε. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές αρκετά (αλλά όχι πολλά) δωμάτια ήταν διαθέσιμα στα παρακάτω ξενοδοχεία.

* Emperatriz Hotel: Το πανέμορφο αυτό κτίριο βρίσκεται σε μία ήσυχη, καταπράσινη περιοχή αμέσως μετά την Castellana. Οι τιμές για τις ημέρες του Eurobasket κυμαίνονται από 100 μέχρι 300 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία.

* Villa de la Reina Hotel: Το ολοκαίνουργιο αυτό ξενοδοχείο είναι το αποτέλεσμα της άριστης ανακαίνισης ενός παλιού αρχοντικού. Το τοπικό αρχιτεκτονικό στοιχείο με την ξύλινη επένδυση έχει διατηρηθεί προσδίδοντας στα δωμάτια στιλ και αρχοντιά. Οι τιμές για τις ημέρες του Eurobasket κυμαίνονται από 155 μέχρι 188 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία.

* Ritz Hotel: Αναμφίβολα το ακριβότερο και πολυτελέστερο κατάλυμα στη Μαδρίτη. Οι τιμές για τις ημέρες του Eurobasket κυμαίνονται από 610 μέχρι 2.200 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο ή σουίτα ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία.

* Hotel Palace: Αυτό το κομψό κτίριο γαλλικού στυλ αποτελεί τον άμεσο ανταγωνιστή του Ritz. Οι τιμές για τις ημέρες του Eurobasket ξεκινούν από 390 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία. 

* Casa de Madrid: Ό,τι πιο αρχοντικό, παραδοσιακό και πολυτελές ταυτόχρονα έχει να προσφέρει η πόλη όσον αφορά στα ξενοδοχεία της. Οι τιμές για τις ημέρες του Eurobasket ξεκινούν από 260 ευρώ για ένα δίκλινο δωμάτιο.

* Petit Palace Londres Hotel: Μοντέρνο ξενοδοχείο, με πολλά δωμάτια, μέσα στην πόλη. Ιδανικό για business trips, αφού διαθέτει και συνεδριακό κέντρο. Οι τιμές των δωματίων για τις ημέρες του Eurobasket κυμαίνονται από 101 μέχρι 160 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία. Συμφέρει, ωστόσο, να κάνει κανείς την κράτηση από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

* Hostal Madrid: Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, ανάμεσα στην Puerta del Sol και την Plaza Mayor, ένα προσεγμένο, φιλόξενο ξενοδοχείο με όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Οι τιμές ξεκινούν από 95 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο για τις ημέρες του Eurobasket.

Φαγητό και διασκέδαση

* Botin (Calle Cuchilleros 17): Το παλαιότερο εστιατόριο της Μαδρίτης άνοιξε το 1725 και κράτησε την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα αναλλοίωτη στο πέρασμα των αιώνων. Must το ψητό αρνάκι και το χοιρινό στον παλιό φούρνο με τα ξύλα.

* Casa Lucio (Cava Baja 35): Η top διεύθυνση για παραδοσιακές καστιλιάνικες γεύσεις. Πληρέστατη λίστα κρασιών από κάθε γωνιά της Ιβηρικής, για να δοκιμάσετε όσα αντέχετε.

* Al Norte (Calle San Nicolas 8): Οι λάτρεις της ψαροφαγίας θα βρουν εδώ τον παράδεισό τους. Συνταγές από την ακτή που βρέχει ο Ατλαντικός, αλλά και σπεσιαλιτέ με κρέας για τους αμετανόητους.

* Café Gijon (Paseo Recoletos 21): Το θρυλικό café που άνοιξε τις πόρτες του το 1888 και έμεινε… the last one standing όταν τα φημισμένα στέκια των Μαδριλένιων του 19ου αιώνα έκλειναν το ένα μετά το άλλο, σερβίρει, μεταξύ άλλων, εκπληκτική paella θαλασσινών και μπακαλιάρο με μηλίτη.

* La Taberna de la Daniela (Calle General Pardiñas 21, Salamanca): Τυπική μαδριλένικη κουζίνα, εκπληκτικά tapas και αρνίσια παϊδάκια στα οποία χρωστά μεγάλο μέρος της φήμης της.

* Casa Labra (Calle Tetuan 12): Από τα παλαιότερα tapas bars της Μαδρίτης, το Casa Labra άνοιξε τις πόρτες του το 1860. Δοκιμάστε οπωσδήποτε κροκέτες μπακαλιάρου.

* El Amparo (Callejon de Puigcerda 8): Κάποιοι το θεωρούν το καλύτερο της Μαδρίτης, από άποψη ντεκόρ και θέας. Fusion δημιουργίες και γευστικά πειράματα που βασίζονται στις βάσκικες συνταγές. Μεγάλο hit το σουφλέ σοκολάτας.

* Bluefish (Calle San Andres 26, Malasaña): Στυλάτο café bar με εξαιρετικά tapas και brunch τις Κυριακές.

* Delic (Plaza de la Paja): Άκρως καλοκαιρινό café bar με πανέμορφη ταράτσα και γευστικότατα tapas που ξεφεύγουν από την παραδοσιακή φιλοσοφία των υπολοίπων για να υιοθετήσουν ένα exotic touch.

* Pacha (Calle Barcelo 11): Από τα πλέον trendy club της πόλης, παίζει dance μουσική και οργανώνει τακτικά parties και happennings.

* Cafe la Palma (Calle La Palma 62): Ζωντανή κουβανέζικη μουσική και ολονύχτιο ξεφάντωμα το έχουν κατατάξει στις πρώτες θέσεις των αγαπημένων στεκιών των ντόπιων.

* Kapital (Calle Atocha 125): Επτά ολόκληροι όροφοι για να διαλέξετε τη μουσική που προτιμάτε. Κι αν δεν έχετε διάθεση για χορό, πιάστε θέση στην ταράτσα για κοκτέιλ με θέα τον έναστρο ουρανό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v