Τέλειες συνταγές για να εκμεταλλευτείς τις φράουλες

Δροσερές, πεντανόστιμες και λαχταριστές ιδέες για να τιμήσουμε το πιο ανοιξιάτικο φρούτο: Την φράουλα.

Τέλειες συνταγές για να εκμεταλλευτείς τις φράουλες

Ζουμερές, μυρωδάτες, κατακόκκινες. Με το που κάνουν την εμφάνισή τους οι φράουλες, ξέρουμε ότι ήρθε για τα καλά η άνοιξη.

Τις καλωσορίζουμε με τις πιο νόστιμες, πρωτότυπες και εύκολες συνταγές.

Φράουλες με μέλι, ξινομυζήθρα και αμύγδαλα

Υλικά: 500 γρ. φρέσκες φράουλες, 150 ml μέλι της αρεσκείας μας, τα φύλλα από 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι, 80 γρ. αμύγδαλα, κομμένα κατά μήκος σε 3-4 κομμάτια και ψημένα στους 150°C για 8-10 λεπτά, 2 φλ. τσαγιού ξινομυζήθρα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Ξεκινάμε πλένοντας τις φράουλες χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις στεγνώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι και ψήνουμε τις φράουλες για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να βγάζουν τα ζουμιά τους.

Περιχύνουμε με το μέλι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη να χλιαρύνουν. Οι χυμοί από τις φράουλες θα ενωθούν με το μέλι και θα γίνουν ένα αραιό σιροπάκι.

Σερβίρουμε τις φράουλες πάνω από την ξινομυζήθρα, σκορπίζουμε και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Πολύχρωμη σαλάτα με φράουλες

Υλικά: Λίγο σπανάκι, ψιλοκομμένο, 5 φράουλες, κομμένες στα δυο, 1/3 πορτοκαλί και κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένες, λίγο σέλερυ σε φέτες, 2 κ.σ. καλαμπόκι, 1 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου

Για τη σάλτσα: 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το αμύγδαλο και περιχύνουμε με το λάδι που έχουμε χτυπήσει με το σιρόπι σφενδάμου. Η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή από εδώ

Acai μπολ με μάνγκο και φράουλες

Υλικά: 1 μπανάνα, ώριμη, καθαρισμένη, 250 γρ. πουρέ acai, 100 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, 150 γρ. μάνγκο, μισό, καθαρισμένο + κομμένο σε κύβους 1 εκ., 2 κ.γ. κακάο, 1 κ.γ. σκόνη μάκα, 180 γρ. νερό καρύδας

Για την επικάλυψη: μπανάνα, μάνγκο, δημητριακά, καρύδια, flakes, λιναρόσπορο

Εκτέλεση: Κόβουμε την μπανάνα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Βάζουμε τα κομμάτια της μπανάνας και όλα τα υλικά για το μπολ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα με αρκετά πυκνή σύσταση.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ και διακοσμούμε με υλικά της αρεσκείας μας.

Συνταγή από εδώ

Αφράτη κρέμα τυριού με σάλτσα από φράουλες

Υλικά: 250 γρ. τυρί crescenza (κρεσένζα) (ή άλλο μαλακό τυρί), 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 75 γρ. ζάχαρη άχνη, 250 γρ. φράουλες, 1 λεμόνι (ακέρωτο-μόνο το ξύσμα)

Εκτέλεση: Πλένουμε τις φράουλες, τις στεγνώνουμε και φτιάχνουμε smoothie ανακατεύοντας τα 150 γρ. από τις φράουλες με 25 γρ. ζάχαρη άχνη.

Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρά κομμάτια, αφήνοντας μερικά πιο μεγάλα για τη διακόσμηση.

Αναμειγνύουμε το τυρί crescenza (ή άλλο κρεμώδες τυρί) με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και με το σύρμα (fouet) δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα του τυριού. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα του τυριού σε τέσσερα διάφανα ποτήρια, εναλλάσσοντάς το με στρώματα από ψιλοκομμένες φράουλες και το smoothie που έχουμε ετοιμάσει.

Διακοσμούμε με μούρα, τις φράουλες που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v