Οι σειρές του Netflix για να λιώσεις το Πάσχα

Συγκλονιστικό το Baby Reindeer αλλά δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να περάσεις το Πάσχα σου με το Netflix. Ή και όχι μιας και σου έχουμε την κατάλληλη λίστα για να κρίνεις και μόν@ σου.

Οι σειρές του Netflix για να λιώσεις το Πάσχα

Οι foodlovers περιμένουν το Πάσχα για να καταβροχθίσουν οβελίες, μαγειρίτσες, τσουρέκια κι άλλα τέτοια εορταστικά, οι wine lovers για να το τσούξουν λίγο παραπάνω μέρες που είναι,  οι βιβλιόφιλοι για να ρίξουν λίγο την ντάνα με τα αδιάβαστα βιβλία. Αντίστοιχα οι σειράκηδες περιμένουν πώς και πώς να εκμεταλλευτούν την άδεια των πασχαλινών διακοπών και να σβήσουν από την watchlist τους κολληματικές σειρές. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το θεάρεστο έργο τους, φτιάχνοντας την κατάλληλη Netflix λίστα για να μην βαρεθείς καθόλου το φετινό Πάσχα.

Βaby Reindeer (2024, 1 σεζόν)

Δύσκολα θα βρεις σειρά που να έχει συζητηθεί περισσότερο το τελευταίο διάστημα από το Baby Reindeer. H σειρά που δημιούργησε ο Βρετανός κωμικός, ηθοποιός και συγγραφέας Richard Gadd έχει δημιουργήσει δικαιολογημένα τεράστιο ντόρο καθώς είναι ένα από τα πλέον στοιχειωτικά και συγκλονιστικά τηλεοπτικά εγχειρήματα που είδαμε ποτέ.

Η σειρά βασίζεται στην αληθινή εμπειρία που είχε πριν από μερικά χρόνια ο Γκαντ, όταν η «Μάρθα», μια φαντασιόπληκτη γυναίκα με το πιο εγκάρδιο γέλιο που είχε ακούσει ποτέ, εμφανίστηκε ξαφνικά στο μπαρ όπου εκείνος δούλευε και, έκτοτε, έγινε η σκιά του. Το Baby Reindeer θα ήταν σοκαριστικό ακόμη κι αν δεν ήταν αληθινό καθώς αποτελεί ένα βαθύ ψυχογράφημα για το ανθρώπινο τραύμα. Όταν μαθαίνεις ότι ο Γκαντ «ξαναέζησε» όσα του είχαν συμβεί για τις ανάγκες του ρόλου του, δεν έχεις παρά να υποκλιθείς στην ερμηνευτική του δεινότητα. Εξαιρετική κι η Τζέσικα Κάνινγκ στον ρόλο της μανιώδους stalker. Η σειρά βλέπεται μονορούφι και σε αφήνει με ένα μεγάλο κόμπο στο στομάχι, αφού βουτά στα πλέον σκοτεινά μύχια της τραυματισμένης ανθρώπινης ψυχής χωρίς κανένα φίλτρο.

To πρόβλημα των τριών σωμάτων (2024, 1 σεζόν)

Οι πολυβραβευμένοι με Emmy δημιουργοί Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Γουάις (Game of Thrones) και ο υποψήφιος για Emmy Αλεξάντερ Γου (The Terror: Infamy, True Blood) βρίσκονται πίσω από αυτή τη συγκλονιστική ιστορία που επαναπροσδιορίζει το δράμα επιστημονικής φαντασίας μέσα από πολυεπίπεδα μυστήρια και καταιγιστική πλοκή που ξεπερνά τα όρια του είδους. Βασίζεται στην ομώνυμη μπεστ σέλερ τριλογία βιβλίων που γνώρισε διεθνή επιτυχία.

Το στόρι είναι λίγο πολύ το ακόλουθο: Βρισκόμαστε στην Κίνα, τη δεκαετία του 1960. Καθώς οι νόμοι της φύσης ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια τους, πέντε πρώην συνάδελφοι συναντιούνται ξανά για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη απειλή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Άδειασε το πασχαλιάτικο πενθήμερό σου γιατί είναι βέβαιο ότι θα κολλήσεις με αυτή τη σειρά.

Ένας άντρας με τα όλα του (2024, 1 σεζόν)

Όταν ο μεγαλομεσίτης της Ατλάντας Τσάρλι Κρόκερ έρχεται αντιμέτωπος με την ξαφνική χρεοκοπία, πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα συγκρούονται, καθώς ο Τσάρλι υπερασπίζεται την αυτοκρατορία του από εκείνους που προσπαθούν να επωφεληθούν από την πτώση του. Από τον σεναριογράφο και δημιουργό Ντέιβιντ Ε. Κέλεϊ (του Big Little Lies) το «Ένας Άντρας με τα Όλα του» βασίζεται στο μπεστ σέλερ των New York Times του εκλιπόντα συγγραφέα Τομ Γουλφ κι έχει τη θεότητα που ακούει στο όνομα Τζεφ Ντάνιελς στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ετοιμάσου για μια βραδυφλεγή καλογραμμένη σειρά με λεπτό χιούμορ και μια ακόμη αποκαλυπτική ερμηνεία από έναν εκ των καλύτερων ηθοποιών της γενιάς του.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη από 2 Μαΐου

Dead Boy Detectives (2024, 1 σεζόν)

Ο Έντουιν και ο Τσαρλς είναι κολλητοί, φαντάσματα... και οι καλύτεροι ντετέκτιβ μεταξύ των θνητών. Θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν μαζί, ακόμα και να ξεφύγουν από κακές μάγισσες, την Κόλαση και τον ίδιο τον Χάρο. Με τη βοήθεια της μάντισσας Κρίσταλ και του φίλου της, Νίκο, θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν μερικές από τις πιο αινιγματικές μεταφυσικές υποθέσεις στο βασίλειο των θνητών.

Το "Dead Boy Detectives" βασίζεται στην αγαπημένη σειρά κόμικ του Νιλ Γκέιμαν και αποτελεί μια νέα προσθήκη στο σύμπαν του "The Sandman" για το Netflix. Αν μπορούσαμε να βάλουμε έναν τίτλο για να καταλαβαινόμαστε θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα Supernatural που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα η Generation Z. Ανατροπές, ευρηματική σκηνοθεσία κι ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο που κλέβει τις εντυπώσεις, συνθέτουν το μυστικό της επιτυχίας.

Ripley (2024, 1 σεζόν)

Η ζωή του μικροαπατεώνα Τομ Ρίπλεϊ στη Νέα Υόρκη παίρνει άλλη τροπή, όταν αναλαμβάνει να φέρει πίσω από την Ευρώπη τον γιο ενός πλούσιου άνδρα. Σύντομα, ο Ρίπλεϊ θα ενθουσιαστεί με την πλούσια ζωή του Dickie, κάτι που θα τον οδηγήσει στον φόνο. Το αγαπημένο μυθιστόρημα της Patricia Highsmith - Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ - βρίσκει μια ακόμη τηλεοπτική εκδοχή και ποντάρει όλα του τα λεφτά στην συγκλονιστική πρωταγωνιστική ερμηνεία του Andrew Scott, αλλά και το υποκριτικό μπρίο της Dakota Fanning. Πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς, καθώς κρίνοντας εκ του αποτελέσματος πρόκειται για μια εξαιρετική ασπρόμαυρη σειρά που θα σου ξυπνήσει τα καταπιεσμένα binge-watching αισθήματά σου που θα ικανοποιηθούν πλήρως κατά την προβολή όλων των επεισοδίων του Ripley.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v