ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Το εργασιακό "κάψιμο" αναγνωρίζεται ως ασθένεια

Επίσημα πλέον, το να έχεις "καεί" στην δουλειά αναγνωρίζεται ως πρόβλημα υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το εργασιακό

Το σύνδρομο “burn out” ήτοι η εργασιακή εξουθένωση λόγω υπερβολικού φόρτου εντάχθηκε επίσημα στη διεθνή κατάταξη των ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), χρησιμεύοντας ως βάση για τον καθορισμό των τάσεων και των στατιστικών της υγείας.

Η απόφαση του ΠΟΥ, ελήφθη κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στη Γενεύη και περιγράφει το σύνδρομο με τρία συμπτώματα: χαμηλά επίπεδα ενέργειας ή εξάντληση, αυξημένη νοητική απόσταση από τη δουλειά ή αρνητικά συναισθήματα ή κυνικά συναισθήματα για τη δουλειά και μειωμένη επαγγελματική απόδοση.

Το πρωτόκολλο του Οργανισμού πάντως διευκρινίζει ότι το burn-out "αναφέρεται σε φαινόμενα σχετικά με τον επαγγελματικό περιβάλλον και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την περιγραφή εμπειριών σε άλλους τομείς της ζωής".

Η νέα κατάταξη υιοθετήθηκε επίσημα κατά τη φετινή 72η Παγκόσμια Συνέλευση και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον εθισμό στα video games και την καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά ως ψυχική διαταραχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι πάντα οι αρετές και όχι οι αμαρτίες ενός ανθρώπου που τον σπρώχνουν στην καταστροφή."

Rebecca West, Βρετανίδα συγγραφέας & αρθρογράφος

  • 1313 - Γεννήθηκε ο Βοκάκιος, Ιταλός συγγραφέας
    1952 - Γεννήθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου (νεότερος), Έλληνας πολιτικός
    1963 - Η Βαλεντίνα Τερέσκοβα έγινε η πρώτη γυναίκα στο διάστημα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY