ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Δωρεάν ημερίδα για την έκθεση στον ήλιο

Την Τετάρτη 15 Μαΐου, όλες οι απορίες που έχουμε σχετικά με την έκθεση στον ήλιο (και τους κινδύνους της) θα απαντηθούν.

Δωρεάν ημερίδα για την έκθεση στον ήλιο

Είστε σίγουροι πώς ξέρετε τα πάντα για τους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο; Μην είστε και τόσο.

Στην Ημερίδα με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για την έκθεση στον Ήλιο: το κοινό ρωτά»,  η οποία διοργανώνεται στο αμφιθέατρο του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΠΙΨΥ), σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κλινική Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» θα ανακαλύψετε πολλά που πιθανώς να μην γνωρίζατε.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 17:00, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, καθώς, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η έκθεση στον ήλιο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής καλοκαιρινής (και μη) κουλτούρας, αν και τις τελευταίες δεκαετίες πολλά επιστημονικά δεδομένα άρχισαν να δημιουργούν προβληματισμό για το κατά πόσον η πρακτική αυτή είναι ασφαλής».

Ακολουθεί λοιπόν ένας καταιγισμός ερωτημάτων: Υπάρχει ασφαλής χρόνος έκθεσης στον ήλιο; Μας προστατεύουν τα αντηλιακά; Είναι ασφαλή τα τεχνητά μέσα μαυρίσματος;  Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες στην ημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ακεραιότητα δεν έχει ανάγκη από κανόνες."

Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

  • 1826 - Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαήλ Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
    1875 – Ελλάδα – Η κυβέρνηση του Χ. Τρικούπη διεξάγει εκλογές που θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουλίου όπου και πλειοψηφεί η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.
    1989 – πέθανε η Μαρίκα Νέζερ, Ελληνίδας ηθοποιός

© 2002-2019 MEDIA2DAY