ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Μήπως έχεις αστιγματισμό;

Κοίτα προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία. Αν το αριστερό τμήμα μοιάζει περισσότερο με αυτό που βλέπεις τα βράδια οδηγώντας, έχεις αστιγματισμό.

Μήπως έχεις αστιγματισμό;

Κι εκεί που λες πως το ίντερνετ είναι μια μαύρη τρύπα άχρηστων πληροφοριών που μπορεί να σου ροκανίσει τον χρόνο παντελώς άσκοπα, έρχονται ποστ σαν αυτό από τον λογαριασμό @UnusualFacts6 στο Twitter να σου μάθουν και κάτι χρήσιμο –ενδεχομένως και να σε βοηθήσουν να κάνεις και μια πολύ σημαντική διάγνωση.

Η φωτογραφία επάνω δείχνει στα αριστερά πώς βλέπουν το βράδυ οι άνθρωποι που έχουν αστιγματισμό, και στα δεξιά πώς βλέπουν όσοι δεν έχουν.

Ο αστιγματισμός δημιουργείται όταν ο αμφιβληστροειδής είναι μόνο ελαφρώς καμπυλωτός, αντί για εντελώς στρογγυλός, όπως θα έπρεπε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το φως να συγκεντρώνεται σε διαφορετικά σημεία του αμφιβληστροειδούς, αντί για ένα μόνο, και να δημιουργείται αυτό το εφέ της διάχυσης που βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία.

Αν αναρωτιόσουν γιατί δυσκολεύεσαι με την οδήγηση τα βράδια, μόλις βρήκες την απάντησή σου.

Πηγή: Bored Panda

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Καλύτερα να έχω δυναμικά άδικο παρά κακομοίρικα δίκιο."

Tallulah Bankhead, 1902-1968, Αμερικανίδα ηθοποιός

  • 325 - Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας, κατά την οποία οι αρχηγοί της Χριστιανικής Εκκλησίας τιμούν την Αγία Τριάδα, υιοθετούν την Ομολογία Πίστεως (το «Πιστεύω»), και ορίζουν πότε θα εορτάζεται το Πάσχα.
    1530 - Γεννιέται ο Ιβάν ο Τρομερός, Τσάρος της Ρωσίας.
    1944 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Σύμμαχοι απελευθερώνουν το Παρίσι από την Ναζιστική Γερμανία.
    1990 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφασίζει στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY