ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Μήπως έχεις αστιγματισμό;

Κοίτα προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία. Αν το αριστερό τμήμα μοιάζει περισσότερο με αυτό που βλέπεις τα βράδια οδηγώντας, έχεις αστιγματισμό.

Μήπως έχεις αστιγματισμό;

Κι εκεί που λες πως το ίντερνετ είναι μια μαύρη τρύπα άχρηστων πληροφοριών που μπορεί να σου ροκανίσει τον χρόνο παντελώς άσκοπα, έρχονται ποστ σαν αυτό από τον λογαριασμό @UnusualFacts6 στο Twitter να σου μάθουν και κάτι χρήσιμο –ενδεχομένως και να σε βοηθήσουν να κάνεις και μια πολύ σημαντική διάγνωση.

Η φωτογραφία επάνω δείχνει στα αριστερά πώς βλέπουν το βράδυ οι άνθρωποι που έχουν αστιγματισμό, και στα δεξιά πώς βλέπουν όσοι δεν έχουν.

Ο αστιγματισμός δημιουργείται όταν ο αμφιβληστροειδής είναι μόνο ελαφρώς καμπυλωτός, αντί για εντελώς στρογγυλός, όπως θα έπρεπε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το φως να συγκεντρώνεται σε διαφορετικά σημεία του αμφιβληστροειδούς, αντί για ένα μόνο, και να δημιουργείται αυτό το εφέ της διάχυσης που βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία.

Αν αναρωτιόσουν γιατί δυσκολεύεσαι με την οδήγηση τα βράδια, μόλις βρήκες την απάντησή σου.

Πηγή: Bored Panda

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY