ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Βιταμίνη D εναντίον παχυσαρκίας

Μια νέα μελέτη έφερε στο φως αποτελέσματα που δείχνουν ότι η έλλειψη της σημαντικής βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία.

Βιταμίνη D εναντίον παχυσαρκίας

Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού, αλλά υπολογίζεται ότι πολλοί άνθρωποι πάσχουν από έλλειψή της σε κάποιο βαθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούμε να την προσλάβουμε διατροφικά, παρά μόνο από πολύ λίγα τρόφιμα όπως τα αυγά, και ο οργανισμός μας την συνθέτει με την έκθεσή μας στο φως του ήλιου.

Τα σημάδια έλλειψης αυτής της βιταμίνης είναι αισθήματα κόπωσης, υπερβολικός ιδρώτας, και γενικότερη αίσθηση αδυναμίας. Και, όπως μας δείχνει μια καινούρια έρευνα, ίσως ένα από τα σημάδια αυτά να είναι και η αύξηση βάρους.

Τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό έχουν συσχετιστεί με μεγαλύτερη αύξηση βάρους στις ηλικιωμένες γυναίκες, ακόμα κι αν είναι σε μικρό βαθμό. Μάλιστα, εικάζεται ότι η βιταμίνη μπορεί να παίζει ρόλο στην αυξομείωση του μεγέθους των κυττάρων λίπους στο σώμα μας. Αυτή η έρευνα είναι το πρώτο βήμα για να κατανοήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος τον ρόλο της βιταμίνης D.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η εξίσωση της θρησκείας με την πίστη είναι μάλλον πρόσφατη."

Arnold J. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

  • 963 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Β'.
    1884 - Γεννήθηκε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
    1945 - Στα τέλη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY