ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πού οφείλονται οι πιο συχνοί μας πόνοι;

Πονάει το στομάχι σας και δεν ξέρετε γιατί; Πού οφείλεται ο πόνος στο στήθος; Γιατί πονάει η μέση; Απαντήσεις… στους πιο συχνούς μας πόνους.

Πού οφείλονται οι πιο συχνοί μας πόνοι;

Πονάνε, επί της αρχής, όσοι αγαπάνε, αλλά και εμείς οι υπόλοιποι που πιθανότατα δεν αγαπάμε και τόσο πάλι έχουμε ενοχλήσεις σε ένα σωρό σημεία στο σώμα μας.

Πού οφείλονται;

Πόνος στο στομάχι

Ο πόνος στο στομάχι μπορεί να οφείλεται σε ένα σωρό διαφορετικά πράγματα, και –αν επιμένει– θα χρειαστεί να ζητήσετε ιατρική βοήθεια για να εντοπίσετε το πρόβλημα. Συνηθέστεροι λόγοι είναι οι πέτρες στη χολή, η παγκρεατίτιδα, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η δυσανεξία στη λακτόζη, κάποιες παρενέργειες φαρμάκων, η ενδομητρίωση και άλλα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πόνος στο στήθος

Όσο άτυπος και εάν είναι πάντα μας ανησυχεί, γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος να υποκρύπτει κάτι σοβαρό. Μπορεί να κρύβει οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ή ασταθή στηθάγχη ή ρήξη ανευρύσματος στην αορτή ή περικαρδίτιδα ή πνευμονία ή και πνευμονική εμβολή. Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως, σχετίζεται με διάφορες άλλες καταστάσεις οι οποίες δεν απειλούν τη ζωή, όπως νευρόπονοι, ιογενείς λοιμώξεις, μυαλγίες και οισοφαγίτιδες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Πόνος στο γόνατο

Ο πρόσθιος πόνος στο γόνατο αναφέρεται σε αρκετές, διαφορετικές παθήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν το γόνατο του δρομέα (ονομάζετε και επιγονατιδική τενοντίτιδα) και τη χονδρομαλάκυνση της επιγονατίδας. Ο πόνος προέρχεται συχνά από καταπονημένους τένοντες (τενοντίτιδα) και ερεθισμό ή μαλάκυνση του χόνδρου που επενδύει την πίσω πλευρά της επιγονατίδας. Τα προβλήματα αυτά ξεκινούν όταν η επιγονατίδα δεν κινείται κατάλληλα και τρίβεται έναντι του κατώτερου τμήματος του μηριαίου οστού. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω πλατυποδίας, λόγω μη ευθυγράμμισης της επιγονατίδας και των οστών που απαρτίζουν την άρθρωση στο γόνατο, λόγω σφιξίματος ή αδυναμίας των μυών στο πρόσθιο και το οπίσθιο μέρος του μηρού κ.α.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πόνος στη μέση

Τα αίτια για τον πόνο στη μέση οφείλονται τόσο σε παθήσεις οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την περιοχή, αλλά και σε παθήσεις οι οποίες δίνουν αντανακλαστικό πόνο στην περιοχή και δεν είναι μυοσκελετικές. Μερικές από τις πιο συχνές αιτίες για την πρώτη κατηγορία είναι μια πτώση και ένας απότομος μυϊκός σπασμός ή μια ψύξη, ένα κάταγμα στους σπονδύλους, εκφυλιστικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, φλεγμονές των μεσοσπονδύλιων δίσκων, η σκολίωση, η σπονδυλική στένωση, παθήσεις στους δίσκους όπως οι κοίλες, γυναικολογικά νοσήματα όπως σαλπιγγίτιδες, ουρολογικά νοσήματα όπως υπερτροφία προστάτη και μεταστατικοί όγκοι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πόνος στο αυτί

Αν πονάτε μπροστά από το αυτί μπορεί να οφείλεται σε σπυράκι με πύον, αν πονάτε βαθιά ή πίσω από αυτό, μπορεί να έχετε οξεία μέση ωτίτιδα, πόνος πίσω από το αυτί ή κάτω από αυτό, ο οποίος αυξάνεται όταν πιέζετε προέρχεται από εξωτερική ωτίτιδα, ερυθρά ή φλεγμονή στο τριχωτό δέρμα του κεφαλιού. Παθήσεις που προκαλούν αντανακλαστικό πόνο στο αυτί είναι προβλήματα στα δόντια (π.χ. φρονιμίτης που βγαίνει), αρθρίτιδα στην κροταφογναθική άρθρωση και κάποιες παθήσεις του στόματος και του φάρυγγα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί πονάει το αυτί μου;

Πόνος στο μάτι

Ο πόνος στο μάτι (που δεν οφείλεται σε τραυματισμό) μπορεί να περιγραφεί ως καυστική, παλμική, επώδυνη ή διαξιφιστική αίσθηση στο ή γύρω από το μάτι. Κάποια από τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο μάτι είναι η επιπεφυκίτιδα, οι επιπλοκές των φακών επαφής, οφθαλμικά προβλήματα όπως λοιμώξεις ή εκδορά του κερατοειδούς, το γλαύκωμα, οι ημικρανίες και ιογενείς λοιμώξεις όπως η γρίπη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ν. Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY