ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πόσων χρονών είναι η καρδιά σου;

Δωρεάν, γρήγορο και ανώνυμο online τεστ υπολογίζει την ηλικία της καρδιάς σου, και μοιράζει απλόχερα συμβουλές τι μπορείς να κάνεις για να την φροντίσεις.

Πόσων χρονών είναι η καρδιά σου;

Από τι εξαρτάται η ηλικία της καρδιάς μας; Κατά βάση, από τον τρόπο ζωής μας: Αν καπνίζουμε, αν γυμναζόμαστε, τι (και πόσο) τρώμε, αν προσέχουμε ή όχι τη χοληστερίνη μας, και πάει λέγοντας.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Βρετανίας, έφτιαξε ένα απλό online τεστ που υπολογίζει –στο περίπου− την ηλικία της καρδιάς μας. Κάντε κλικ εδώ για να το κάνετε κι εσείς –είναι ανώνυμο και δωρεάν.

Οι δημιουργοί του τεστ εξηγούν πως αν όλοι προσέχαμε την καρδιά μας, θα μπορούσε να αποφευχθεί το 80% των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών, σε ανθρώπους κάτω των 75 χρόνων. Τονίζουν, δε, ότι «το τεστ δεν είναι διαγνωστικό. Δεν θα σας πει αν θα πάθετε καρδιακή προσβολή. Μπορεί όμως, να σας αφυπνίσει να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας».

Τι ακριβώς σημαίνει «να προσέξουμε την καρδιά μας»;
- Να σταματήσουμε το κάπνισμα
- Να γυμναζόμαστε τακτικά (περί τα 150 λεπτά την εβδομάδα)
- Να προσέξουμε το βάρος μας
- Να τρώμε περισσότερες φυτικές ίνες
- Να αποφεύγουμε τα κορεσμένα λιπαρά
- Να τρώμε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα
- Να τρώμε ψάρι
- Να μην πίνουμε πολύ αλκοόλ

(*) Αν είστε κάτω από 30 ετών, υπάρχει τεστ και για εσάς –εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY