ΕΥΕΞΙΑΑΣΚΗΣΗ

Σούπερ ασκήσεις για τα πόδια που μάλλον δεν κάνεις

Πέρα από τα παραδοσιακά καθίσματα, τις κλασικές προβολές και τις άρσεις θανάτου υπάρχουν και άλλες, λιγότερο γνωστές όμως άκρως αποτελεσματικές ασκήσεις.

Σούπερ ασκήσεις για τα πόδια που μάλλον δεν κάνεις

Στην προπόνηση ποδιών κάποιες ασκήσεις κατέχουν τα πρωτεία στις προτιμήσεις μας: καθίσματα, πρέσα, προβολές, άρσεις θανάτου. Και αυτό δεν είναι κακό.

Όμως αν θέλετε να προσθέσετε ποικιλία, αλλά και να γυμνάσετε τους μύες των ποδιών με διαφορετικό τρόπο, τότε δοκιμάστε να προσθέσετε και τις παρακάτω όχι και τόσο γνωστές ασκήσεις στη ρουτίνα σας.

Stability Ball Squat

Προσφέρει τα ίδια οφέλη με τα καθίσματα στο Smith, χωρίς όμως την άβολη αίσθηση που προκαλεί το συγκεκριμένο μηχάνημα σε αρκετούς ασκούμενους.One-Leg Hip Lift

Γυμνάζει αποτελεσματικά τους δικέφαλους μηριαίους, ιδιαίτερα στο σημείο κοντά στο γόνατο, αλλά και τους γλουτούς και αποτελεί ιδανική συμπληρωματική άσκηση των άρσεων θανάτου.Hip adduction με λάστιχοΠολύς κόσμος θεωρεί πως οι προσαγωγοί δουλεύουν με τις βασικές ασκήσεις ποδιών (καθίσματα, προβολές κ.α.), όμως πρέπει να τους γυμνάζουμε και απομονωτικά μέσα από ασκήσεις όπως αυτή ή τα πιο «προχωρημένα» Copenhagen hip adductions.Single-leg hip thrustsΣε αντίθεση με τα κανονικά hip thrusts, τα μονοποδικά γυμνάζουν αποτελεσματικά το κάθε πόδι ξεχωριστά. Αυτό βοηθά σε περιπτώσεις ανισορροπίας δύναμης μεταξύ των δύο άκρων, κάτι αρκετά σύνηθες σε πολλούς ασκούμενους.

Reverse Sled PullΜαζί με τα καθίσματα και τα leg extension, η εν λόγω άσκηση αποτελεί ιδανικό «τελείωμα» για την προπόνηση ποδιών. Αφ’ ενός θα σας κάνει να λαχανιάσετε, αυξάνοντας τις καύσεις, αφ’ ετέρου θα γυμνάσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο τους τετρακέφαλούς σας.

Stability-Ball Leg CurlΩραία τα leg curls στο μηχάνημα, όμως αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο «ζόρικο» που θα γυμνάσει μεταξύ άλλων την κοιλιά και τους γλουτούς σας, δώστε μια ευκαιρία σε αυτήν την κίνηση. Και αν θέλετε κάτι ακόμα πιο απαιτητικό, δοκιμάστε να την κάνετε με το ένα πόδι. Stability-Ball Reverse Hip ExtensionΑρκεί το βάρος των ποδιών σας (αν την κάνετε πρώτη φορά), για να γυμνάσετε τους δικέφαλους μηριαίους, τους γλουτούς, τους εκτείνοντες της πλάτης και τους κοιλιακούς σας, αλλά και να «θωρακίσετε» τη μέση σας από τυχόν τραυματισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY