ΕΥΕΞΙΑΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Να κάνω αφέλειες;

Η σύντομη απάντηση είναι «και γιατί να μην κάνεις;». Αλλά έχουμε και πιο αναλυτική, αν ενδιαφέρεσαι.

Να κάνω αφέλειες;

«Να κάνεις ό,τι θες» είναι βασικά η σύντομη απάντηση στην ερώτηση του τίτλου. Αν, όμως, θες κάτι πιο συγκεκριμένο, κάτι που να σου δώσει μια οριστική απάντηση στο δίλημμα που σε βασανίζει, να κάνεις αφέλειες ή να μην κάνεις, την έχουμε κι αυτήν.

Πώς είναι το σχήμα του προσώπου σου; Στα πολύ στρογγυλά ή πολύ τετράγωνα πρόσωπα, οι αφέλειες κατά κανόνα δεν ταιριάζουν πολύ. Ιδανικά, για να σου πηγαίνουν τέλεια πρέπει να έχεις οβάλ πρόσωπο, με κάπως μεγάλο μέτωπο –θα το κρύψουν, ή τουλάχιστον θα το μετριάσουν, τέλεια.

Και τα μαλλιά σου; Αν έχεις σγουρά ή σπαστά μαλλιά, τις αφέλειες θα πρέπει να τις κάνεις πιστολάκι σχεδόν κάθε μέρα. Σου το λέμε να το ξέρεις, γιατί στην αρχή όλοι είμαστε πολύ ενθουσιώδεις και στην πορεία όλοι είμαστε πολύ τεμπέληδες. Οι αφέλειες είναι ευλογία για τους ανθρώπους με ίσια μαλλιά, για τους υπόλοιπους είναι κομματάκι μπελάς.

Πόσων χρονών θέλεις να δείχνεις; Γενικώς, οι αφέλειες έχουν την τάση να σε κάνουν να μοιάζεις μικρότερη, κι αν ήδη μικροδείχνεις και δεν το θέλεις (επειδή π.χ. δουλεύεις κάπου που πρέπει να αποπνέεις κύρος και αξιοπιστία, αρετές που η άτιμη κοινωνία θέλει να έρχονται με την ηλικία) οι αφέλειες μάλλον δεν είναι καλή ιδέα.

Πόσο χρόνο έχεις διαθέσιμο το πρωί που ξυπνάς; Οι αφέλειες θέλουν περιποίηση, δεν έχει σηκώθηκα από το κρεβάτι-φόρεσα ένα φουστανάκι κι έφυγα. Αν η καθημερινότητά σου είναι κάπως πιεσμένη από χρόνους, η απάντηση στην ερώτηση του τίτλου κλίνει προς το «όχι, μην κάνεις».

Τελικά, όμως, μία είναι η σωστή ερώτηση: Θέλεις να κάνεις αφέλειες; Αν έχεις λάβει υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω, και εξακολουθείς να θέλεις αφέλειες, τότε ναι, να κάνεις. Και να μην ακούς κανέναν.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του."

Μενέλαος Λουντέμης

  • 1944 - Το HMAS Australia χτυπήθηκε κατά την πρώτη επίθεση Καμικάζι. 30 άντρες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του πλοίου. (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος)
    1972 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνετρίβη στις ακτές της Βούλας Αττικής. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγηκαν, ενώ 19 κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY