Ο Λουκάς Τσουκνίδας γράφει για σινεμά και άλλα στο in2life.gr. Παράλληλα, συνυπογράφει σενάρια για κόμικς (ΣΛΑΠ) και άλλων ειδών κείμενα, πότε αστεία (Saving Democracy) και πότε σοβαρά (The Path to Greece’s Antiracist Legislation). Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη μετάφραση, το web design και το web developing. Τον βρίσκει κανείς στο προσωπικό του website και στο twitter. Κάποτε, είχε γράψει κι αυτό: The Foulmouthed Bard.

ΑΠΟΨΕΙΣΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΑΛΙΑ

Ήθη και έθιμα του τόπου μου

Ήθη και έθιμα του τόπου μου

Δεν ξέρω για ποιο λόγο, ίσως να είμαι ένας αθεράπευτα ρομαντικός νοσταλγός παλιότερων εποχών, αλλά αυτές τις ημέρες θυμήθηκα τους Ιαχωβάδες, όπως τους έλεγαν τότε οι μεγάλοι, αυτούς τους ήπιους, μετριοπαθείς πιστούς που με την ιώβεια υπομονή τους γύριζαν τη δεκαετία του '80 από πόρτα σε πόρτα για να διαδώσουν το μήνυμα της πίστης τους και να φέρουν κι άλλους ανθρώπους στο δρόμο του καλού, στη μοναδική αλήθεια και στην αποκλειστική, προφανώς, οδό της σωτηρίας της ψυχής. Με τα φυλλαδιάκια τους υπό μάλης, τις ευγενείς τους φυσιογνωμίες και την στωικότητα με την οποία έβλεπαν τις πόρτες των “άλλων” να τους κλείνουν κατάμουτρα, το μόνο που ήθελαν, κι ας μην το κατάφερναν τελικά, ήταν να σε σώσουν. Κι όσοι τελικά σώζονταν διέδιδαν με τη σειρά τους το μήνυμα από καθαρή ευγνωμοσύνη υποθέτω κι από ιερή ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο.

Ωραία... Η άλλη λέξη όμως γι' αυτό είναι προσηλυτισμός και, ασχέτως προθέσεων, δε συνάδει με το πνεύμα της ανεξιθρησκείας που κατ' όνομα τουλάχιστον θέλουμε οι περισσότεροι να επικρατεί. Ας είναι όμως. Και μια ψυχούλα να σωθεί, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.


"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY