I Love You Man: Ο τέλειος γκόμενος

Υπάρχει μια συνωμοταξία ανδρός που, στους κύκλους μας, λέγεται σχεσάκιας. Είναι εκείνος ο τύπος που, απ' το σχολείο ακόμη, είχε ένα μαγικό τρόπο να δείχνει στις γκόμενες ότι θέλει να περνάει τον περισσότερο χρόνο του μαζί τους και να το εννοεί πραγματικά. Στην πορεία, βέβαια, άλλαξε αρκετές...
Υπάρχει μια συνωμοταξία ανδρός που, στους κύκλους μας, λέγεται σχεσάκιας. Είναι εκείνος ο τύπος που, απ' το σχολείο ακόμη, είχε ένα μαγικό τρόπο να δείχνει στις γκόμενες ότι θέλει να περνάει τον περισσότερο χρόνο του μαζί τους και να το εννοεί πραγματικά. Στην πορεία, βέβαια, άλλαξε αρκετές, αλλά ποτέ του δε σταμάτησε να πείθει ότι δεν έχει μάτια για άλλους (γυναίκες ή φίλους) και να θέτει νέα στάνταρ για τον τέλειο γκόμενο. Είναι ο τέλειος γκόμενος και, μάλλον, θα γίνει ο τέλειος σύζυγος, κάποιος που δεν ψάχνει ευκαιρίες να ξεμυτίσει απ' το σπίτι για να δει μπάλα ή να παίξει μπιλιάρδο ή να κάνει μάτι στην παραλία με τους κολλητούς του. Θα γίνει;

Οι φίλες της Ζόι δεν το νομίζουν. Όλες μαζί, της επισημαίνουν ότι ο Πίτερ δεν έχει κολλητούς, ούτε καν υποψήφιο κουμπάρο, κι αυτό δεν μπορεί να είναι καλό για το γάμο τους, αφού θα είναι συνέχεια κρεμασμένος επάνω της. Για του λόγου το αληθές εμφανίζεται κι ο Πίτερ, που δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει απ' το να φτιάχνει απεριτίφ-έκπληξη για τις πολυλογούδες κολλητές της μέλλουσας γυναίκας του. Θλιβερό; Ακόμη χειρότερα, έχει ακούσει τι έλεγαν κι αποφασίζει να βρει φίλους, κάτι που προφανώς έχει ξεχάσει πώς γίνεται, γι' αυτό ζητά τη συμβουλή του γκέι αδερφού του πριν κλείσει ραντεβού στα τυφλά μέσω ίντερνετ. Κι εκεί που τίποτε δεν πάει καλά, εμφανίζεται στη ζωή του ο Σίντνεϊ, το αντίθετό του, ο απόλυτος αμετανόητος αυτοαπασχολούμενος εργένης, που βλέπει τους φίλους του σιγά-σιγά να νοικοκυρεύονται και να μην είναι πια διαθέσιμοι για τρέλες και άραγμα. Αυτό ήταν. It's a man-date!



Ο Πολ Ραντ με τον Τζέισον Σέγκελ είναι δύο κωμικοί που δε σε κερδίζουν απ' την πρώτη στιγμή. Οι μανιέρες και οι φυσιογνωμίες τους δεν είναι εξόφθαλμα αστείες, όμως όσο τους βλέπω σε διαφορετικές ταινίες τόσο πιο πολύ τους εκτιμώ, ενώ, ακόμη, προσμένω στο να εκπλαγώ απ' το αποτέλεσμα. Στο “I Love You Man”, είναι κι οι δύο στα καλύτερά τους, ο Ραντ ως σχεσάκιας που δυσκολεύεται να μιλήσει “αντρικά” ή να επιδοθεί στην αντρική καφρίλα που σε άλλους έρχεται φυσικά κι ο Σέγκελ ως υποψήφιος κολλητός που διαφθείρει τον Κέβιν σα να αποτελεί την ηθική του υποχρέωση προς το φύλο τους.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Πόσοι θα επιχειρούσαν να δείρουν τον Λου Φερίνιο (τον ίδιο τον Απίθανο Χουλκ της παλιάς σειράς) για να στηρίξουν τον καινούργιο κολλητό τους; Ελάχιστοι πια... Το “I Love You Man” είναι σίγουρα η πιο αυθόρμητα αστεία κωμωδία που είδα φέτος. Κι είναι το ίδιο αστεία και τη δεύτερη φορά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v