Βγαίνεις για κρασί; Wine in the City!

Το Επώνυμο Εμφιαλωμένο Κρασί έρχεται στα κορυφαία cocktail bars της Αθήνας με τον πιο συναρπαστικό, fun τρόπο!
Βγαίνεις για κρασί; Wine in the City!
Εγώ το είχα καταλάβει. Ναι, το είχα πιάσει το μήνυμα - και ως πελάτης, αλλά και ως επαγγελματίας του ευρύτερου χώρου. Μέσα από τα ταξίδια μου όμως συνειδητοποίησα το φαινόμενο στην πλήρη του έκταση. Και αναφέρομαι στο φαινόμενο των Ελληνικών cocktail bars και του σεβασμού και θαυμασμού που τυγχάνουν αυτά, καθώς και οι Έλληνες bartenders, διεθνώς! Μην απορείτε, δεν υπερβάλλω. Τα cocktail bars της Αθήνας την κατατάσσουν, αυτή τη στιγμή, στο επίπεδο μεγάλων Ευρωπαϊκών μητροπόλεων της εστίασης, όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι!
 
Τα cocktail bars μας, ωστόσο, δεν είναι απλά χώροι για να πιεις ένα ποτό και να περάσεις καλά. Η δύναμη - και το μυστικό της επιτυχίας - τους είναι στην εκπαίδευση που κάνουν, με τον τρόπο τους, στο κοινό, μαθαίνοντάς τους κλασικές και νέες τάσεις στο ποτό και το απόσταγμα, στο cocktail, στο food pairing, αλλά και στον πολιτισμό και την κοινωνικότητα που όλα αυτά μαζί συνεπάγονται.
 
Αυτήν ακριβώς τη δύναμη θαυμάσαμε, η φίλη και συνεργάτις μου, Γιοβάννα Λύκου, οινοχόος του κορυφαίου εστιατορίου "Σπονδή", κι εγώ. Και σκεφτήκαμε ότι είναι κρίμα να μην την εκμεταλλευτούμε - με την καλή έννοια - προς ώφελος του κρασιού, ειδικά καθότι η ζήτηση για κρασί στα μπαρ αυξάνεται σταθερά και θεαματικά τον τελευταίο καιρό. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Wine in the City!
Τι είναι το Wine in the City; Είναι μια πρωτοβουλία που φέρνει το Επώνυμο Εμφιαλωμένο Κρασί στα κορυφαία μπαρ της Αθήνας (σε πρώτη φάση). Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν καταξιωμένα οινοποιεία και επιλεγμένα cocktail bars, προκειμένου το κοινό των cocktail bars να έρθει κοντά στο ποιοτικό κρασί, να το μάθει, να το αγαπήσει και να το κάνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, αλλά και της διασκέδασής του!
 
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα bars που συμμετέχουν στο Wine in the City θα σερβίρουν επώνυμες εμφιαλωμένες λευκές, ροζέ και ερυθρές επιλογές σε ποτήρι που εμείς θα υπογράφουμε, βάσει ενός προγράμματος που θα εναλλάσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι διαθέσιμο μέσα από τη σελίδα του Wine in the City στο Facebook (μπείτε, ρίξτε μια πρώτη ματιά, κάντε κι ένα like αν θέλετε), για να το συμβουλεύστε πριν κανονίσετε την έξοδό σας, ώστε να ξέρετε ποια κρασιά θα μπορείτε να απολαύσετε εκεί που θα πάτε.
 
Και βέβαια, η Γιοβάννα κι εγώ θα είμαστε από κοντά σε όλη αυτή την πρωτοβουλία, όχι μόνο για να κάνουμε τις επιλογές και να καταρτίζουμε το πρόγραμμα, αλλά και για να εκπαιδεύουμε το πρσωπικό των bars, να διοργανώνουμε εκδηλώσεις και ειδικές βραδιές, καθώς και πολλά άλλα συναρπαστικά που έχουμε στο μυαλό μας και θα δείτε στην πορεία.
 
Το Wine in the City ξεκινάει δυναμικά από το Νέο Έτος, οπότε έχουμε καιρό για να πούμε όλες τις λεπτομέρειες γύρω από αυτό. Σε πρώτη φάση, όμως, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να καλωσορίσουμε όλοι μαζί αυτή την όμορφη πρωτοβουλία, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2017. Γι αυτό, σας περιμένουμε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 6μμ στο αγαπημένο 42 Barstronomy (Κολοκοτρώνη 3), στο λαμπερό launch party του Wine in the City! Μαζί μας θα είναι τα οινοποιεία Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Σεμέλη και Tsantali, με τα κρασιά τους, καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός Nostos 100,6 που θα κάνει live πρόγραμμα μέσα από το event. Για τους τυχερούς της βραδιάς, θα υπάρχει και κλήρωση με εκλεκτά οινικά δώρα, ό,τι πρέπει για τις μέρες των γιορτών. Πάνω απ' όλα, όμως, θα περάσουμε τέλεια! Δηλώστε συμμετοχή μέσα από τη σελίδα μας! Να μη λείψει κανείς!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v