Σαμπάνια με πάγο: αντιμετωπίζοντας τον καύσωνα με τον πιο απολαυστικό τρόπο!

Εντυπώσεις, φωτογραφικό υλικό, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες από το λανσάρισμα της Σαμπάνιας Moët Ice Impérial Rosé στην Κροατία.
Σαμπάνια με πάγο: αντιμετωπίζοντας τον καύσωνα με τον πιο απολαυστικό τρόπο!
Επιστροφή στην καυτή Αθήνα από τις πανέμορφες Δαλματικές στην Κροατία, όπου, μεταξύ άλλων, πρωτοστάτησα στο λανσάρισμα μιας νέας Σαμπάνιας, της Moët Ice Impérial Rosé. Σε εναλλασσόμενα πανέμορφα σκηνικά, με φόντο τη θάλασσα, την πισίνα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, το ηλιοβασίλεμα, κοσμικά night clubs κλπ, σέρβιρα ένα ποτήρι Moët Ice Impérial Rosé με τρία παγάκια και παρουσίασα, ως Brand Ambassador του Ομίλου Moët Hennessy για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, τη νέα Σαμπάνια σε ένα επιλεγμένο κοινό που απαρτιζόταν από δημοσιογράφους, influencers, επαγγελματίες του ευρύτερου κλάδου κλπ.
 
Πάω στοίχημα ότι κάποιοι, ειδικά αν δεν είδαν τις αναρτήσεις μου στα social media τις τελευταίες μέρες, θα διάβασαν τις λέξεις "Σαμπάνια" και "παγάκια" στην ίδια πρόταση και θα νομίζουν ότι έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος. Ή ότι η υπερβολική ζέστη με πείραξε ή ότι τόσο καιρό δεν ήξερα τι έγραφα και έλεγα. Μην ανησυχείτε όμως, όλα είναι υπό έλεγχο και δεν έχει γίνει κανένα λάθος!
 
 
Ναι, η Moët Ice Impérial Rosé πίνεται (όπως μαρτυράει το όνομά της) με πάγο. Κι αυτό γιατί έχει φτιαχτεί ειδικά για να την απολαμβάνουμε με πάγο. Για να ακριβολογούμε δε, είναι η μόνη και πρώτη ροζέ Σαμπάνια που έχει φτιαχτεί γι αυτό το λόγο.
 
Ας μιλήσουμε τεχνικά όμως. Γιατί, από τη μία, είναι μια Σαμπάνια φτιαγμένη με γνώμονα τη φινέτσα και την απόλαυση σε όμορφες καλοκαιρινές στιγμές, από την άλλη, όμως, πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοφιστικέ κρασί. Το assemblage (χαρμάνι) της απαρτίζεται από Pinot Noir σε ποσοστό άνω του 50% (με ένα 10% ερυθρού κρασιού), γεγονός που σημαίνει ένταση στον φρουτώδη χαρακτήρα, κομψότητα και βάθος, με αρκετό Pinot Meunier και όχι παραπάνω από 10% Chardonnay, για να δώσει σπιρτάδα και αρώματα εσπεριδοειδών. Συνολικά περιέχει 20-30% ειδικά επιλεγμένα reserve wines, ενώ έχει ωριμάσει στα φημισμένα κελάρια του Οίκου Moët & Chandon για 18 μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.
 
 
Ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο, έχει το γεγονός ότι πρόκειται για μια demi sec (ημίξηρη) Σαμπάνια. Το dosage της, δηλαδή η γλυκύτητά της, που καθορίζεται στο τελικό στάδιο της οινοποίησής της, είναι 38 γραμμάρια φυσικών σακχάρων ανά λίτρο. Η γλυκύτητα αυτή, όταν συναντάει την δροσιά του πάγου και την οξύτητα κάποιων φρούτων που προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε, όπως φράουλες, βατόμουρα ή εσπεριδοειδή, χαρίζει την απόλυτα ισορροπημένη αίσθηση στο στόμα μας όταν έρχεται η ώρα να την απολαύσουμε!
 
Και μην ξεχνάτε: απολαμβάνουμε τη Moët Ice Impérial Rosé ιδανικά, σερβιρισμένη σε ένα μεγάλο ποτήρι ερυθρού κρασιού (τύπου Cabernet Sauvignon) με τρία παγάκια. Περί ποτηριών και σωστού τρόπου σερβιρίσματος (perfect serve), θα τα πούμε σύντομα. Για την ώρα, αναζητήστε την Moët Ice Impérial Rosé είτε στην αγαπημένη σας κάβα, είτε online, αλλά και σε πολλά επιλεγμένα σημεία λιανικής και εστίασης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v