ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETWine

#SeeYouInGreece #winelover - απολογισμός και ευχαριστίες!

Ένα αξέχαστο 4ήμερο με τους #winelovers στην Αθήνα τελείωσε! Και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι ήταν εκπληκτικό. Όπως και ότι μπορεί το σπίτι μου να θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη, το σκυλάκι μου να κόντεψε να μείνει χωρίς τροφή και το κορμί μου να πονάει "από την κορφή ως τα νύχια", όμως άξιζε τον κόπο 1000%!
 
Όπως σας είχα πει, η διαδικτυακή κοινότητα #winelover αποφάσισε φέτος να γιορτάσει την 4η επέτειο από την ίδρυσή της (και) στην Αθήνα (το "και" επειδή έγιναν παράλληλες εκδηλώσεις και στο Jerez της Ισπανίας). Έτσι, μια ομάδα από 35 εκπληκτικούς οινόφιλους από όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Αγγλία, Βραζιλία, Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία, Σερβία, Ουγγαρία, Ρουμανία και ίσως να ξεχνάω και κάποια χώρα ακόμα) βρέθηκε στην Αθήνα - όλοι με δικά τους έξοδα για όλο το πρόγραμμα, εκτός μιας χορηγίας, οφείλω να ξεκαθαρίσω - με απίστευτο κέφι και ενθουσιασμό, για να γιορτάσουμε όλοι παρέα!
 
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παρόμοιες διοργανώσεις, όπου το πρόγραμμα ενός ταξιδιού περιλαμβάνει κυρίως επισκέψεις σε οινοποιεία και φαγοπότια, εγώ πήρα την απόφαση να εντάξω στο δικό μας πρόγραμμα, επιπλέον, και κάποια άλλα στοιχεία που θεωρώ απαραίτητα στο ταξίδι κάποιου που, ενδεχομένως, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μου. Έτσι, το πρόγραμμά μας περιελάμβανε ακόμα έναν γαστρονομικό περίπατο στην παλιά και άγνωστη Αθήνα, μια οργανωμένη επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, καθώς και διάφορες άλλες ευκαιρίες γνωριμίας των επισκεπτών μας με τις αυθεντικές Ελληνικές γεύσεις.
 
Αν κρίνω από τις αντιδράσεις, αλλά και τα λόγια, των #winelovers στο τέλος του ταξιδιού, η επιτυχία ήταν εντυπωσιακή! Ως "οικοδεσπότης", ο οποίος είχε φοβερή αγωνία μέχρι το τέλος, δεν μπορώ να κρύψω την χαρά μου, η οποία είναι διπλή, αν αναλογιστεί κανείς ότι, με βάση τις πρόσφατες ανακατατάξεις στην δομή της κοινότητας #winelover, είμαι πλέον το Νούμερο 2 στην ιεραρχία της παγκοσμίως!
 
 
Αρκετά όμως για εμένα. Γιατί σε αυτό το σημείο οφείλω να ευχαριστήσω ανθρώπους και εταιρείες που βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή του ταξιδιού αυτού, με διάφορους τρόπους. Ακολουθώντας, λοιπόν, χρονολογική σειρά, επιθυμώ από καρδιάς να ευχαριστήσω:
 
- Την διεύθυνση και το προσωπικό του εστιατορίου Scala Vinoteca στο Κολωνάκι (Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου), όπου έλαβε χώρα το εναρκτήριο και εορταστικό μας ΒΥΟΒ δείπνο
- Την διεύθυνση και το προσωπικό του Ξενοδοχείου Melia Athens (Χαλκοκονδύλη 14) για τον επαγγελματισμό τους, αλλά και για την ευχαρίστηση με την οποία αντιμετώπισαν την φιλοξενία του γκρουπ
- Την Πέννυ Γεωργακοπούλου της εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων "Smart Ideas", η οποία επιμελήθηκε το gift bag με διαλεχτά Ελληνικά προϊόντα, που πήραν ως σουβενίρ όλοι οι #winelovers
- Τις εταιρείες που διέθεσαν ως χορηγία τα εξαιρετικά αυτά προϊόντα: Πυλιακή Γη, Η Σοφία της Φύσης, Το Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Τα Ντολμαδάκια της Μαριάννας, Golden Black, Συκάτες Γεύσεις, Μελίγυρις
- Την εταιρεία Big Olive, που διοργάνωσε τον απολαυστικό μας (ακόμα και για έναν Αθηναίο σαν κι εμένα, πόσο μάλλον για το υπόλοιπο γκρουπ) γαστρονομικό περίπατο στο ιστορικό Κέντρο της Αθήνας
- Την διεύθυνση και το προσωπικό του Vintage Wine Bar & Bistro (Μητροπόλεως 66, Σύνταγμα), στο χώρο του οποίου απολαύσαμε ένα εξαιρετικό δείπνο με πεντανόστιμα πιάτα, ταιριασμένα με σπάνια και διελεγμένα κρασιά από τα Ελληνικά νησιά
- Τον οινοποιό (και αγαπημένο μου φίλο) Πέτρο Μαρκαντωνάτο από το οινοποιείο Gentilini στην Κεφαλονιά, που μας τίμησε με την παρουσία του και προσέφερε και κρασιά του στο πλαίσιο της παραπάνω εκδηλωσης
- Την εταιρεία Ορίζοντες, που επιλέγει και διαθέτει στην αγορά εξαιρετικά τυριά από όλη την Ελλάδα, και προσωπικά το στέλεχός της (και φίλο) Μιχάλη Μπάμπη, ο οποίος μας παρουσίασε ένα μοναδικό workshop & tasting πολύ ψαγμένων τυριών
- Τον οινοποιό Γιώργο Σκούρα που μας υποδέχτηκε στο οινοποιείο του στο Άργος, μας ξενάγησε προσωπικά και συντόνισε την δοκιμή των κρασιών του με τον δικό του, μοναδικό τρόπο
- Τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης "Wines of Athens" (Κτήμα Παπαγιαννάκου, Οινοποιείο Μυλωνά, Κτήμα Γ. Κοκοτού, Αναστασία Φράγκου, Αμπελώνες Μάρκου) που μας προσέφεραν μια εκδρομή στο πανέμορφο χώρο του Μουσείου Οίνου στην Παλλήνη, όπου δοκιμάσαμε τα κρασιά τους και φάγαμε μεσημεριανό όλοι μαζί
- Την διεύθυνση και το προσωπικό αλλά και προσωπικά τον Σεφ Γκίκα Ξενάκη, του εστιατορίου Aleria στο Μεταξουργείο (Μεγ. Αλεξάνδρου 57), όπου έλαβε χώρα το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας, με δημιουργικές γεύσεις και πιάτα της Νέας Ελληνικής κουζίνας που μας άφησαν - κυριολεκτικά - άφωνους
- Τέλος, τα οινοποιεία που μας προσέφεραν τα κρασιά του αποχαιρετιστήριου δείπνου: Το Κτήμα Γεροβασιλείου (Επανομή), το Κτήμα Τέχνη Οίνου (Δράμα), τους Αμπελώνες Ζαχαριά (Νεμέα), το Κτήμα Πόρτο Καρράς (Χαλκιδική), το Κτήμα Χρυσοχόου (Νάουσα), το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος (Σαντορίνη), την Οινοποιία Τσάνταλη (Ραψάνη & Χαλκιδική), την SantoWines (Σαντορίνη), την Limnos Organic Wines (Λήμνος), το Κτήμα Κυρ-Γιάννη (Νάουσα), το Κατώγι Αβέρωφ (Μέτσοβο), το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη (Δράμα), την Οινότρια Γη (Καπανδρίτι), την Οινοποιία Μποσινάκη (Μαντινεία), το Κτήμα Παυλίδη (Δράμα), το Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής (Θεσσαλονίκη), το Κτήμα Σιγάλα (Σαντορίνη) και το Κτήμα Γκλίναβος (Ιωάννινα)
 
Παρότι η δουλειά και οι υποχρεώσεις δεν σταματούν (πχ από Δευτέρα ξεκινάμε καινούριο σεμινάριο #winelovers), λέω να προσπαθήσω να ξεκουραστώ λιγάκι τώρα. Σε όλους εσάς, και ειδικά στους παλιούς και νέους #winelovers που μοιραστήκατε αυτές τις στιγμές μαζί μας με τον τρόπο σας, θέλω να πω αυτό που είπαμε όλοι πολλές φορές, καθ' όλη τη διάρκεια του όμορφου αυτού ταξιδιού: Yamas!!!

"Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε."

Αναΐς Νιν, 1903-1977, Γαλλίδα συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.
    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.
    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY