Μια #winelover απόβαση στην Αθήνα!

Η πιο δραστήρια διαδικτυακή κοινότητα οινοφίλων, η ομάδα #winelover, έρχεται στην Αθήνα για να γιορτάσει την 4η επέτειο από την ίδρυσή της, με ελληνικό φαγητό και κρασί! Ευκαιρία να τους δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της Ελληνικής φιλοξενίας!
Μια #winelover απόβαση στην Αθήνα!
Από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και για το προσεχές τριήμερο, τα social media ανά τον πλανήτη θα "βομβαρδιστούν" από αναρτήσεις για την Ελλάδα και το Ελληνικό κρασί! Μιλάμε για φωτογραφίες, "check-in", σχόλια, βιντεάκια κλπ, όπως μόνο η ομάδα #winelover, η πιο δραστήρια διαδικτυακή κοινότητα οινοφίλων ξέρει να κάνει!...
 
Για όσους δεν γνωρίζουν, η ομάδα #winelover γεννήθηκε στα κοινωνικά μέσα πριν από 4 χρόνια και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 20,000 μέλη σε όλο τον κόσμο! Για να γίνει κανείς μέλος, υπάρχει μία και μόνο βασική προϋπόθεση: να αγαπάει το κρασί. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει μίνιμουμ ή μάξιμουμ στη γνώση και την εμπειρία που πρέπει να έχουν τα μέλη - γι αυτό άλλωστε και στις "τάξεις" της ομάδας βρίσκει κανείς από ερασιτέχνες οινόφιλους, μέχρι οινολόγους, οινοποιούς, γευσιγνώστες και Masters of Wine!
 
Για να είμαστε ειλικρινείς, βέβαια, δεν είναι όλοι το ίδιο ενεργοί και δραστήριοι. Ο αριθμός, όμως, του "σκληρού πυρήνα" αυξάνεται συνεχώς και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο. Έτσι, διοργανώνονται συνεχώς συναντήσεις ("hangouts", όπως τα λέμε) σε διάφορα σημεία του κόσμου, ταξίδια, δοκιμές, αλλά και συνεχείς διαδικτυακές επαφές για ανταλλαγή γνώσεων ή πληροφοριών.
Εσκεμμένα, η κοινότητα ιδρύθηκε την 14η Φεβρουαρίου - όχι μόνο λόγω του Αγίου Βαλεντίνου και του "έρωτα" που έχουμε όλοι για το κρασί, αλλά και επειδή σε κάποιες χώρες την συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζει και ο Άγιος Τρύφων, προστάτης των αμπελουργών και των οινοποιών. Γι αυτό και κάθε χρόνο η ομάδα γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσής της σε κάποιο διαφορετικό μέρος του κόσμου. Κάπου όπου και υπάρχει αμπελο-οινική ιστορία/παράδοση/δραστηριότητα, αλλά και ένα ή περισσότερα μέλη που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του διοργανωτή. Έτσι, ως τώρα έχουν γίνει ετήσιοι εορτασμοί στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.
 
 
Φέτος, η χαρά είναι διπλή! Οι εορτασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει από χτες στο Jerez της Ισπανίας (γενέτειρα των διάσημων κρασιών Sherry) και θα κορυφωθούν στην Αθήνα (από) την Κυριακή, όπου, ως "Greek #winelover ambassador", θα έχω την απερίγραπτη χαρά να παίξω (και) τον ρόλο του οικοδεσπότη, μαζί με μια ομάδα από φίλους και φίλες που μου προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια ως εθελοντές, χορηγοί κλπ!
 
Περιμένω καμιά σαρανταριά #winelovers στην Αθήνα για την περίσταση. Θα έρθουν από τις ΗΠΑ, από διάφορες χώρες της Ευρώπης, από τη Βραζιλία, από την Τουρκία και πάει λέγοντας. Όλα θα ξεκινήσουν με ένα εορταστικό δείπνο ΒΥΟΒ (ο καθένας θα φέρει το κρασί της επιλογής του από τον τόπο του) σε γνωστό Αθηναϊκό wine restaurant, ενώ θα ακολουθήσουν εκδρομές, επισκέψεις σε οινοποιεία αλλά και άλλους προορισμούς ενδιαφέροντος, δείπνα, γευσιγνωσίες και πολλά άλλα.
 
Το ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό υπήρξε από την αρχή πολύ μεγάλο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες θέσεις ακόμα για κάποιες από τις δραστηριότητες του προγράμματος που θα ακολουθήσουν οι #winelovers κατά την επίσκεψή τους αυτήν. Αν κάποιος θέλει πραγματικά να είναι μαζί μας, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μου άμεσα με ένα email στο [email protected], δίνοντάς μου τα πλήρη στοιχεία του, προκειμένου να του προωθήσω το πρόγραμμα αλλά και το κόστος κάθε δραστηριότητας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v