Το ΠΣΚ έχει Διονύσια!

Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα τελικά. Για πότε πέρασαν 2 χρόνια και ήρθαν ξανά τα Διονύσια, σχεδόν ούτε που το κατάλαβα. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός, πάντως, είναι ότι η αγαπημένη γιορτή των οινόφιλων ήρθε, για 7η χρονιά, και πάλι!


Τα Διονύσια είναι μια έκθεση αφιερωμένη καθαρά στο οινόφιλο κοινό. Οινοποιεία από όλη τη χώρα, καθώς και εισαγωγείς και έμποροι, επιδιώκουν την επαφή με τους επισκέπτες ώστε να τους γνωρίσουν, να ακούσουν τις ανάγκες τους, να λύσουν τις απορίες τους και - βέβαια - να τους προσφέρουν τα κρασιά τους για να τα δοκιμάσουν. Ένας από τους λόγους, άλλωστε, που η έκθεση λαμβάνει χώρα Παρασκευο-Σαββατοκύριακο και στο Ζάππειο είναι για να υπάρχει χρόνος, χώρος και εύκολη πρόσβαση από εργαζόμενους, οικογένειες και οποιονδήποτε γενικά θέλει να γνωρίσει το κρασί και να μάθει γι αυτό.


Σημειώστε ότι, παράλληλα με την έκθεση, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν μίνι-σεμινάρια οινογνωσίας από γνωστούς εκπαιδευτές του χώρου, τα οποία θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια να δοκιμάζουν σωστά, αλλά και να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις. Σημειώστε επίσης ότι το εισιτήριο της έκθεσης κοστίζει €10, περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ισχύει και για τις 3 ημέρες διεξαγωγής της (Παρασκευή 16:00-22:00, Σάββατο & Κυριακή 11:00-20:00).


Παρεμπιπτόντως, φέτος οι διοργανωτές αποφάσισαν για πρώτη φορά να γίνονται πωλήσεις κρασιών μέσα από την έκθεση, και μάλιστα σε ειδικές τιμές εκτός αγοράς που θα ισχύουν μόνο κατά τη διάρκειά της. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η κίνηση με βρίσκει κάθετα αντίθετο, καθώς θεωρώ ότι ένας τόσο επιτυχημένος και αγαπητός θεσμός όπως τα Διονύσια πρέπει να (συνεχίσει να) έχει ως αποστολή να γνωρίζει το κρασί στον οινόφιλο και να συμβάλλει στην δημιουργία οινικής κουλτούρας στη χώρα, και όχι να προσκαλεί τον κόσμο να "ψωνίσει φτηνό κρασάκι". Και δεν πιστεύω, όπως κάποιος πιθανώς να υποστηρίξει, ότι μία τέτοια κίνηση βοηθάει - έστω και ευκαιριακά - στην καταπολέμηση της κρίσης στον εγχώριο οινικό κλάδο. Αντιθέτως θεωρώ ότι το βασικό που θα καταφέρει τελικά είναι να οξύνει περαιτέρω τις στρεβλώσεις μίας ήδη χτυπημένης αγοράς.


Όπως και να έχει το πράγμα, όλοι αγαπάμε τα Διονύσια και το Ελληνικό κρασί και όλοι πρέπει να δώσουμε το παρών σε αυτά. Όποιος έχει οποιαδήποτε απορία ή χρειάζεται να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές, μπορεί να το κάνει στο τηλέφωνο 210-7660560, στην ιστοσελίδα www.dionysia.gr και στο Facebook: http://www.facebook.com/pages/Διονύσια-The-Athens-Wine-Festival.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v