Ένα "most unusual" ταξίδι στη Σκωτία...

Η φετινή χρονιά μου έχει ήδη επιφυλάξει πολλά και ωραία ταξίδια - και αν τολμήσω να πω το αντίθετο, "θα πέσει φωτιά να με κάψει". Φαίνεται όμως ότι πριν τελειώσει, μου ετοιμάζει κι άλλες ωραίες εμπειρίες...

Ο επόμενος σταθμός μου, λοιπόν, είναι η Σκωτία. Ξεκινάω νωρίς το πρωί της Τρίτης για Λονδίνο, όπου και θα διανυκτερεύσω, για να καταλήξω στο Εδιμβούργο νωρίς την Τετάρτη. Από εκεί θα ξεκινήσει ένα οδοιπορικό σε μια αρκετά ευρεία ακτίνα, μέχρι και το Σάββατο, οπότε θα επιστρέψω στα πάτρια (αχάραγα το πρωί της Κυριακής).

Τι πάω να κάνω στην Σκωτία; Κάτι σχετικό με malt whisky, θα σκεφτόταν κανείς, και δεν θα έπεφτε (τελείως) έξω. Αυτός όμως δεν είναι ούτε ο πρώτος μου προορισμός, ούτε ο βασικός σκοπός του ταξιδιού μου. Αντιθέτως, ο λόγος για τον οποίο κάνω όλο αυτό το ταξίδι είναι το gin, και συγκεκριμένα το αγαπημένο μου: το Hendrick's!

Έτσι ακριβώς. Θα πάω στο "σπίτι" του Hendrick's, στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι Girvan, στο Νότιο Ayrshire της Σκωτίας. Θα επισκεφτώ το αποστακτήριο και θα γνωρίσω, μεταξύ άλλων, τη Lesley Gracie, την διάσημη Master Distiller, για να κάνουμε διάφορες δοκιμές και αλχημείες μαζί. Ελπίζω μάλιστα να μου δώσει να δοκιμάσω και κάποια από τα αποτελέσματα των πειραματικών αποστάξεων που έκανε χρησιμοποιώντας άγνωστα βότανα και μυρωδικά από τη ζούγκλα της Βενεζουέλας, που μάζεψε στο τελευταίο ταξίδι της εκεί.

Τους φίλους του ουίσκυ, βέβαια, δεν θα τους αφήσω παραπονεμένενους. Επιστρέφοντας στη Σκωτία μετά από πολλά χρόνια, δεν θα ήταν δυνατόν να μην επισκεφτώ και ένα αποστακτήριο malt whisky. Παρά, λοιπόν, την διόλου ευκαταφρόνητη απόσταση, το πλάνο μου είναι στη συνέχεια να επισκεφτώ έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για κάθε whisky fan, και συγκεκριμένα το αποστακτήριο του Glenfiddich, στο Dufftown του Banffshire, στην πανέμορφη ενδοχώρα!

Όσοι μου κάνετε την τιμή να με ακολουθείτε στα social media, όπως το Facebook και το Twitter, ετοιμαστείτε για καταιγιστικές φωτο-αναρτήσεις από όλα αυτά τα μέρη που - πιστέψτε με - ανυπομονώ να επισκεφτώ. Ούτως ή άλλως όμως, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε τις αναλυτικές ανταποκρίσεις μου από κάθε μία από τα ονειρεμένες αυτές επισκέψεις, σε κάποια (ή και σε όλα) από τα μέσα με τα οποία συνεργάζομαι, με την επιστροφή μου.

Εν τω μεταξύ, όποιος χρειάζεται μια γρήγορη γνωριμία με το λατρεμένο gin Hendrick's, μπορεί να διαβάσει το παλαιότερο σχετικό μου άρθρο, κάνοντας κλικ σε αυτό εδώ το link.

Καλή αντάμωση!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v