Ριόχα σου ερχόμαστε!...

Μη με ρωτήσετε πώς γίνεται από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το κρασί, και μετά από τόσα ταξίδια στην Ευρώπη (και ειδικά στην Ισπανία) να μην έχω πάει ακόμα στη Ριόχα, γιατί ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Το σημαντικό πάντως είναι ότι αυτό δεν θα ισχύει για πολύ ακόμα. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς τη Δευτέρα αναχωρώ για την "πρωτεύουσα" του Ισπανικού κρασιού και η χαρά μου δεν περιγράφεται!

Ναι, έφτασε ο καιρός για το 6ο Συνέδριο των Ευρωπαίων Wine Bloggers, το οποίο πλέον έχει πιο "διευρυμένο" προσανατολισμό και ονομάζεται επίσημα "Digital Wine Communications Conference", καθώς απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με την οινική επικοινωνία χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα. Πρόκειται για ετήσιο θεσμό, που περιλαμβάνει τόσο επιμορφωτικό/αεκπαιδευτικό μέρος, όσο και ένα (μεγάλο) μέρος διασκέδασης μέσα από δείπνα, εκδρομές, επισκέψεις σε οινοποιεία, δοκιμές κρασιών και γεύσεων κλπ. Και networking - πολύ networking, καθώς αποτελεσματική επικοινωνία χωρίς δικτύωση, πέρα από σύνορα, ειδικότητες κλπ, δεν μπορεί να υπάρξει.

Για μένα ο ενθουσιασμός είναι πάντα μεγάλος, γιατί το συγκεκριμένο συνέδριο - όπως και όλες οι αντίστοιχες διοργανώσεις - είναι μια ευκαιρία για να ξαναδώ συναδέλφους με τους οποίους είμαστε πλέον φίλοι, συνταξιδεύουμε τακτικά και περνάμε πάντα όμορφα μαζί. Φέτος όμως πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθότι η Ελλάδα "κατεβαίνει" στο συνέδριο με μεγάλο και πολύ δυνατό team, και μάλιστα με ανθρώπους για τους οποίους τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια. Πρόκειται για τον Γιάννη Καρακάση, φίλο και συνταξιδιώτη σε παλαιότερες διεθνείς διοργανώσεις και τον επόμενο Έλληνα Master of Wine, την social media guru της New Greek Wines Άννα Άγα, καθώς και την Λίλυ Δημητρίου, το υπερ-όπλο της Tsantali, που, από τότε που ανέλαβε τη διεύθυνση της επικοινωνίας της εταιρείας, η εικόνα της Tsantali εντός και εκτός συνόρων έχει απογειωθεί! Με τέτοια παρέα, ξέρω ότι φέτος θα περάσουμε τέλεια!

Με το Γιάννη, μάλιστα, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες εργασίες του Συνεδρίου, θα κάνουμε ένα σύντομο πέρασμα από το Bilbao, έτσι για να πάρουμε μια πρώτη "μυρωδιά" από τη διάσημη αυτή "Μέκκα" της σύγχρονης γαστρονομίας, ενώ στη συνέχεια θα κάνουμε και ένα οδοιπορικό στην οινοπαραγωγική ζώνη της Ριόχα, όπου θα επισκεφτούμε επιλεγμένα οινοποιεία, θα γνωρίσουμε παραγωγούς και άλλες προσωπικότητες του χώρου, και βέβαια θα δοκιμάσουμε αυθεντικές τοπικές γεύσεις (bye-bye δίαιτα μου μυρίζει...). Επιπλέον, την... παραμονή της έναρξης, θα βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα μεγάλο ΒΥΟΒ δείπνο, στο οποίο ο κάθε συμμετέχων έχει αναλάβει να "συνεισφέρει" κρασιά από τη χώρα του. Τέλος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει και ένα μεγάλο tasting, στο οποίο η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί μέσω των κρασιών της Tsantali και της Santo Wines.

Εκτός των άλλων, στο φετινό συνέδριο εγώ έχω την τιμή να συμμετέχω ως ομιλητής, συμμετέχοντας σε ένα ενδιαφέρον panel που θα πραγματευτεί το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τις επιπτώσεις που το φαινόμενο αυτό έχει στο αμπέλι, το οινοποιείο και - εν τέλει - στο ποτήρι. Εγώ έχω αναλάβει να παρουσιάσω την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στον Ελληνικό αμπελώνα, με μία παρουσίαση βασισμένη σε παρατηρήσεις, απόψεις αλλά και συγκεκριμένες μετρήσεις που είχαν την καλοσύνη να μοιραστούν μαζί μου αμπελουργοί και οινοποιοί από κάθε γωνιά του οινικού χάρτη της Ελλάδας.

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν. Από Δευτέρα, είτε μέσα από αυτή τη σελίδα, είτε μέσα από τα προφίλ μου στο Facebook και στο Twitter, θα περάσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα - ελπίζω - στοιχεία. Ριόχα σου ερχόμαστε!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v