Ανάρπαστη η Dom Pérignon Rosé 2002 στην Αγγλία!

Σε μία εποχή που η κρίση είναι η λέξη που "παίζει" στα στόματα όλων των ανθρώπων, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η Σαμπάνια αντιστέκεται. Ο μεγάλος αφρώδης οίνος της Γαλλίας, και μάλιστα οι πιο premium ετικέτες του, δείχνει να πηγαίνει καλύτερα από ποτέ!


Η είδηση έρχεται από την κομβική αγορά της Αγγλίας και αφορά στην Dom Pérignon Rosé 2002. Σύμφωνα λοιπόν με τα διεθνή κλαδικά μέσα, η ποσότητα που είχε εισαχθεί στην Βρετανική αγορά από τη συγκεκριμένη ετικέτα εξαντλήθηκε μέσα σε μία μόλις μέρα! Μεγάλοι έμποροι και διανομείς δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο κρασί έχει ξεπουλήσει, καθώς σημαντικοί όγκοι διακινήθηκαν και εξαντλήθηκαν σε λίγες μόλις ώρες από την κυκλοφορία του στην αγορά!


Η Dom Pérignon Rosé 2002 έχει βαθμολογηθεί από τον Antonio Galloni, τον συνεργάτη του Robert Parker που καλύπτει την Σαμπάνια για το Wine Advocate, με 98/100. Ο ίδιος το χαρακτήρισε "έντονο και εντυπωσιακό κρασί που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον όσο θα εξελίσσεται". Με αυτήν την εντύπωση δείχνει να συμφωνεί και ο chef de cave του οίκου Dom Pérignon, Richard Geoffroy, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την Dom Pérignon Rosé 2002 ως το "σκούρο κόσμημα" του οίκου, ενώ θεωρεί το 2002 μία χρονιά πιο εκφραστική από το "μυθικό" 1996 και εφάμιλλη του μεγαλειώδους 1990. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το συγκεκριμένο κρασί έγινε ανάρπαστο τόσο από τους λάτρεις της Σαμπάνιας μεγάλων εσοδειών, όσο και από τους επενδυτές και συλλέκτες, καθώς η μελλοντική της αξία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.


Επικοινώνησα πρωί-πρωί με την εταιρεία ΑΜΒΥΞ, που εισάγει τα κρασιά του οίκου Dom Pérignon στην Ελλάδα, και πληροφορήθηκα ότι η Rosé 2002 θα έρθει στην Ελληνική αγορά τον Ιούλιο και η τιμή της θα κυμαίνεται γύρω στα €350 η φιάλη. Μετά από τέτοιο "ντόρο" δεν γνωρίζω πόση θα είναι η συγκεκριμένη ποσότητα (allocation) που θα φτάσει μέχρι τα μέρη μας - αν λοιπόν είστε ένθερμοι φαν ή συλλέκτες των κρασιών αυτής της κατηγορίας, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή σας και ενδεχομένως να κάνετε μία κράτηση ή προ-παραγγελία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v