Το τελευταίο ΒΥΟΒ δείπνο πριν το τέλος του κόσμου!

Το έχετε καταλάβει ότι σε λίγες μέρες έρχεται η συντέλεια του κόσμου; Ναι, αυτή την Παρασκευή, στις 21 Δεκεμβρίου, τέρμα τα δίφραγκα! Ο χρόνος παύει να μετράει και η ανθρωπότητα, όπως την ξέρουμε, τελειώνει! Όλα αυτά σύμφωνα με την περίφημη προφητεία των Μάγια, βεβαίως. Την οποία άλλοι πιστεύουν και άλλοι απορρίπτουν γελώντας. Πείτε μου αλήθεια όμως: εσείς δεν αναρωτιέστε, έστω κι ελάχιστα, αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα στο εκατομμύριο η προφητεία να βγει αληθινή;...


Εγώ δεν είμαι ούτε ιστορικός επιστήμων, ούτε μέντιουμ. Απλά δεν θέλω να έρθει το τέλος του κόσμου - όποτε κι αν είναι αυτό - και να φυλάω ακόμα τα καλύτερά μου κρασιά "για μια ειδική περίσταση". Αποφάσισα λοιπόν να κάνω τη χάρη στους Μάγια και να πάω με τα νερά τους γιατί, αν η καταστροφή της ανθρωπότητας δεν είναι αρκούντως ειδική περίσταση, τότε δεν μπορώ να φανταστώ ποια είναι!...


Ακούστε λοιπόν να δείτε τι έχω σκεφτεί να κάνουμε: την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, από τις 9μμ και μετά, θα μαζευτούμε στο εστιατόριο Paradiso για ένα πραγματικά αξέχαστο ΒΥΟΒ δείπνο (ειδικά αν πρόκειται να είναι το τελευταίο στην ιστορία της ανθρωπότητας...)! Εννοείται ότι μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει, υπό τον όρο να φέρει μαζί του α) τους ανθρώπους που αγαπά αρκετά για να φάει μαζί τους εκείνο το βράδυ και β) το πιο ξεχωριστό κρασί που έχει στην κάβα του ή που πάντα ήθελε να αγοράσει. Προσέξτε: αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει το κρασί να είναι πανάκριβο ή σπάνιο, απλά να είναι το οινικό "απωθημένο" του κατόχου του, για οποιοδήποτε λόγο.


Εγώ προσωπικά θα φέρω μαζί μου τη γυναίκα με την οποία σκοπεύω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου (ελπίζοντας βέβαια ότι αυτή θα συνεχιστεί και μετά τις 21 του μηνός), καθώς και κάποιο σημαντικό κρασί (ή κρασιά) που θεωρητικά είχα βάλει στην άκρη για βαθιά παλαίωση. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Paradiso έχει καλή Ιταλική κουζίνα με πολλές επιλογές σε πολύ λογικές τιμές, οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υποστηρίξει άψογα τις ΒΥΟΒ επιλογές μας, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν.  

Επίσης θέλω να σας πω ότι για όποιον έχει δύσκολες και τεχνικές ερωτήσεις γύρω από το κρασί, έχω φροντίσει να μην "πάει με την απορία"! Κι αυτό γιατί, εκτός από μένα, παρόντες θα είναι και δύο φίλοι μου με εξαιρετικό βάθος οινικών γνώσεων: ο Γρηγόρης Μιχαήλος, που είναι βεβαίως ο ιδιοκτήτης του Paradiso, και ο Γιάννης Καρακάσης. Ε, με έναν Associate member of Institute of Wines & Spirits και έναν οσονούπω Master of Wine αντίστοιχα στην παρέα, πριν τελειώσει η βραδιά και - ο μη γένοιτο - ο κόσμος, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάτι γύρω από το κρασί που δεν θα έχετε την ευκαιρία να μας ρωτήσετε και να μάθετε!


Το Paradiso βρίσκεται στα σύνορα Χαλανδρίου και Νέου Ψυχικού, στη διεύθυνση Ι. Αποστολοπούλου 58. Όποιος ενδιαφέρεται να βρίσκεται μαζί μας εκείνο το βράδυ, καλό θα είναι να επικοινωνήσει απευθείας με το εστιατόριο για να κάνει την κράτησή του με βάση τον αριθμό ατόμων της παρέας του, στα τηλέφωνα 210-6722290 και 210-6748667. Όπως ανέφερα, από τις 9 και μετά θα αρχίσουμε να μαζευόμαστε.


Α, και κάτι σημαντικό: το εστιατόριο δεν χρεώνει κάποια προμήθεια για το άνοιγμα/σερβίρισμα των κρασιών που φέρνει μαζί του ο πελάτης, το λεγόμενο "corkage fee". Εγώ όμως να ξέρετε ότι σκοπεύω να "χρεώσω" όποιον συμμετάσχει με €5 το άτομο, τα οποία θα μαζέψω σ' ένα κουτί που θα έχω μαζί μου και θα πάνε όπως είναι στα Παιδικά Χωριά SOS. Θα ήθελα πολύ, την ώρα που εμείς θα τρωγο-πίνουμε και θα περνάμε όμορφα όλοι μαζί, να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε - έστω και συμβολικά - τα παιδάκια που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη (και) αυτές τις Γιορτές.


Άρα τώρα έχουμε άλλο έναν λόγο για να μαζευτούμε όλοι παρέα εκείνο το βράδυ! Πείτε το λοιπόν σε όποιον ξέρετε και θέλετε, διαλέξτε το κρασί ή τα κρασιά που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς και ελάτε να φάμε, να πιούμε και να γιορτάσουμε το τέλος του κόσμου!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v