10 Χρόνια Luna Rossa!

Στο Luna Rossa πρωτοπήγα λίγο αφού είχε ανοίξει, το 2003, και έγινε από την πρώτη στιγμή ένα από τα αγαπημένα μου Ιταλικά (και όχι μόνο) εστιατόρια στην Αθήνα. Εκεί γιόρτασα πολλές ιδιαίτερες προσωπικές μου στιγμές, βρέθηκα στις αρχές κάθε σεζόν για να δοκιμάσω τα νέα πιάτα του καταλόγου, ενώ στον όμορφο χώρο του έλαβα μέρος σε ιστορικές - για τα Ελληνικά δεδομένα - κάθετες δοκιμές στο Château Margaux, το Μαγικό Βουνό, κ.α. Και μπορεί να "έγραψα" κάποιες απουσίες τελευταία, για προσωπικούς λόγους, ωστόσο στη σεζόν που σηματοδοτεί τα 10 χρόνια λειτουργίας του Luna Rossa, (ξανα)δηλώνω το δυναμικό παρών!


Πιστεύω, και το' χω ξαναγράψει επανειλημένα στο παρελθόν, ότι στους ζεστούς χώρους της όμορφης μονοκατοικίας της Καλλιθέας "κρύβονται" μερικοί από τους πιο αυθεντικούς και πεντανόστιμους γαστρονομικούς θησαυρούς της Ιταλικής κουζίνας. Η εμπειρία και η δημιουργικότητα του Σεφ Danilo Petrini, η εμμονή του στις καλύτερες πρώτες ύλες από την Ιταλία και την Ελλάδα, καθώς και η εκπληκτική κάβα του εστιατορίου, την οποία διαχειρίζεται ο γιος του και διπλωματούχος Σομελιέ Alessandro Petrini, είναι κάποια από τα στοιχεία που κάνουν το Luna Rossa μοναδικό και αγαπημένο. Για μένα, όμως, αυτά δεν είναι τα πιο σημαντικά... Γιατί καλές πρώτες ύλες, γνώση και εμπειρία, αλλά και καλή λίστα κρασιών βρίσκουμε σε πολλά μέρη στην Αθήνα. Η αγάπη όμως - και το εννοώ κυριολεκτικά - με την οποία ο Danilo και όλη του η οικογένεια φροντίζουν τους πελάτες του Luna Rossa εδώ και 10 χρόνια δεν βρίσκεται εύκολα αλλού... Γιατί ένας μάγειρας που άφησε τη δουλειά και την πατρίδα του και μετανάστευσε στην Ελλάδα για τη γυναίκα της ζωής του, και μαζί έφτιαξαν την οικογένεια, αλλά και το εστιατόριό τους, πώς θα μπορούσε να μη χαρίζει αγάπη με κάθε δημιουργία που βγαίνει από την κουζίνα του;...

Πίσω στα οινο-γαστρονομικά τώρα. Για τη νέα σεζόν, ο κατάλογος του Luna Rossa έχει χωριστεί σε δύο κύριες ενότητες: η πρώτη είναι τα παραδοσιακά πιάτα της Βόρειας Ιταλίας, που περιλαμβάνουν και πολλά πιάτα φρέσκων ζυμαρικών φτιαγμένων στο χέρι - μη χάσετε τα απίστευτα fettuccine με πέστο από φιστίκι Αιγίνης και ξεροψημμένο speck (φωτό). H δεύτερη είναι οι σπεσιαλιτέ της κουζίνας, που βασίζονται στο εξαιρετικό μοσχαρίσιο κρέας, το φουα-γκρα και την τρούφα που έρχεται κατευθείαν από την Ιταλία - διαχρονικά αγαπημένο μου πιάτο το φιλέτο Bismarck, με τηγανητό αυγό και νιφάδες λευκής τρούφας.

|ig:all|

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το μενού περιλαμβάνει πληθώρα από αυθεντικά Ιταλικά ορεκτικά και γαρνιτούρες, ενώ σε τακτά διαστήματα φιλοξενεί λαχταριστές γεύσεις της θάλασσας. Στη λίστα των κρασιών υπάρχουν ανεκτίμητοι οινικοί θησαυροί από τον Γαλλικό, τον Ιταλικό και τον Ελληνικό αμπελώνα, αν και για μένα οι ετικέτες που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι τα "διαμαντάκια" που το Luna Rossa εισάγει απευθείας από τους πιο "ψαγμένους" παραγωγούς και εμπόρους στην Ιταλία. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσω να σας πω ότι και οι τιμές του Luna Rossa έχουν αναπροσαρμοστεί λόγω κρίσης, χωρίς, βεβαίως, αυτό να έχει επηρεάσει την ποιότητα ή τη γεύση των πιάτων.


Μπαίνοντας λοιπόν στον 10ο χρόνο λειτουργίας του, το Luna Rossa μας περιμένει με νέα πιάτα, νέες τιμές, ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες και εκδηλώσεις, αλλά πάντα με τη ζεστή φιλοξενία με την οποία μας "κακόμαθε" από την πρώτη κιόλας φορά. Αν δεν το έχετε επισκεφτεί ως τώρα, η καλύτερη σεζόν για να το κάνετε μόλις ξεκίνησε! Αν είστε παλιοί και πιστοί πελάτες, όπως εγώ, τότε το φετινό χειμώνα θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια του Luna Rossa όλοι παρέα!


Πληροφορίες, στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και όλες τις άλλες δραστηριότητες που ετοιμάζει το Luna Rossa, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://lunarossa.gr.

Από μένα, τελειώνοντας, μια ευχή από τα βάθη της καρδιάς μου: Tanti Auguri, Luna Rossa!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v