Ποδηλατικός Γύρος της Νεμέας 2012!

Αδέρφια μου οινόφιλοι ποδηλάτες, σας έχω την τέλεια είδηση: το Nemea Quattro, ο 4ος ποδηλατικός γύρος της Νεμέας, έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του επόμενου μήνα, και συγκεκριμένα για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Το format θα είναι το γνωστό - μια ωραία διαδρομή που διασχίζει τη ζώνη, όπου οι 4 βασικοί σταθμοί είναι γνωστά οινοποιεία για ξεκούραση, αλλά και ξενάγηση με δοκιμή!


Βέβαια η διαδρομή κάθε άλλο παρά εύκολη ακούγεται. Γιατί μπορεί η εκκίνηση να γίνεται από το πανέμορφο Domaine Helios της Σεμέλης, ψηλά στους λόφους της περιοχής Κούτσι, κι από εκεί να περνάει μέσα από τη Νεμέα για να σταματήσει πρώτα στο οινοποιείο Λαφαζάνη και μετά στο οινοποιείο Ζαχαριά... Αλλά η επιστροφή στη Σεμέλη φαντάζομαι (γιατί μόνο με αυτοκίνητο την έχω κάνει και είναι ανηφορική) ότι είναι αρκετά ζόρικη. Εκεί βέβαια θα περιμένουν τους γενναίους και τις γενναίες που θα τερματίσουν φλογισμένες ψησταριές που θα ψήνουν κοψίδια ασταμάτητα, τα όμορφα κρασιά της Σεμέλης, καθώς και το συλλεκτικό μπλουζάκι της διοργάνωσης!


Εγώ δυστυχώς μάλλον δεν θα τα καταφέρω. Όχι, δεν ψάχνω δικαιολογία, ήμουν πραγματικά αποφασισμένος να προπονηθώ σκληρά και να το παλέψω. Έχω όμως μια επαγγελματική υποχρέωση εκείνες τις ημέρες, που δεν μου επιτρέπει να φύγω από την Αθήνα. Για όσους δεν έχουν κάποιο αντίστοιχο κώλυμα, πάντως, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είτε για μια όμορφη αυθημερόν εκδρομή την Κυριακή, είτε από την προηγουμένη, για Σαββατοκύριακο, για να απολαύσετε όλες τις ομορφιές (και τις γεύσεις) της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβάνοντας και Ναύπλιο, Ορεινή Κορινθία, Μυκήνες, Άργος, κλπ.


Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί, γιατί το σήμα της εκκίνησης θα δοθεί στις 10. Πληροφορίες, εγγραφές, χάρτες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει υπάρχουν στην ιστοσελίδα Cycling4Wine. Καλή ποδηλατάδα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v