Το Σάββατο 22/9 τα ΒορΟινά στη Θεσσαλονίκη

Ε ναι, λοιπόν, το ομολογώ... Ζηλεύω τους (οινό)φιλους Θεσσαλονικείς, γιατί θα έχουν τη χαρά να παρευρεθούν στα αγαπημένα ΒορΟινά αρκετούς μήνες πριν από εμάς στην Αθήνα. Όσοι λοιπόν διαβάζετε από τη Συμπρωτεύουσα ή θα βρίσκεστε εκεί το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, διαβάστε προσεκτικά και σημειώστε!


Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
οι οινοπαραγωγοί-μέλη της Ένωσης Οίνοι Βορείου Ελλάδος σας περιμένουν στα ΒορΟινά, την εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Προβλήτα 1 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Το εισιτήριο κοστίζει €5 - στην τιμή περιλαμβάνεται και το ποτήρι γευσιγνωσίας της εκδήλωσης.


Παρότι τα κρασιά των περισσοτέρων παραγωγών τα γνωρίζω πολύ καλά, και πάλι στενοχωριέμαι πολύ που δεν μπορώ να είμαι εκεί. Κι αυτό γιατί τα φετινά ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνουν πολλές πρωτότυπες παράλληλες δραστηριότητες, καθώς και έξυπνα happenings: πέρα από τα περίπτερα των ροζέ και των αφρωδών οίνων από τη Βόρεια Ελλάδα (και οι δύο κατηγορίες αναπτύσσονται και εξελίσσονται με πολύ γοργό ρυθμό και χαίρομαι απίστευτα γι αυτό), τα ΒορΟινά 2012 σκοπεύουν να αναδείξουν βασικά και αγαπημένα Ελληνικά προϊόντα και γεύσεις, δίπλα στο κρασί. Πρώτα απ' όλα τη Μουσταλευριά, στην οποία έχω ιδιαίτερη αδυναμία, και η οποία θα ΄χει ειδικό περίπτερο όπου θα προσφέρεται "μεζές" σε όλους τους επισκέπτες. Επιπλέον, στην εκδήλωση συμμετέχουν με εδέσματα οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης και Κοκκινογείων Δράμας, το κρεοπωλείο Χασαπάκι με βουβαλίσιο κρέας (καβουρμά, λουκάνικα) από τη Ροδόπολη Σερρών, η Ταβέρνα Ναουμίδης από τη Φλώρινα με τις πιπεριές της περιοχής, καθώς και τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας από τη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής. Τέλος, οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει και ένα ειδικό happening για τους μικρούς (οινό)φιλους της εκδήλωσης, στο οποίο θα μάθουν βασικές πληροφορίες για τις ποικιλίες σταφυλιού του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια θα φτιάξουν ένα νόστιμο γλυκό με σταφύλι. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε διαγωνισμούς γευσιγνωσίας, κυνήγι (οινικών) θησαυρών, αλλά πάνω απ' όλα τη γνωριμία με τους οινοποιούς που μας χαρίζουν τα αγαπημένα μας κρασιά από κάθε γωνιά του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας!


Εγώ θα βρίσκομαι κοντά σας (Νάουσα) αλλά δυστυχώς όχι μαζί σας. Όλοι εσείς οι Βόρειοι φίλοι του κρασιού, όμως, δεν έχετε δικαιολογία για να μην δώσετε το βροντερό "παρών" (και) στα φετινά ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης. Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση ή πληροφορία, επικοινωνήστε με τους διοργανωτές άμεσα: 2310-281617 / [email protected] / www.winesofnorthgreece.gr / www.facebook.com/winersofnorthgreece.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v