Μετά τη δουλειά, στις Γεύσεις...

Νέα και όμορφα στέκια για "after work drinks" εμφανίζονται συνεχώς, και αυτό είναι πραγματικά ευχάριστο. Στα Βόρεια Προάστια δε, ο κόσμος δείχνει να έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της χαλαρής απογευματινής διασκέδασης κι έτσι υπάρχουν σημεία που, με το που κλείνουν τα γραφεία, γεμίζουν κόσμο και ζωή. Ένα νέο τέτοιο στέκι, σε ένα όμως γνωστό, αγαπημένο και καταπράσινο χώρο, έχω να σας προτείνω σήμερα: Βρίσκεται στις Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, στην Κηφισιά.


Τις Γεύσεις τις ξέρω καλά και τις αγαπώ χρόνια. Το χειμώνα οι εσωτερικοί χώροι του πανέμορφου Κηφισιώτικου νεοκλασικού φτιάχνουν μία ξεχωριστή, ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Το δε καλοκαίρι, ο κήπος του εστιατορίου είναι μία πραγματική όαση - από τους πιο όμορφους και δροσερούς εξωτερικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή. Εκεί ακριβώς, λοιπόν, η ομάδα των Γεύσεων μας υποδέχεται τα απογεύματα μετά τη δουλειά, δηλαδή από τις 6.30 και μετά, για καλό κρασί, τσιμπητούς μεζέδες και καλοκαιρινή διάθεση.


Και η ομάδα δεν είναι τυχαία, όπως ξέρουμε. Από τη μία η Νένα Ισμυρνόγλου, Σεφ με όρεξη, γνώση και φαντασία, και από την άλλη ο Σπύρος Ζουμπούλης, οινολόγος με εμπειρία και άποψη. Τι μας περιμένει στις Γεύσεις; Χαμηλά τραπεζάκια και μαξιλάρες στις πεζούλες, Κυκλαδίτικα τυριά, αλλαντικά απ’ τα Επτάνησα, Μακεδονίτικα μανιτάρια και κρεατομεζέδες, και μία προσεκτικά επιλεγμένη λίστα Ελληνικών κρασιών που θα ανανεώνεται τακτικά. Συζήτησα το θέμα αρκετά με το Σπύρο, ο οποίος μου εξήγησε ότι, όπως και με το άλλο πρόσφατό του εγχείρημα, το ποιοτικό Κηφισιώτικο delivery service Daily Brunch, έτσι και με το after work menu, προτεραιότητα θα έχει η σχέση ποιότητας τιμής. Γι αυτό και, μαζί με τη Νένα, έχουν επιλέξει τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες, έχουν όμως δώσει και μεγάλη προσοχή στις τιμές. Φρόντισαν, λοιπόν, ώστε οι μεζέδες να ξεκινούν από τα €2 και να μην ξεπερνούν τα €4.5, ενώ το ποτήρι κρασί να ξεκινά από τα €3 και οι φιάλες κρασιού να κυμαίνονται από €13 έως €20. Υπολογίζουν δηλαδή ότι μία όμορφη απογευματινή απόδραση στον κήπο των Γεύσεων δεν θα κοστίζει παραπάνω από €15 το άτομο.


Από την πρώτη στιγμή που μου είχε αναφέρει αυτή την ιδέα ο Σπύρος, πριν κάμποσο καιρό, είχα ενθουσιαστεί. Γι αυτό και θα κάνω συχνά στάσεις στον δροσερό κήπο των Γεύσεων, τα απογεύματα αυτού του καλοκαιριού. Ελπίζω να τα πούμε εκεί λοιπόν! Α, και για όσους χρειάζονται πληροφορίες ή οδηγίες: 210 8001402 / www.gefseis.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v