7 wine bloggers τραβούν Βόρεια...

Ήταν κάποτε δύο Άγγλοι, δύο Γάλλοι, δύο Αμερικάνοι και ένας Έλληνας. Και ήταν όλοι wine bloggers. Και συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Όχι, δεν είναι ανέκδοτο, είναι το πρόγραμμά μου της άλλης εβδομάδας...


Βλέπετε τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και έχουμε/δεν έχουμε Κυβέρνηση, εγώ "την κάνω" για Βόρεια. Αρκετά έκατσα στην Αθήνα. Επειδή όμως δεν θέλω να ταξιδέψω μόνος σε ορισμένους από τους ωραιότερους οινο-τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, έχω προσκαλέσει και κάποιους φίλους από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία ομάδα από την αφρόκρεμα των wine bloggers παγκοσμίως, στους οποίους κάθε φορά που συναντιόμαστε εκθειάζω τους οινο-γαστρονομικούς θησαυρούς της Ελλάδας, οπότε σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να τα διαπιστώσουν και οι ίδιοι όλα αυτά, δια ζώσης.


Στο πρώτο και επίσημο σκέλος του ταξιδιού, είμαστε προσκεκλημένοι της εταιρείας ΤΣΑΝΤΑΛΗ, η οποία μας σκλάβωσε πραγματικά με την προθυμία της να μας φιλοξενήσει για να γνωρίσουμε από κοντά και τα κρασιά της, και τα οινοποιεία της, αλλά και τους αμπελώνες της, εκεί όπου ξεκινούν όλα. Μαζί θα επισκεφτούμε τη Θεσσαλονίκη, τη Ραψάνη, τη Χαλκιδική και βέβαια το Άγιο Όρος.


Στο δεύτερο μέρος του ταξιδιού, που προέκυψε εκτάκτως στην πορεία, θα μείνουμε λιγότεροι και θα ακολουθήσουμε δικό μας πρόγραμμα. Εκεί αναλαμβάνω εγώ να ξεναγήσω τους φίλους μου στα μονοπάτια (κυρίως) του Ξινόμαυρου στη Νάουσα και στο Αμύνταιο, με επισκέψεις σε οινοποιεία που εκφράζουν σωστά και τυπικά την ποικιλία και τα terroirs της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με δοκιμές γεύσεων που σίγουρα οι συγκεκριμένοι επισκέπτες δεν θα έχουν ξανα-απολαύσει.


Ξέρω ότι όλη η ομάδα, εκτός από το blogging, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα social media, οπότε καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού οι real-time αναρτήσεις σε Facebook, Twitter, Pinterest κλπ θα δίνουν και θα παίρνουν. Εγώ έχω σκοπό να σας κάνω από εδώ καθημερινές ανταποκρίσεις, εφόσον βέβαια μου το επιτρέψει η τεχνολογία, σε κάθε σταθμό του ταξιδιού (ακόμα δεν έχω επιβεβαιώσει ότι θα υπάρχει wi-fi στο μοναστήρι στο Άγιο Όρος).


Παρότι και τα συγκεκριμένα μέρη, αλλά και τα οινοποιεία, τα εστιατόρια κλπ τα γνωρίζω πολύ καλά και τα έχω επισκεφτεί πολλές φορές, έχω πραγματικά απίστευτη λαχτάρα να τα δείξω σε ανθρώπους από το εξωτερικό που ξέρω ότι θα τα εκτιμήσουν και θα τα επικοινωνήσουν με τον καλύτερο τρόπο στους αναγνώστες και σε όλους όσους τους ακολουθούν φανατικά, σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Δεν σας κρύβω δε ότι ανυπομονώ να βρεθώ στο Άγιο Όρος, όπου θέλω εδώ και πολύ καιρό να πάω αλλά ως τώρα δεν το έχω κάνει. Μου έχουν πει ότι η εμπειρία είναι μαγική και ότι το ταξίδι μοιάζει να πηγαίνει πίσω στο χρόνο. Όσο για το οινοποιείο και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΤΣΑΝΤΑΛΗ εκεί, έχω ακούσει τα καλύτερα. Μέχρι να αποκτήσω προσωπική άποψη και να σας την μεταφέρω, όμως, πάρτε μια πρώτη γεύση, με το πολύ όμορφο βιντεάκι που ακολουθεί παρακάτω:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v