Μια ζωή στους δρόμους (του κρασιού της Β. Ελλάδας)!

Τσέκαρα υγρά, φρένα, φώτα κλπ, στο αυτοκίνητο, αλλά τελικά δεν χρειαζόταν, γιατί θα πάω με αεροπλάνο. Πάντως θα πάω. Άλλη μία οινοτουριστική "τουρνέ" του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας ξεκινάει!...


Αφετηρία η Νάουσα, όπου είμαι προσκεκλημενος να μιλήσω για το αγαπημένο μου θέμα, για τον οινοτουρισμό, σε μια ημερίδα αφιερωμένη στην ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Εκεί θα συναντήσω τον φίλο και σταθερό συνοδοιπόρο Γιάννη, για να φύγουμε οδικώς για Γουμένισσα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε οινοποιεία, αλλά και ενδελεχή έρευνα για αυθεντικές τοπικές γεύσεις όλων αυτών των περιοχών, που περιμένουν (κι εμείς ανυπομονούμε) να τις ανακαλύψουμε.

Ο γυρισμός θα γίνει μέσω Πιερίας (...Ερατεινής), ενώ λίγο πιο κάτω, το αυτοκίνητο θα μας πάει μόνο του και θα σταματήσει υποχρερωτικά στο Λιτόχωρο και στο Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, του φίλου μου Ανδρέα Γάβρη, για ένα πολύ εκλεκτό γεύμα, που θα σηματοδοτήσει το τέλος της εκδρομής (και της εβδομάδας).


Έτσι έχουν τα πράγματα. Γιατί οινοτουρισμός δεν είναι (μόνο) παρουσιάσεις σε ημερίδες και συνέδρια και άρθρα σε περιοδικά και μπλογκς. Ο οινοτουρισμός είναι μια όμορφη περιπέτεια με καλή παρέα, που επιφυλάσσει εμπειρίες για όλες τις αισθήσεις που δεν είχαμε καν φανταστεί.
Καλή αντάμωση από βδομάδα!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v