Και το όνομα αυτού: Abovo Restaurant

Θυμάστε το εστιατόριο που σας ανέφερα πριν λίγες μέρες, αποκρύπτοντας (εσκεμμένα) τις πολλές λεπτομέρειες; Εκείνο στα Βόρεια Προάστια, στο οποίο σχεδίασα τη λίστα των κρασιών και όπου γενικά θα διοργανώνω διάφορα οινικά δρώμενα; Ε λοιπόν, έφτασε η ώρα να σας τα πω (σχεδόν) όλα!


Είναι το Abovo, το οποίο ονομάστηκε έτσι επειδή - μεταξύ άλλων - κοιτάει αφ' υψηλού την Πλατεία Κεφαλαρίου. Για τους παλαιούς και γνώστες είναι το σημείο όπου παλαιότερα στεγαζόταν το εστιατόριο Mendoza, και ακόμα πιο παλιά το (αγαπημένο μου, τότε) Λιβανέζικο εστιατόριο Ya Hala. Καταλάβατε, έτσι; Στον όροφο, με τη φοβερή βεράντα, ανάμεσα σε Square Sushi και Πρυτανείο...


Στην κουζίνα ο Σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, ιδιαίτερα δημοφιλής μετά την επιτυχημένη του πορεία στο Top Chef, δημιουργεί με διαλεχτές πρώτες ύλες πιάτα με φαντασία και εξαιρετικό δέσιμο γεύσεων - και αυτό σας το λέω από πρώτο χέρι, καθώς τα έχω δοκιμάσει ΟΛΑ πολλές φορές, μέχρι να οριστικοποιηθούν. Στη σάλα ο μαιτρ Νίκος Γουρνάρης, με τεράστια προϋπηρεσία στα καλύτερα Αθηναϊκά εστιατόρια, είναι υπεύθυνος για την τέλεια εξυπηρέτηση των πελατών με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ενώ το δεξί του χέρι, ο Παντελής Νικολόπουλος, διαχειρίζεται τη λίστα των κρασιών και προτείνει τους καλύτερους συνδυασμούς τους με τα πιάτα του μενού.


Από τα πιάτα δεν θέλω να σας τα αποκαλύψω όλα, για να μη σας χαλάσω την έκπληξη. Θα σας πω, όμως, να μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το καπνισμένο φουα-γκρα (όποιοι είναι φίλοι), καθώς και το καπνιστό χέλι, από τα ορεκτικά. Επίσης, νομίζω ότι θα θαυμάσετε την εξαιρετική τεχνική του Σεφ στον πουρέ (καθότι είναι της σχολής του Joël Robuchon) σε χίλιες δυό παραλλαγές - πατάτας, καρότου, πατζαριού, topinambur (αγγινάρα Ιερουσαλήμ), κ.α. Τα ψάρια και τα θαλασσινά τα φέρνουν φρέσκα πολύ αυστηρά επιλεγμένοι προμηθευτές, ενώ το μοσχαρίσιο κρέας είναι Aberdeen Angus. Για τα πολύ δυνατά πηρούνια, όπως η αφεντιά μου, υπάρχει Porterhouse Steak 800 γραμμαρίων (επισήμως για 2 άτομα), ενώ το απόλυτο αγαπημένο μου είναι το ψητό διάφραγμα (ο όρος της ανωτάτης χασαπικής στα αγγλικά είναι Inside Skirt Steak) που είναι φοβερά νόστιμο και απίστευτα τρυφερό. Επίσης, αξίζει να δοκιμάσει κανείς - και να εκπλαγεί - το γευστικό και αναπάντεχα ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο μαγειρεύεται sous-vide και τελειώνει στη σχάρα. Α, και όπου σχάρα γράψτε "Robata", την επαγγελματική ψησταριά Ιαπωνικών καταβολών, που ψήνει μοναδικά, χρησιμοποιώντας πυρακτωμένες πέτρες ηφαιστειακής λάβας.Τέλος, αφήστε χώρο για γλυκό, καθώς η ζαχαροπλαστική γίνεται in-house.


|ig:all|

Η λίστα των κρασιών έχει φτιαχτεί για να καλύψει γευστικά όλα τα πιάτα σε διάφορα επίπεδα τιμών, ποικιλιών και προελεύσεων, ενώ θα υπάρχουν και κάμποσες επιλογές σε ποτήρι. Επιπλέον, έχω στο μυαλό μου και μία λίστα πολύ ψαγμένων και σπάνιων Ελληνικών και ξένων ετικετών που κατά καιρούς θα κάνουν "guest" εμφανίσεις εκτός λίστας και θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και βέβαια, εντός των ημερών θα ανακοινώσω και την ημερομηνία της έναρξης του επόμενου κύκλου του Σεμιναρίου Απόλαυσης του Κρασιού, που από εδώ και πέρα θα γίνεται στο Abovo.


Αυτά. Τελικά, είχα-δεν είχα, είπα περισσότερα απ' ότι υπολόγιζα. Τα υπόλοιπα ελπίζω ότι θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας.


Το Abovo, λοιπόν, ανοίγει σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, τις πόρτες του για το κοινό. Όποιος θέλει να το επίσκεφτεί θα το βρει στην καρδιά του Κεφαλαρίου (Κολοκοτρώνη 37 / 210-8015325). Μην ξεχνάτε ότι σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων, επί της οδού Δηληγιάννη, μετά την πλατεία, υπάρχει υπόγειο parking. Τέλος, αν γίνετε fan του Abovo, μην ξεχάσετε να γίνετε και friend του στο Facebook.


Καλωσόρισες, Abovo, στην Αθηναϊκή εστίαση, και καλή επιτυχία!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v