Συμπόσιο για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί στο Ναύπλιο!

Το πρωί της Παρασκευής θα με βρει στο Ναύπλιο, όπου πρόκειται να διεξαχθεί μία εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση για το Ελληνικό κρασί. Συγκεκριμένα, η ΕΔΟΑΟ, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου, διοργανώνει Συμπόσιο για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, στο οποίο έχουν προσκληθεί πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον κλάδο του κρασιού στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Ρωσία.

Έριξα μία ματιά στη λίστα των συμμετεχόντων και εντυπωσιάστηκα. Masters of Wine, Master Sommeliers, υπεύθυνοι (οινικών) προμηθειών, γευσιγνώστες, δημοσιογράφοι και bloggers από τις χώρες αυτές, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο Ελληνικό κρασί.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, προβολές οπτικοακουστικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό, γευσιγνωσία Ελληνικών κρασιών σε συνδυασμό με επιλεγμένες γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας, και ένα μεγάλο πάρτυ το ίδιο βράδυ. Ανυπομονώ πραγματικά να λάβω μέρος στο Συμπόσιο αυτό. Προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, και χαίρομαι πολύ για τα αποφασιστικά βήματα που κάνει η ΕΔΟΑΟ για την προώθηση των κρασιών μας στις σημαντικές αγορές του εξωτερικού, σε μία εποχή που αυτό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο!

Α, παραλίγο να το ξεχάσω: Στο επίκεντρο της εκδήλωσης αυτής θα βρίσκονται οι νέοι Πρεσβευτές του Ελληνικού Κρασιού στις παραπάνω αγορές - επαγγελματίες με κύρος και αναγνωρισιμότητα, οι οποίοι θα κληθούν από εδώ και πέρα να "προσηλυτίσουν" τους ειδικούς αλλά και τους αρχάριους των χωρών τους στο Ελληνικό κρασί. Πρόκειται για τους: Veronique Rivest, Doug Frost MW MS, John Szabo MS, Steve Olson και Bisso Attanassov.

Όταν με το καλό γυρίσω από το Ναύπλιο, θα σας μεταφέρω κάθε τι σημαντικό που ειπώθηκε ή προβλήθηκε στο Συμπόσιο, καθώς και τις εντυπώσεις μου από τους πρεσβευτές των κρασιών μας στο εξωτερικό. Εσείς βέβαια μπορείτε να κάνετε μία πρώτη γνωριμία μαζί τους, παρακολουθώντας το παρακάτω εξαιρετικά καλοφτιαγμένο βιντεάκι-trailer της ΕΔΟΑΟ για το συγκεκριμένο θέμα:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v